reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
u mnie podobno tez glowka do dolu.... mi to tam jakos ciezko wyczuc ktora to akurat czesc ciala sie wypina z brzuszka....wiec wierze poloznej na slowo....:sorry2:
swoja droga fascynuje mni to, ze te nasze bobaski moga sobie tak lezec w brzuszku do gory nogami tyle czasu i im to nie robi:-)

Ja mam podobnie jak klaudzia tez łapią mnie w nocy w łydkach i przechodza choc czasem sa bardzo mocne, kilka razy zdarzyło mi sie popłakac z bólu.... lekarz powiedział ze moge brac magnez +b6....

u mnie malenstwo tez głowka do dołu było choc lekarz powiedział ze bardzo sie wierci wiec wszystko jeszcze przed nami... a co do kształtu brzuszka to faktycznie czasami wyglada bardzo dziwacznie jak malenstwo wypycha go:-)

Bura, życzę mocnych mięśni kręgosłupa!:-) I oby tak dalej.
Dziubasek, mi lekarz zalecił magnez 3x dziennie, 1+1+2 na noc i nie pojawiły mi się więcej już skurcze odkąd biorę. Powiedział, że do 6 na dobę mogę dociagnąć..
Poza tym byłam u niego dziś i pytałam o nospę na ten twardniejący brzuch (ginka mi zaleciła 3xdzinnie) a on stwierdził, że tylko sporadycznie.. A nie profilaktycznie i do tego nie stwierdził żadnego skracania się szyjki?! O co chodzi??

Dwa dni temu byłam na wizycie w szpitalu... I co? - i nic :dry:
Po zmierzeniu ciśnienia, sprawdzeniu moczu i macaniu brzucha poinformowano mnie łaskawie że dzisiaj glukozy mi nie zrobią bo nie zarezerwowałam terminu. :wściekła/y:
Dodam tylko, że nikt takiej informacji mi nie podał. Znaczy na ostatniej wizycie powiedziano mi że przy kolejnej mam to zrobić i tyle - w sumie tylko dlatego, że moja mama jest cukrzykiem bo inaczej wogóle nie robią.
Tak więc charmonogram na następne tygodnie jest następujący:
7.09 - glukoza w szpitalu
16.09 - lekarz w przychodni
25.09 - kolejna wizyta w szpitalu wraz z pobraniem krwi
Strasznie denerwuje mnie tutejsze podejście;
"Wszysko OK? - to dobrze,
dzidzia kopie? - to dobrze
Ładny brzuszek - do zobaczenia następnym razem"
:dry::dry::dry:

Mary-mary, bardzo pocieszajace;-) Szczególnie dla matki, która chce sie dowiedzieć czy na pewno wszystko ok z baby.. Ale moja ostatnia wizyta u gin wyglądała podobnie.

reklama
jutro ide robic badania ale tylko krew i mocz, jestem ciekawa jak wyjda bo juz z miesiac nie robiłam a tak to co w sumie chyba 2 tygodnie mam robione badania.... w czwartek odbiore wyniki a w piatek ide z nimi do lekarza....
kolejna wizyta z usg 14 wrzesnia ale to juz chyba pisałam....

Do góry