reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziś potwierdziło się , że maluszek głową do dołu i leży sobie z nóżkami podkulonymi na moim prawym boku.. W 20 tc też tak leżał.. Nie czułam jakiś szczególnych ewolucji w brzuchu, więc zastanawiam sie, czy on tak cały czas nie miał?? Może dobrze, że nic nie kombinował?

reklama
dzidzia może się obrócić ostatecznie nawet w dniu porodu, więc nie ma co się na zapas martwić :tak:

Swieta racja, malenstwo bedzie jeszcze kilka razy zmieniac pozycje, do ok. 35 tyg. ale szanse na odwrocenie mamy w kazdej chwili. Moja mala kreci sie teraz po calym brzuchu, hehe.

To trzymamy kciuki za Kubusia:)
Niunias, a czy gin stwierdził skrócenie szyjki podczas usg?
Jeżeli podczas badania to mógł się pomylić.
U mnie gin 3 tyg. temu stwierdziła podczas badania, że mi się szyjka skróciła do 2,5 cm. Nie zaleciła ostrożności, trochę zdziwiona byłam..
Dzisiaj podczas usg poprosiłam o sprawdzenie szyjki i wyszło, że jest dłuższa niż w 20 tc?? Co prawda o 4 mm, czyli pewnie kwestia dokładności aparatu, ale z pewnością nie krótsza.. Dzisiaj badała mnie lekarz, hurra!
Do tego potwierdziły się dżonderka:-) Leżymy głową do dołu:-) Ważymy 1827 g:-) Płyn owodniowy ok:-) Łożysko II st. dojrzałości:-) I rodzimy się w okolicy 2.11:-) Trochę nam serce waliło, ale to przez mamę bo wbiegła na drugie piętro przed badaniem:-)

super ze u Mamulicy wszystko ok :)
hihi Malina ty to tak nie biegaj :D zazdroszcze Wam tak dokladnych pomiarow... dzisiaj moja kolej... zobaczymy co powie... a prawie 2kg bobaska to juz duuuuuzy Ktos :)

To trzymamy kciuki za Kubusia:)
Niunias, a czy gin stwierdził skrócenie szyjki podczas usg?
Jeżeli podczas badania to mógł się pomylić.
U mnie gin 3 tyg. temu stwierdziła podczas badania, że mi się szyjka skróciła do 2,5 cm. Nie zaleciła ostrożności, trochę zdziwiona byłam..
Dzisiaj podczas usg poprosiłam o sprawdzenie szyjki i wyszło, że jest dłuższa niż w 20 tc?? Co prawda o 4 mm, czyli pewnie kwestia dokładności aparatu, ale z pewnością nie krótsza.. Dzisiaj badała mnie lekarz, hurra!
Do tego potwierdziły się dżonderka:-) Leżymy głową do dołu:-) Ważymy 1827 g:-) Płyn owodniowy ok:-) Łożysko II st. dojrzałości:-) I rodzimy się w okolicy 2.11:-) Trochę nam serce waliło, ale to przez mamę bo wbiegła na drugie piętro przed badaniem:-)

u mnie robi usg co wizytę, ale o szyjce mi powiedział po badaniu ginekologicznym bo teraz też mi robi co wizyę więc raczej nie mógł się pomylić, zobaczymy z resztą za tydzień :))
gratuluje udanej wizyty :))

Gratuluje dobrych wyników:-D

Za mną najgorsze 2 dni mojego życia:-( We wtorek na USG lekarz stwierdził zaburzenia rytmu serca. Nic wiecej nie wiedzialam, latałam od lekarza do lekarza, zeby dostac skierowanie do szpitala na jakiekolwiek badania. Położne jak zaczely sluchac serduszka to zrobily taką panikę ze zupełnie sie załamałam. Dostałam skierowanie na Echo serca. Wczoraj byłam, lekarz badał serduszko chyba 40 minut ze wszystkich stron, nie widział zadnych wad:-) ale zaburzenia są nadal, chociaz duzo rzadziej niz we wtorek. Niby mnie lekarze uspokajają ze pewnie to wynika z niedojrzalosci przewodzenia w sercu albo z zaburzen elektrolitowych i pewnie unormuje sie do porodu. Juz jestem duzo spokojniejsza, ostatnie dni to tylko przespalam zeby nie myslec bo bym w depresje wpadła:tak: Mam tylko nadzieje ze na nastepnym badaniu nie bedzie sladu po tych zaburzeniach. Trzymajcie za nas kciuki:tak:

eweli na pewno wszystko będzie dobrze... słuchaj lekarza w końcu oni się na tym lepiej znają, a skoro nie ma żadnych nieprawidłowości w budowie to oki. głowa do góry :))

reklama
Ewelia wszystko będzie dobrze!!!! Gdyby było coś poważnego to już pewnie do szpitala by cię wzięli, a skoro mówią że serduszko jest w porządku to pewnie wszystko się jeszcze unormuje. Głowa do góry!

Do góry