reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja dziś byłam na kontroli i wszystko ok. Mam już na + 8 kg więc chyba nie jest źle. Za 3 tygodnie mam robić usg i sprawdzimy co z tym torbielikiem w główce. Na pewno juz się wchłonął...

reklama
Ja też dzisiaj byłam (75g). Glukoza to pikuś. Łyknęłam na raz i nawet nie wiem czy to było słodkie, nic nie poczułam. Za to miny pielęgniarek po tym jak wyciągnęłam z torebki piersiówkę (miałam w niej wyciśniętą cytrynę) - bezcenne :-D A teraz kończę litrowe opakowanie lodów, i mam nadzieję, że zostaną w żołądku choć do wieczora :baffled:

:-D:-D:-D:-D
normalnie poprawiłaś mi samopoczucie swoją piersiówką :-D:-D

Ja dziś byłam na kontroli i wszystko ok. Mam już na + 8 kg więc chyba nie jest źle. Za 3 tygodnie mam robić usg i sprawdzimy co z tym torbielikiem w główce. Na pewno juz się wchłonął...

Na pewno już go nie ma:tak: ja mam kontrolną wizytę 31 sierpnia, może też mi usg zrobi, a jak nie to umówiona jestem na 3d do Jaworowskiego we Wrocławiu 14 września:-) a on ma super sprzęt i dokładnie przeprowadza badanie:tak:

Przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja z przychodni:
Siedzę w poczekalni, brzuch wypięty, młoda szaleje, a na przeciw mnie 3 panie w różnym wieku wpatrzone w mój brzuch. I nagle ta w środku: o, ruszyło się :-D

Agissa, jesteś moja absolutną idolką!!! Lody, smalec+szynka, dorzuć coś jeszcze, będę kibicować:-D Co prawda dziś dokonałam konsumpcji 2 (słownie: dwóch) pączków (nawet w tłusty czwartek mi się nie zdarza), ale to było w ramach obiadu:)

Agissa, jesteś moja absolutną idolką!!! Lody, smalec+szynka, dorzuć coś jeszcze, będę kibicować:-D Co prawda dziś dokonałam konsumpcji 2 (słownie: dwóch) pączków (nawet w tłusty czwartek mi się nie zdarza), ale to było w ramach obiadu:)
Malina, ja mam tak od zawsze :zawstydzona/y: W pracy (przed ciążą) zawsze wszyscy się dziwili ile i w jakich konfiguracjach potrafię zjeść i jestem chudzielec. :cool: A teraz to aż mi wstyd, bo zrobiłam wieczorem pastę jajeczną z 6 jaj i powiedziałam J., że ma sobie rano posmarować nią kanapki. On śpi a ja co 10 minut idę sprawdzić czy dobrze ją doprawiłam i już dno miseczki prześwituje :-(

hejka dziewczyny...:-)
wczoraj popoludniu wrocilam z dlugiego urlopu:))0jeszcze nie zdazylam poczytac postow ale odrazu chce sie pochwalic:tak:wieczorkiem sprobuje troche poczytac co tam namazgrolyscie w poscikach:-D
bylam u lekarza...no i tak jak sie spodziewalam mam cukrzyce ciazowa...200:szok:musze z tym isc do specjalisty i dietka sie szykuje:-(trudno sie mowi..nie zalamuje sie...z dzidziusiem moim super...na dzien dzisiejszy plod wyglada na 28 tydzien...lekarz mowil ze wszystko w normie...serca ani tetna nie mialam okazji posluchac bo mowil ze robi sie to od 29 tygodnia:baffled:no ale na usg widzialam ze z maluszkiem ok..chcialam zdjatko 3 wymiarowe ale nie dalo rady bo moje malenstwo przytulilo sie do jednej ze scianek lozyska i tylko nosek uszko bylo widac...wstydliwy bardzo:zawstydzona/y:pisze wsydliwy...bo...spodziewamy sie
syneczka-malego nastepnego krolewicza:))))
jestem szczesliwa i niezawiedziona..nawet sie nie spodziewalam takiej mojej reakcji...:-D:sorry2:bede miec samych obroncow w domu..hihihi...zrobilam zdjecie klejnocikow...ale normalnym usg..potem wkleje..mam nadzieje ze sie dopatrzycie:-D
a teraz ide sprzatac i rozpakowywac sie
pozdrowionka i do uslyszzenia potem:-)

anija jak się ciesze że się odezwałaś... martwiłam się o Ciebie.... i Twoje maleństwo.....
całe szczęście że wszystko ok....
no i będzie synuś.... hiiiii miłe wiadomości na dzisiejszy dzień.....:tak:

reklama
anja gratuluje syneczka i dobrych pomyslnych wieści...
ja dzis o 18:30 ide do lekarza i juz nie moge sie doczekac co mi powie o moim maluszku, dam znac dzis albo jutro co i jak....

Do góry