reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
mi z ostatniego usg też wyszedł wcześniejszy termin porodu, ale ja się tym nie sugeruję :-) trzymam się pierwszego terminu, bo wydaje mi się, że on jest najbardziej prawdopodobny :-)

Jestem po wizycie
icon_smile.gif

Wybaczcie , ale będzie długo, bo ja lubię wszystko dokładnie opowiedzieć czy kogos to interesuje czy nie
icon_smile.gif

To była moja najlepsza wizyta.
Jakaś taka na luzie całkowitym, bo i lekarz dzis miał wyjątkowy humor, a często jest poprostu bardzo poważny i konkretny.
Aż miałam wrazenie, że cos chyba łyknął, bo był nie do poznania z zachowania
icon_smile.gif

Na wstępie powitał mnie tekstem jak mi urósł brzuch i że wyglądam patrząc na brzuch na 35 tydzień, a to dopiero 31 się zaczął hihi.
Szyjka długa 4 cm, moje żylaki wg niego nie są takie tragiczne jak potrafią być-zobaczymy bliżej porodu ich stan i wtedy oceni czy cesarka czy poród naturalny, ale raczej naturalny-tak powiedział.
Na usg jednak okazało się , że moja Malwina (o ile dalej jest Malwiną
icon_biggrin.gif
) siedzi od dwóch miesięcy na dupci i nie ma póki co zamiaru sie odwrócić.

Lekarz powiedzial, że jak na kolejnej wizycie 08.10 dalej będzie położenie pośladkowe to nie będę miała dylematu gdzie rodzić itd bo będzie trzeba zrobic CC i on mnie pokroi
icon_smile.gif

Płci po raz kolejny nie dało się potwierdzić, bo w tym położeniu przy takiej wielkości dziecka nie było na to szans.
A wogóle to on pamiętał, że wczesniej mi mówil, że mam mieć córkę. Szok
icon_smile.gif

AAAA no i mała waży 1700 i pływa w dużej ilości wód.
Mam zrobić morfologie, mocz, hbs antygen, i trzeci raz toxo i cytomegalię, bo dalej nie przechodziłam tych choróbsk.

Jak wracałam autem to sama do siebie się usmiechałam
icon_smile.gif

Ostatnia edycja:
Dzięki :)

Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....:sorry:

Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....:sorry:

jak juz bedziesz miala to napewno poczujesz ;-):tak: i bedziesz wiedziala ze to to :)

reklama

ja tak samo mam obawy czasem pobolewa mnie albo ratownie mnie cos uciśnie i puszcza... no ale natalunia mi wyjasnila ze skurcz to jakby cie obrecz sciskala i nawet oddychac nei dasz rady :p wiec ja tak nie mialam jeszcze hehhe

jak tak dalej pojdzie to 3/4 dzieciaczkow bedzie pazdziernikowych :-) hehe

mnie to sie wydaje ze nasze malenstwa roznie rosna niektore wage np najwieksza nabieraja na koniec.... i mysle ze te badanie co mialysmy okolo 12 tc wtedy sie bada ta karkowa cos tam zeby wykluczyc cos tam ... (hehhe) i musi ono spelniac jakas norme ze dzidzia powinna byc wieksza badz mniejsza i mysle ze tamte usg najbardziej bylo prawidłowe :)

a ja jutro na wizyte i zobacze czy moj syn to napewno syn hehehe
a ja sie smieje do meza bo od 2 dni jakos dziwnie brzuch mnie boli (jakby dzidzia sie przekrecila) ze tyle czasu głowka w dol bylo malenstwo ze na koniec sie znudziło i pewnie se usiadło a co :):sorry:

Do góry