reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

nie wiem:-)na obecnosc paciorkowcow...ktos kiedys wklejal tu artykol jak te paciorkowce moga byc niebezpieczne dla dziecka i jesli matka je ma to dziecku trzeba podac jakis antybiotyk po porodzie bo te paciorkowce moga doprowadzic do sepsy,zapalenia opon mozgowych itp..ja w kazdym raie bede robic!
U mnie tego nie refunduja, a molo tego, nawet nie robia w przychodni...musialabym jechac do laboratorium mikrobiologicznego przyszpitalnego i robic, a nawet nie wiem ile kosztuje. Ale dowie sie.

reklama
Ja oprócz glukozy robiłam też wczoraj badanie krwi na obecność antygenu rh. Ja mam grupę krwi B+ , mój M 0- więc konfliktu między nami nie ma;-) Ale w 8 tc w wyniku na badanie grupy krwi takie antygeny na jego grupę krwi mi wykryto i kazano badanie powtórzyć (płatne 80 zł). Wtedy wyszło , że wszystko ok i to tylko jakaś infekcja, ale zalecenie było takie , że w 27/28tc jeszcze raz powtórzyć- pytałam lekarza , czy to ma sens a on na to , że jedynie 3% par z takim połączeniem grup krwi ma problem i są to wyjątki , ale dla pewnosci powtórzymy. Pani w przychodni zażyczyła sobie tym razem za nie 100 zł :szok: zrezygnowałam i poszłam do przychodni po drugiej stronie ulicy w nadzieji , że może będzie coś taniej i .... tam chcieli 22 zł za to samo badanie. Także niezle skubią pacjentów te przychodnie. Dziś idę po wyniki i okaże się , czy jestem uczulona na mojego M;-):-)

Ja oprócz glukozy robiłam też wczoraj badanie krwi na obecność antygenu rh. Ja mam grupę krwi B+ , mój M 0- więc konfliktu między nami nie ma;-) Ale w 8 tc w wyniku na badanie grupy krwi takie antygeny na jego grupę krwi mi wykryto i kazano badanie powtórzyć (płatne 80 zł). Wtedy wyszło , że wszystko ok i to tylko jakaś infekcja, ale zalecenie było takie , że w 27/28tc jeszcze raz powtórzyć- pytałam lekarza , czy to ma sens a on na to , że jedynie 3% par z takim połączeniem grup krwi ma problem i są to wyjątki , ale dla pewnosci powtórzymy. Pani w przychodni zażyczyła sobie tym razem za nie 100 zł :szok: zrezygnowałam i poszłam do przychodni po drugiej stronie ulicy w nadzieji , że może będzie coś taniej i .... tam chcieli 22 zł za to samo badanie. Także niezle skubią pacjentów te przychodnie. Dziś idę po wyniki i okaże się , czy jestem uczulona na mojego M;-):-)

:szok::szok::szok::szok: ale roznica w cenie:szok::szok:

[COLOR="Blue"]Anja ...dziewczyny czy Wam learze cos mowia na temat paciorkowcow i czy bedziecie robic to baranie bo ja bede miec skierowanie na nie ale po 34tc!!
[/COLOR]

ja dokłądnie tak samo. Mój lekarz twerdzi, że trzeba mieć do porodu wynik nadania nie starszy niż 1 miesiąc. A nawet gdyby się okazało już teraz że mam, to i tak y mnie nie leczył, tylko ten zastrzyk przy porodzie, a potem antybiotyk ewentualnie dla maluszka. Ale ja i tak wiem, że mam, bo poprzednio miałm..

A propos kosztów badań: ja też chodzę prywatnie od początku, badania też, do momentu jak się okazało, że nie da mi się ustalić grupy krwi zwykłymi odczynnikami. Wtedy w centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa powiedzieli , ze mam iść raz panstwowo i kazać dać na to skierowanie, bo koszt odczynników do ustalenia mojej grupy to około 1400zł :szok::szok::szok:.na szczescie dał mi bez problemu!!!

Mi na grupe krwi i natygeny tez nie dala skierowania, musialam placic...a chodze z NFZ...Paciorkowce to samo...Krew mnie zalewa, ze gdzie indziej refunduja, a u mnie nie!!!

Anja ciesze sie ze piszesz bo wlasnie chcialam do Ciebie napisac prywatna wiadomosc. Nie wiedzialam ze jedziesz na urlopik i normalnie sie martwilam. Naszczescie zauwazylam ze piszesz wiec ulzylo :-)
Kochana gratuluje dobrych wiesci i SYNECZKA, choc wiem jak bardzo chcialas coreczke :)
Nie dziwie sie pozytywnej reakcji, kolejny syneczek mamusi :-):-) a teraz bedziemy obie wozic synkow w tych samych wozeczkach :-)
Pozdrowionka :*

reklama
Do góry