reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Laski
Mam wieści od mamulicy :tak::
"Melduje się! Przyjęli mnie na oddział i zrobili badania! Ilość wód zmniejszyła się od pn - teraz jest 20. Z Kubusiem wszystko dobrze, waży 2kg, zdrowy. Jutro będą wyniki krwi i moczu. Najważniejsze, że wykluczyli wady płodu"
"Póki co negocjuję przepustkę na weekend i wszystko jest na dobrej drodze :happy: Dam znać jutro jakie mają plany wobec mnie."

no inaczej być nie mogło:-);-)super

reklama
Natalunia pierwszy raz słyszę że położna środowiskowa musi być już w trakcie ciąży powiadomiona:szok:
normalnie mnie zaskoczyłaś
ja to muszę się wogóle do jakiejś innej zapisać miałam taką koleżnkę znajomej ale nie chcę jej tym razem:no: laska była kiepska nic nie wiedziała zero pomocy i jakiegoś wsparcia pomysłu na to co się działo
byłam bardzo rozczarowana

od sąsiadki która niedawno rodziła słyszałam że nasz rejon ma jakaś fajna babeczka
więc jest nadzieja

Mam pytanie do tych mam w Pl, ktore podczas calej ciazy beda mialy usg tylko 3razy. Kiedy macie to ostatnie usg???
Pytam, bo lekarz do ktorego chodze na usg kazal przyjsc w 30-33tc, a moja gin mowi, ze moge jeszcze pozniej i zglupialam...

ja mam ostatnie 24 września, czyli 34/35 tc :rofl2:

cleo - brawo :-D a jak Ci zazdroszczę pewności :-)

I teraz uwaga wiadomość dnia będzie SYNEK!!!!!!!!!!! , lekarz pewny na 1000% widziałam jajeczka:-D:-D:-D

A dobrze mi mówił , żeby do 30 tc poczekała , bo wtedy nie był pewien ale nie ja już musiałam nakupować sukieneczek:-D
.

O nie !!!!! Niezłe jaja !!!
Ja się panicznie boję, że mi w czwartek lekarz zmieni płeć :-D

Wiadomo, że jakby był synek to nie ma tragedii, ale kurde wszyscy już przyzwyczajeni do Malwinki, pewnie po tygodniu z szoku bym wyszła, ale niech lepiej już zostanie tak jak jest :-D

no to nieżle... mój tez juz na 100 powie mi 14 wrzesnia co i jak bo to bedzie akurat 30 tydzin póki co wiemy ze to Mateuszek, no ale kto wiem może jeszcze bedzie Olivia....

ja byłam dzis z moimi wynikami u lekarza i tak morfologia powiedział ze super bez zarzutu no ale w moczu mam dośc liczne bakterie i dostałam tabletki na usunięcie ich, wczesniej nie miałam problemu z moczem a teraz taki psikus.... Słuchałam tez tetna płodu i jest w porządku :-) a to dla mnie najwazniejsze....

Cleo normalnie zajrzałam i w szoku jestem :szok: Miała być Lenka, jest Igorek :-) swoją drogą normalnie nie wiem, jak, ale jakby u nas był synek to też miał być Igorkiem :-)
no mi ginka w 30 tc potwierdziła, że to dziewczynka, więc chyba się nie myli :-)

A odnośnie położnej to nam na szkole rodzenia dali taki poradnik czy cuś i tam pisze, że jeszcze przed porodem trzeba mieć wybraną położną środowiskową i lekarza dla dziecka :szok: się zdziwiłam, bo ja nawet nie wiem gdzie tu przychodnia pediatryczna i w ogóle jakakolwiek przychodnia. muszę poszukać!

Iza a Tobie wogole cos mowili o plci, czy wstydnis z Twojego maluszka, albo niespodzianka i nie chcecie wiedziec? Moze juz gdzies pisalas, ale chyba przeoczylam, albo moja pamiec totalnie sie popsula? ;-)

mój dzidzio po prostu lubi chwalić się plecami :tak: i nie chciał do tej pory pokazać :cool2: ale ja po dwóch poprzednich pomyłkach :szok: i szokach na porodówce :eek: jestem nastawiona sceptycznie i nawet jak pokaże to raczej nie uwierzę... ale wolalabym wiedzieć, choćby bez pewnosci..

reklama
Hej Mamusie :-):-):-)
Własnie wróciłam ze szpitala z USG
Położenie głowkowe, łozysko na scianie przedniej I i II st ,waga dzidzi 1690 g

I teraz uwaga wiadomość dnia będzie SYNEK!!!!!!!!!!! , lekarz pewny na 1000% widziałam jajeczka:-D:-D:-D

A dobrze mi mówił , żeby do 30 tc poczekała , bo wtedy nie był pewien ale nie ja już musiałam nakupować sukieneczek:-D

Nie jestem zła już mnie pytało parę osób najważniejsze że syncio zdrowo się rozwija.

o widzisz nie jestem sama u mnie z Gabrysi zrobil sie Pawełek :) ale na końcowy efekt czekam na porodówce :)

Do góry