reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Malina, a jak sie dawkuje ten magnez? Ja pókic o nie mam, łykam dodatkowo tylko żelazo na anemię.
Mnie dziś skurcz złapał z rana w nodze bolało...:sorry2:i to tylko dlatego ze magnezu brakuje?? czy moze byc inna przyczyna??Bo chyba też mało potasu wywołuje skurcz?? Jem pomidorów dużo ale widocznie za mało:confused:tez mam żelazo przyjmować, na szczęscie morfologia się poprawia:-)

w 29 tygodniu na usg stierdzone położenie główkowe. Mały ma głowę w mojej pachwinie a tyłek na szczycie brzucha mojego i wsadza mi nóżko pod żebra. Plecki ma ułożone wzdłuż mojego brzucha po lewej stronie. Teraz już wiem jaka część ciała pracuje jak mi brzuch skacze :))))
Oczywiście na tym etapie ciąży, dziecko może podobno jeszcze zmienić położenie, ale może lepiej niech już nie zmienia :)
A jak z waszymi? jak się ułożyły teraz?

Moje nadal na pleckach, super czasem widze jak główkę wypina i po prawej stronie brzucha mam kule, po lewej z kolei czasami takie fale pod skórą, nóżkami wierzga:-D
A jak ma czkawe to brzuchol mi tak lekko podskakuje:tak: Fajne uczucie!!!!!!!!!!!!!

Moje nadal na pleckach, super czasem widze jak główkę wypina i po prawej stronie brzucha mam kule, po lewej z kolei czasami takie fale pod skórą, nóżkami wierzga:-D
QUOTE]

Ja tak własnie wczoraj miałam:-Di to akurat siedziałam przed kompem i Niunia tak się ułozyła.Śmiesznie to wyglada:-D

No tak zle mi sie zacytowalo trudno :-/

ja od jakiegos miesiaca mam dzidzie z glowka do dolu. We wtorek na zwykltm badaniu lekarz powiedzial jak lezy. Nogi ma gdzies pod prawymi zebrami i juz wiem co mnie tam tak traca, po prostu wyciaga sie nasz szkrab. Pupa po lewej stronie i plecki.

u mnie od poczatku ciazy kaiedy nie bylam na usg to glowa byla na dole... a co do kształtów brzucha to czasem mozna sie nasmiac jak sie poloze i pupa straczy po prawej stronie np a lewa wyglada jakby pusta byla i krzywy brzuszek hehe

Gratuluje zdrowego synka :-)

Ale jak tak czytam jakie pomiary wy macie przy USG robione to naprawdę zastanawiam się czy nie iść na USG prywatnie:-(
Bosastopka, to czasem nie do końca tak jak myślimy! ja chodzę prywatnie i też jak dziewczyny pisały co tam wszystkiego Ci lekarze wymierzali, o wodach, szyjkach, łożyskach to w pewnym momencie też pomyślałam , że ta moja to nic nie mierzy chyba, nic nie robi, itd... I w końcu na ostatniej wizycie we wtorek zebrałam się na odwagę i już wcześniej w domu przygotowałam karteczkę z pytaniami (żeby nie zapomnieć). Wyszłam z zalożenia, że skoro już płacę, to mogę wymagać... I ku mojejmu zdziwieniu ginka wszystko to o co pytałam miała ponotowane w karcie ciąży!!! Po prostu nie widziała sensu w informowaniu mnie o parametrach, na których sie nie znam... Moze czasem trzeba zaufać...

reklama
Nasz skarb też główką w dół- tak pokazało ostatnie usg -29tc;-) oby się nie przekręcił;-)Mój M śmieje się , że to chyba nietoperz, że tak głową w dół wisi;-)

Do góry