reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczynki na pewno sobie poadzicie ze swoimi problemami;-) niech te nasze maluchy wyjdą na świat to im powiemy ile nas kosztowało nerwów "ich zachowanie":-DTrzymam za Was kciuki:-D

reklama
Hejka, kurcze próbuję nadrobić zaległości, ale nie potrafię się skupić, na tym etapie ciąży zaczynam się chyba uwsteczniać :-/ U mnie po wizycie ok, szyjka dobrze trzyma, o skracaniu nic nie mówiła, zaskoczyła mnie info, że Maleństwo przekręcone główką w dół. Po wizycie troszkę dziwiło mnie to, że nie mówiła mi żebym robiła to badanie z obciążeniem na glukozę, (miałam je robione ale na poczatku ciąży) ale mam do niej zaufanie. Moja ginka należy do tych, które twierdzą, że nadmiar informacji w przypadku ciężarnych często działa tylko na niekorzyść, jest rzeczowa ale jednocześnie bardzo symapatyczna. Oczywiście jeżeli mam pytania, wątpliwości zawsze uzyskam odpowiedź, mam jej nr kom i mogę zadzwonić o każdej porze. Aha i od następnej wyzyty (którą mam za miesiąc) już wizytki co 2 tygodnie.

Nasz wstydzioch przekręcił się w koncu główką w dół, ale Dziewczyny, których Maluszki lubią jeszcze poleżeć na pleckach, chciałam uspokoić, że jeszcze mają czas na przekrecenie, tak jak pisze IzaBK na samym końcu moga nas zaskoczyć. No ja mam tylko nadzięję i lekarka też, ze moje już żadnych akrobacji nie urządzi :-)
Ogólnie jeszcze w sobotę czułam kopniaki po bokach, w niedzielę, jak teraz sobie analizuję, w pewnym momencie miałam taką rewolucję w brzuchu, cosik tak zawirowałao, i chyba wtedy Maluszek zrobił sobie fikołka:-D

:szok: a co taka położna robi przed porodem? Jak wygląda taka opieka?

Nie mam zielonego pojęcia. Podobno od maja tego roku taki przepis wszedł w zycie, ze położna musi objąć opieką ciężarną od 20tc. Mówili nam o tym w szkole rodzenia. I faktycznie, w przychodni pani powiedziała, że strasznie późno im się pokazałam z pokaźnym brzuskiem i powinnam się spodziewać telefonu od położnej w ciągu tygodnia... Jak tylko zadzwoni to powiem jak to wygląda.

Laski
Mam wieści od mamulicy :tak::
"Melduje się! Przyjęli mnie na oddział i zrobili badania! Ilość wód zmniejszyła się od pn - teraz jest 20. Z Kubusiem wszystko dobrze, waży 2kg, zdrowy. Jutro będą wyniki krwi i moczu. Najważniejsze, że wykluczyli wady płodu"
"Póki co negocjuję przepustkę na weekend i wszystko jest na dobrej drodze :happy:
Dam znać jutro jakie mają plany wobec mnie."

Laski
"Melduje się! Przyjęli mnie na oddział i zrobili badania! Ilość wód zmniejszyła się od pn - teraz jest 20. Z Kubusiem wszystko dobrze, waży 2kg, zdrowy. Jutro będą wyniki krwi i moczu. Najważniejsze, że wykluczyli wady płodu"
"Póki co negocjuję przepustkę na weekend i wszystko jest na dobrej drodze :happy:
no i super wieści!!!!!!!!!!!!

Laski

extra ::cool:

reklama
Do góry