reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Póki co idzie w dobrym kierunku… beta 500 🙈🥹

@Agunia1401 czekam z niecierpliwością na Twoje wyniki i powoli możemy wypatrywać wątku mamusiowego ☺️ 🤞
Trzymaj mocno, właśnie oddałam krew ok 20 powinien być wynik. Mam kilka spraw więc mi zleci.
Super beta.
Jeszcze @spekoppar_ idzie z nami łeb w łeb:) też ma druga betę dzisiaj!

reklama
Dziewczyny jestem w drugim trymestrze, ale powoli chciałabym wrócić na zajęcia Aqua aerobiku na basenie :D czy polecacie jakieś probiotyki doustne, aby się uchronić przed potencjalnymi infekcjami? Nigdy nie miałam z tym problemu, ale w ciąży to nigdy nie wiadomo :D
Trivagin
@LuuLaa trzymam kciuki za dzisiejszą punkcję 🤞🤞
Daj znać po 🙂
Hej, mamy 8 komórek....teraz tylko czekać ile zarodków z nami zostanie 💪🍀

Dziewczyny jutro mam mieć criotransfer podwójny czyli 2x 4BC.
Dzisiaj robiłam progesteron i wyniósł rano (przed braniem leków, byłam całkowicie na czczo) 10,15 ng/ml
Od 5 dni zażywam prolutex jedna iniekcja rano i do tego 3 dziennie po jednej dopochwowo cyclogest

Czy nie jest to za niski ten progesteron ?

Tak się ucieszyłam że wyjezdzam z kliniki że przerysowałam samochód... swój o pierdzielony słupek. @spekoppar_ wie jaki jest piękny słupek do wyjazdu na 29 listopada spod kliniki. Tak się zdenerwowałam o roztrzaskam że mam nadzieję że nie wpłynie na Kruszynkę. Mam nadzieję że beta będzie ok podświadomość podpowiada mi znowu że to dziewczynka. Nie mogę przywyknac że jest ciąża... ale co o tym myślę to jak o dziewczynce.

Tak się ucieszyłam że wyjezdzam z kliniki że przerysowałam samochód... swój o pierdzielony słupek. @spekoppar_ wie jaki jest piękny słupek do wyjazdu na 29 listopada spod kliniki. Tak się zdenerwowałam o roztrzaskam że mam nadzieję że nie wpłynie na Kruszynkę. Mam nadzieję że beta będzie ok podświadomość podpowiada mi znowu że to dziewczynka. Nie mogę przywyknac że jest ciąża... ale co o tym myślę to jak o dziewczynce.
@Agunia1401 to na szczęście! Za kilka lat będziesz to wspominać z uśmiechem na twarzy! Będą wspominki w stylu: „A pamiętasz jak pojechałam na betę i uderzyłam w słupek?” 😄
I nie, napewno nie wpłynęło to na Kryszynkę 🥰

Dzisiaj robiłam progesteron i wyniósł rano (przed braniem leków, byłam całkowicie na czczo) 10,15 ng/ml
Od 5 dni zażywam prolutex jedna iniekcja rano i do tego 3 dziennie po jednej dopochwowo cyclogest

Zatem trzymamy jutro kciuki! 🤞🍀🤞🍀🤞🍀

Dla mojego lekarza byłby za niski. Jakbym miała dzień przed/ w dniu transferu poniżej 20 to miałam już wskazówki jak zwiększyć progesteron

Dla mojego lekarza byłby za niski. Jakbym miała dzień przed/ w dniu transferu poniżej 20 to miałam już wskazówki jak zwiększyć progesteron
Zadzwoniłam do pani doktor i kazała mi wziąć odrazu dodatkowo 2x zastrzyk prolutex i jutro rano też powtórzyć 2x prolutex
O godzinie 11.00 transfer

To zależy od lekarza. Ja miałam w dniu transferu 9.5 ng. Prowadzący powiedział, że jak będzie poniżej 10 to dodatkowo do Cyclogestu i Duphastonu Prolutex włączyć , tak zrobiłam.Potem mierzyłam przy okazji sprawdzania bety i przyrostu progesteron I był w przedziale 10-13 (przyrosty były ok) napisałam do lekarza i nie kazał nic dokładać, mówił że leki które biorę są wystarczającą dawką. Potem już nie badałam ale z ciążą wszystko ok jak na ten moment, plamień nie miałam ani nic się nie dzieje, w moim przypadku taki poziom wystarcza, ale wiadomo że co przypadek to przypadek.
Wiele dziewczyn piszę że w ich klinikach wymaga się proga 20 i więcej, ale co lekarz to zdanie.
Jutro poinformuj swojego o tych wynikach i zobaczysz co Ci powie, może Ci coś dorzuci a może nie, zależy od podejścia.

Edit: doczytałam, że Ci zwiększył.
Powodzenia jutro!✊✊

reklama
Zadzwoniłam do pani doktor i kazała mi wziąć odrazu dodatkowo 2x zastrzyk prolutex i jutro rano też powtórzyć 2x prolutex
O godzinie 11.00 transfer
Poproś o receptę, masz zapas? Jest straszny problem. Mi właśnie jedzie z Warszawy dostawą, znajoma przywozi. Nie ma w Małopolsce nigdzie. Podobno w przyszłym tygodniu będzie.

Do góry