reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Madziuśś witamy na forum.
Ja jutro mam wizytę, dopiero na 19. I mam nadzieję, że moja córcia nie okarze się synkiem jak u Kasi:cool2: Choc wiadomo, że najważniejsze by było zdrowę, przygotowałam się na dziewczynkę :dry:

reklama
Kochana najważniejsze, że dziecko zdrowe!:tak: A coś mi się wydaje, ze chyba na początku ciąży myślałaś o synku? Albo źle kojarzę.
tak na poczatku myslalam ze bedzie chłopak i wogole wsyztsko na to wskazywało [przesady, zabobony, itp] no ale na usg ze niby dziewucha co do czego na trzecim usg ze chłop jednak :) hehe zdazylam sie zaopatrzec w sukienki bo ciuszki dla chłopca mam po siostrzeńcu :) wiec wiele nie musze zmieniac :) poprostu sukienki zostana dla drugiego dziecka ewentualne dla siostry bo tez w ciazy jest moze córa bedzie :) :cool:

życzę wam aby wasze pociechy nie wywineły wam numeru na usg :) hehe i pozostały przy swoich płciach :)

a tak pozatym to sie smieje z mezem ze moze blizniaki raz dziewczynka sie pokazuje drugi raz chłopak hehehe :) ale numer ;-) dobrze ze pozartowac mozna hehe bo wolałabym nie :-D

Weri współczuję Ci braku właściwej opieki lekarskiej. Dla mnie jest ona teraz bardzo ważna.. Przedtem nie przejmowałam się tym zbytnio,ale odkąd jestem w ciaży, to biegam do lekarzy i na badania regularnie.. Niby kiedyś kobiety po prostu dzieci rodziły, ale w końcu mamy XXI wiek??
BYłam wczoraj u mojej pani doktor i okazało się, że zaczęła mi się skracać szyjka macicy:zawstydzona/y: I jest bardziej miękka.. Właściwie nic więcej mi nie powiedziała, ale to chyba nie jest dobra wiadomość.. Szyjka musi wytrzymać jeszcze 2,5 miesiąca przynajmniej..

Weri współczuję Ci braku właściwej opieki lekarskiej. Dla mnie jest ona teraz bardzo ważna.. Przedtem nie przejmowałam się tym zbytnio,ale odkąd jestem w ciaży, to biegam do lekarzy i na badania regularnie.. Niby kiedyś kobiety po prostu dzieci rodziły, ale w końcu mamy XXI wiek??
BYłam wczoraj u mojej pani doktor i okazało się, że zaczęła mi się skracać szyjka macicy:zawstydzona/y: I jest bardziej miękka.. Właściwie nic więcej mi nie powiedziała, ale to chyba nie jest dobra wiadomość.. Szyjka musi wytrzymać jeszcze 2,5 miesiąca przynajmniej..
http://www.suwaczki.com/
wspolczuje 3mam kciuki zeby wytrzymala! ;-) wlasnie tego sie boje bo skad mam wiedziec czy czasem mi sie szyjka nie skraca albo cos innego sie nie dzieje ?:-( modle sie tylko zeby bylo wszystko okej z mala

Trochę mnie to dziwi Weri, że w GB tak to wygląda.. Ja na każdej wizycie w przychodni jestem badana przez lekarza, do tego podczas wizyty jest położna itp.. do tego to co opisywałam już na jednym wątku, zapisuję się bez problemu, nawet na ten sam dzień jeżeli jest potrzeba..

my po wizycie pakujemy torbę do szpitala

wczoraj strasznie sie wystraszyłam dostałam skurcze i właściwie połowa już spakowana

szyjka za krótka do tego skurcze twardy jak kamień brzuch
okazało się że mam bardzo złe wyniki morfologii
narazie mam leki
skierowanie do przyjęcia na oddział mam na poniedziałek ale jak coś sie będzie znowu działo to mamy jechać odrazu
przy okazji będą mi sprawdzać cukier i dzidzie badać na lepszym sprzęcie

nadal nie potwierdzona dziewczynka tylko tyłek i plecki dziecko nam pokazało:blink:

trzymajcie sie wszystkie gdybym czasami nie zdążyła do Was jeszcze zajrzeć:shocked2:

Ojej Kasiu.....
Mam nadzieję, że wszystko sie wyklaruje i że zrobią tam z wami porządek.

A ja zaraz śmigam na swoją wizytę, pokaże lekarzowi te moje żylaki na wargach sromowych i to fioletowe wejście do pochwy:szok:

I zapytam w końcu o tą glukozę, bo jest 27 tydzien a on mi nic nie mówił o tym badaniu, że mam zrobić.....

kaśka k - trzymaj się i szybko wracaj do domku (oczywiście jak tylko twoje wyniki wrócą do normy).

Ja też już po wizycie, maluch ma się świetnie z apetytem łyka sobie wody płodowe , dziś zabrałam na wizytę mojego starszego synka i pan doktor zrobił mu mały konkurs, pokazywał na USG różne narządy a synio zgadywał co to może być, calkiem nieźle mu poszło.
OLICA ja tez do tej pory nie miałam krzywej cukrowej a dziś lekarz powiedzial, że badanie wykonuje się do 28 tygodnia, niestety na tym etapie ciąży (jestem w 27 tyg) to już 75g glukozy:baffled: nas czeka. Ide zrobić badania jutro żeby mieć to z głowy.
Aha i mam jeszcze zrobić badanie OGTT wiecie może co to ? Bo zapomnialam spytać

kaśka k - trzymaj się i szybko wracaj do domku (oczywiście jak tylko twoje wyniki wrócą do normy).

Ja też już po wizycie, maluch ma się świetnie z apetytem łyka sobie wody płodowe , dziś zabrałam na wizytę mojego starszego synka i pan doktor zrobił mu mały konkurs, pokazywał na USG różne narządy a synio zgadywał co to może być, calkiem nieźle mu poszło.
OLICA ja tez do tej pory nie miałam krzywej cukrowej a dziś lekarz powiedzial, że badanie wykonuje się do 28 tygodnia, niestety na tym etapie ciąży (jestem w 27 tyg) to już 75g glukozy:baffled: nas czeka. Ide zrobić badania jutro żeby mieć to z głowy.
Aha i mam jeszcze zrobić badanie OGTT wiecie może co to ? Bo zapomnialam spytać
ogtt to właśnie krzywa cukrowa :-)

reklama
my po wizycie pakujemy torbę do szpitala

wczoraj strasznie sie wystraszyłam dostałam skurcze i właściwie połowa już spakowana

szyjka za krótka do tego skurcze twardy jak kamień brzuch
okazało się że mam bardzo złe wyniki morfologii
narazie mam leki
skierowanie do przyjęcia na oddział mam na poniedziałek ale jak coś sie będzie znowu działo to mamy jechać odrazu
przy okazji będą mi sprawdzać cukier i dzidzie badać na lepszym sprzęcie

nadal nie potwierdzona dziewczynka tylko tyłek i plecki dziecko nam pokazało:blink:

trzymajcie sie wszystkie gdybym czasami nie zdążyła do Was jeszcze zajrzeć:shocked2:
O rany :-( Kaśka trzymaj się. Może leki wystarczą :confused: A ten szpital to tylko w celu wykonania badań, czy na dłużej ? Kurcze, a wydawało się, że idzie ku lepszemu :sad:

Do góry