reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Anja, to bedziesz w domu prawdziwa krolowa!!! Sami krolewicze beda sie krecic wkolo! Gratuluje zdrowego synusia!!!

A ja dzis po wizycie u gin. Odebralam zalegle wyniki badan i jeset pod wrazeniem, ze sa tak dobre!
Morfologia bardzo mi sie polepszyla, jest prawie taka jak na poczatku ciazy, mocz ok, a glukoza tez dobra. Wprawdzie wyszlo 111.7 a pisze ze norma to 70-110, ale dr mowi, ze nie ma co sie martwic. Ze jest dobrze.
Jedynie wczoraj zauwazylam, ze zaczynaja mi puchnac kostki wewnetrzne u nog, po nocy ustapilo to, a teraz znowu mam. Powiedzialam o tym dr, i byla troche zmartwiona-mowi, ze mam jej tego nie robic. Narazie wpisala, ze wystepuje to okresowo. Kurcze, z Maciejkiem w ciazy, jak mi spuchly kostki w 7miesiacu to zobaczylam je dopiero po porodzie, a ze wyniki mialam ok, to lekarz tym sie nie martwil, a ta dr jakos sie zmartwila...
No i pytalam kiedy mam robic kolejne usg-bo lekarz je robiacy powiedzial 31-32tc, a dr powiedziala, ze nawet pozniej, wiec sama nie wiem...Moj M mowi, ze mam zrobic tak jak fachowiec od usg mowil :)

[COLOR="Blue"[COLOR="Black"]]Anja[/COLOR] super:-)gratuluje synka:-)

Ja tez po wizycie wszystko u nas ok...przytylo mi sie 2kg przez miesiac wiec chyba nie tragicznie??nastepna wizyta za mc 21 wrzesnia z usg...dziewczyny czy Wam learze cos mowia na temat paciorkowcow i czy bedziecie robic to baranie bo ja bede miec skierowanie na nie ale po 34tc!!poza tym dzis slyszalam pieknie bijace serdusszko..a podczas tego sluchania maluch kopnal aparat hehe:-)

helenka czekamy na wiesci:-)[/COLOR]

[COLOR="Blue"]Anja super:-)gratuluje synka:-)

Ja tez po wizycie wszystko u nas ok...przytylo mi sie 2kg przez miesiac wiec chyba nie tragicznie??nastepna wizyta za mc 21 wrzesnia z usg...dziewczyny czy Wam learze cos mowia na temat paciorkowcow i czy bedziecie robic to baranie bo ja bede miec skierowanie na nie ale po 34tc!!poza tym dzis slyszalam pieknie bijace serdusszko..a podczas tego sluchania maluch kopnal aparat hehe:-)

helenka czekamy na wiesci:-)[/COLOR]
a co to za badanie?

reklama
a co to za badanie?

nie wiem:-)na obecnosc paciorkowcow...ktos kiedys wklejal tu artykol jak te paciorkowce moga byc niebezpieczne dla dziecka i jesli matka je ma to dziecku trzeba podac jakis antybiotyk po porodzie bo te paciorkowce moga doprowadzic do sepsy,zapalenia opon mozgowych itp..ja w kazdym raie bede robic!

Do góry