reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

my po wizycie pakujemy torbę do szpitala

wczoraj strasznie sie wystraszyłam dostałam skurcze i właściwie połowa już spakowana

szyjka za krótka do tego skurcze twardy jak kamień brzuch
okazało się że mam bardzo złe wyniki morfologii
narazie mam leki
skierowanie do przyjęcia na oddział mam na poniedziałek ale jak coś sie będzie znowu działo to mamy jechać odrazu
przy okazji będą mi sprawdzać cukier i dzidzie badać na lepszym sprzęcie

nadal nie potwierdzona dziewczynka tylko tyłek i plecki dziecko nam pokazało:blink:

trzymajcie sie wszystkie gdybym czasami nie zdążyła do Was jeszcze zajrzeć:shocked2:
Kasiu trzymaj się! my tu za Was będziemy mocno kciuki zaciskać!!!!!!!!!

reklama
my po wizycie pakujemy torbę do szpitala

wczoraj strasznie sie wystraszyłam dostałam skurcze i właściwie połowa już spakowana

szyjka za krótka do tego skurcze twardy jak kamień brzuch
okazało się że mam bardzo złe wyniki morfologii
narazie mam leki
skierowanie do przyjęcia na oddział mam na poniedziałek ale jak coś sie będzie znowu działo to mamy jechać odrazu
przy okazji będą mi sprawdzać cukier i dzidzie badać na lepszym sprzęcie

nadal nie potwierdzona dziewczynka tylko tyłek i plecki dziecko nam pokazało:blink:

trzymajcie sie wszystkie gdybym czasami nie zdążyła do Was jeszcze zajrzeć:shocked2:

W szpitalu będziesz pod dobrą opieką i nic złego się nie stanie. Trzymam kciuki za was!

I po wizycie :-)
Malwinka waży 1 kg. Cwaniara siedzi sobie miednicowo, że ciężko było potwierdzić płeć, ale raczej dziewczynka powiedział lekarz, na co ja, że żadne raczej tylko na pewno !!! HIHI.
Gdyby takie ułożenie zostało to będzie cesarka. na co ja do lekarza, że może niech tak lepiej zostanie.
Zaczął się śmiać „No tak cesarka znacznie ułatwia poród”

Pokazałam mojego żylaka na wardze sromowej i potwierdził, że to żylak i widocznie taka moja uroda, ale na to też ma wpływ długie siedzenie. Żylaki moga być przeciwskazaniem do naturalnego porodu, ale to tez zalezy od ich ilości i po której stronie są usytuowane. Powiedział, że nimi będziemy sie martwić jak będzie bliżej porodu. A fioletowy kolor przy wejściu do pochwy jest niby normalny, bo jest większe ukrwienie tam na dole podczas ciąży.

Mam zakaz golenia miejsc intymnych, powiedział, że wie, że tak ładniej i bardziej higienicznie, ale podrażniam sobie tym goleniem te okolice. Buuuuu także będę od teraz straszyć :-)

Pytał czy chcę zwolnienie. A ja na to "A muszę? ":) Powiedział, że nie, ale kiedyś chyba Pani pójdzie :-)
Hmmm w sumie to planuję za miesiąc już chyba w końcu przestać pracować -podkreślam słowo „chyba” :-)

Szyjka długa zamknięta, na jego wadze niby mam na plusie 9 kg a nie 8 i oczywiście się tym wk…..łam.
Powiedział, że to nie jest jakoś bardzo dużo i żebym się nie martwiła bo widać, że jestem szczupła dziewczyna i szybko zrzucę to wszystko. No oby !!!
Ciśnienie jak zwykle za niskie 100/60....

Mam dalej brac globulki Pimafucin, brać żelazo Sorbifer i zrobic badanie glukozy 75 .
No i przynieść następna morfologię i mocz.
Kolejna wizyta za miesiąc 10.09.

Olcia gratuluje wyników, oby tak dalej...

Kaśka.k trzymaj sie kochana juz myślałam ze bedzie dobrze, no ale w szpitalu bedziesz pod stałą opieka... Bedę trzymała kciuki żeby wszystko sie ułozyło i zebys mogła do nas tu jeszcze zajrzec...Mysl pozytywnie.... Bedzie dobrze....

wszystkim mamom z dobrymi wynikami gratuluje, a ty biedactewo Kasiu lepiej słuchaj się doktorów. Jak trzeba to trudno, na pewno będzie nam tu Ciebie brakowało, ale trzymamy kciuki że szybko wrócisz do nas :))

Olcia super, że z malutką wszystko dobrze, pewnie jeszcze nie raz się przekręci, mój bąbel ma główkę w dole i bardzo mnie kopie, czasem jak leżę na boku to mam wrażenie, że do żeber mi sięga;-) albo to faja uderzeniowa;-)
A jej waga 1 kg:tak: kawał baby;-)
ciśnieniem się nie martw, lepsze niższe jak wyższe, ja standardowo mam 110/70, ostatnio miałam takie jak Twoje 100/60, ale taka już moja uroda. Jeśli jakoś źle przez niskie ciśnienie się czujesz to polecam małą czarną i spacerek.
jak bierzesz coś na podniesienie hemoglobiny, to zwróć uwagę na to jak to przyjmować, żeby się wchłaniało, mi ginekolog doradził brać żelazo 1 godzinę przed posiłkiem- wymaga to zdyscyplinowania, ale robię tak od ponad miesiąca i hemoglobina urosła mi z 11,3 na 12:tak: co bardzo mnie cieszy, bo krew potrzebna jest żeby dziecko było dotlenione.
I zazdroszczę Ci tej wytrwałości w pracy, ja jak w 5 miesiącu poszłam na L4 to do pracy już nie wróciłam, może nie dlatego, że pracować mi się nie chce, ale ze względu na zakup mieszkania, ciągłe zakupy i teraz się urządzamy, a po za tym brzuch mi twardniał i musiałam leżeć, po zastrzykach jest dobrze:tak:

reklama
jak bierzesz coś na podniesienie hemoglobiny, to zwróć uwagę na to jak to przyjmować, żeby się wchłaniało, mi ginekolog doradził brać żelazo 1 godzinę przed posiłkiem- wymaga to zdyscyplinowania, ale robię tak od ponad miesiąca i hemoglobina urosła mi z 11,3 na 12:tak: co bardzo mnie cieszy, bo krew potrzebna jest żeby dziecko było dotlenione.
a na moich lekarstach pisało żeby brać w trakcie posiłku, więc tak biorę, ale może Twój lekarz ma racje??!! Nie wiem, mój nic nie mówił na ten temat .

Do góry