reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
u mnie podobno tez glowka do dolu.... mi to tam jakos ciezko wyczuc ktora to akurat czesc ciala sie wypina z brzuszka....wiec wierze poloznej na slowo....:sorry2:
swoja droga fascynuje mni to, ze te nasze bobaski moga sobie tak lezec w brzuszku do gory nogami tyle czasu i im to nie robi:-)

Ja mam podobnie jak klaudzia tez łapią mnie w nocy w łydkach i przechodza choc czasem sa bardzo mocne, kilka razy zdarzyło mi sie popłakac z bólu.... lekarz powiedział ze moge brac magnez +b6....

u mnie malenstwo tez głowka do dołu było choc lekarz powiedział ze bardzo sie wierci wiec wszystko jeszcze przed nami... a co do kształtu brzuszka to faktycznie czasami wyglada bardzo dziwacznie jak malenstwo wypycha go:-)

Bura, życzę mocnych mięśni kręgosłupa!:-) I oby tak dalej.
Dziubasek, mi lekarz zalecił magnez 3x dziennie, 1+1+2 na noc i nie pojawiły mi się więcej już skurcze odkąd biorę. Powiedział, że do 6 na dobę mogę dociagnąć..
Poza tym byłam u niego dziś i pytałam o nospę na ten twardniejący brzuch (ginka mi zaleciła 3xdzinnie) a on stwierdził, że tylko sporadycznie.. A nie profilaktycznie i do tego nie stwierdził żadnego skracania się szyjki?! O co chodzi??

Dwa dni temu byłam na wizycie w szpitalu... I co? - i nic :dry:
Po zmierzeniu ciśnienia, sprawdzeniu moczu i macaniu brzucha poinformowano mnie łaskawie że dzisiaj glukozy mi nie zrobią bo nie zarezerwowałam terminu. :wściekła/y:
Dodam tylko, że nikt takiej informacji mi nie podał. Znaczy na ostatniej wizycie powiedziano mi że przy kolejnej mam to zrobić i tyle - w sumie tylko dlatego, że moja mama jest cukrzykiem bo inaczej wogóle nie robią.
Tak więc charmonogram na następne tygodnie jest następujący:
7.09 - glukoza w szpitalu
16.09 - lekarz w przychodni
25.09 - kolejna wizyta w szpitalu wraz z pobraniem krwi
Strasznie denerwuje mnie tutejsze podejście;
"Wszysko OK? - to dobrze,
dzidzia kopie? - to dobrze
Ładny brzuszek - do zobaczenia następnym razem"
:dry::dry::dry:

Mary-mary, bardzo pocieszajace;-) Szczególnie dla matki, która chce sie dowiedzieć czy na pewno wszystko ok z baby.. Ale moja ostatnia wizyta u gin wyglądała podobnie.

reklama
jutro ide robic badania ale tylko krew i mocz, jestem ciekawa jak wyjda bo juz z miesiac nie robiłam a tak to co w sumie chyba 2 tygodnie mam robione badania.... w czwartek odbiore wyniki a w piatek ide z nimi do lekarza....
kolejna wizyta z usg 14 wrzesnia ale to juz chyba pisałam....

Do góry