Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Molla już ci kochana odpowiadam na pytania, krótko zwięźle i na temat jak coś to pytaj.
1. podpajęczynówkowe (w kręgosłup)
2. nie - tylko go pokazują
3. od razu jak jesteś na pooperacyjnej zeby go zobaczyć
4. cesarka była o 19.40 wstałam o 9.30 rano po wizycie lekarzy
5. tak, ale najbardziej boli obkurczająca się macica a na to nic ci nie pomoże
6. w 1 dobie po cc ale dosłownie 5 minut dopiero w 2 dobie miałam dużo pokarmu
7. pielęgniarki od noworodków DNO!! Jak trafisz na młodą blondynkę to pokaże ci wszystko jak nie - to licz na koleżanki z sali
8. Nie wiem, raz była (chyba pani ordynator od noworodków) mądra kobieta ale widziałam ją tylko chwilkę. (w sumie pytań do niej nie miałam więc ocenić ci nie mogę).
9. Tzn co chcesz wiedzieć?
10. Pierwszy raz pomaga ci wstać z łózka, umyć się przy umywalce i opuścić salę pooperacyjną. KONIEC reszta należy do ciebie i tu polecam: przywiązać sobie coś do łózka (szalik itp.) coś mocnego co ci pomoże wstać, dobrze jest liczyć na pomoc męża i pierwszy prysznic też z mężem chociaz ja kapałam się sama bez problemu.
1. podpajęczynówkowe (w kręgosłup)
2. nie - tylko go pokazują
3. od razu jak jesteś na pooperacyjnej zeby go zobaczyć
4. cesarka była o 19.40 wstałam o 9.30 rano po wizycie lekarzy
5. tak, ale najbardziej boli obkurczająca się macica a na to nic ci nie pomoże
6. w 1 dobie po cc ale dosłownie 5 minut dopiero w 2 dobie miałam dużo pokarmu
7. pielęgniarki od noworodków DNO!! Jak trafisz na młodą blondynkę to pokaże ci wszystko jak nie - to licz na koleżanki z sali
8. Nie wiem, raz była (chyba pani ordynator od noworodków) mądra kobieta ale widziałam ją tylko chwilkę. (w sumie pytań do niej nie miałam więc ocenić ci nie mogę).
9. Tzn co chcesz wiedzieć?
10. Pierwszy raz pomaga ci wstać z łózka, umyć się przy umywalce i opuścić salę pooperacyjną. KONIEC reszta należy do ciebie i tu polecam: przywiązać sobie coś do łózka (szalik itp.) coś mocnego co ci pomoże wstać, dobrze jest liczyć na pomoc męża i pierwszy prysznic też z mężem chociaz ja kapałam się sama bez problemu.