reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

HEJ dziewczyny:)ja wam nie moge pomoc odnosnie tego stanika ale mam pytanko te majteczki siateczkowe czy tez jednorazowe muszą byc poniewaz ja rodziłam 3 lata temu i z tego co pamietam raczej używało sie zwykłych bawełnianych ale od tego czasu napewno duzo sie zmieniło:)
NIKOLCIA11 ja mam termin na 24 lutego ale juz czuje ze wczesniej bende rodzic widac jak brzuszek mi sie obniżył na dól:)

reklama
Sunia2009 ja tez bym chciała wcześniej urodzić bardzo mnie moja córcia już meczy bardzo mnie wszystko boli i chciała bym ostatnimi dniami lutego już urodzić. Wczoraj kupiłam gazetę krakowską i były tam zdięcia dzieciaczków urodzonych w styczniu w szpitalu olkuskim i chrzanowskim i zastanawiam sie na jakiej zasadzie umieszczają i czy nasze dzieciaczki tez będą miały taki publiczny start... widać ze w gazecie tylko wybrane zdjęcia są bo jest tylko jedna strona a na pewno jak by miały być wszystkie to by całą gazetę zajęły te przeurocze buziunie :-). Powiedzcie mi czy orientujecie się ile teraz bo normalnym porodzie bez żadnych komplikacji (bo taki przewiduję u siebie nie dopuszczam innej myśli:-p) jest sie w szpitalu?

NIKOLCIA ja mam termin na 2 marca ale jak to będzie to zobaczymy:-) i też chciałabym tulić moje maleństwo końcem lutego. A co do pobytu w szpitalu po porodzie to mogę powiedzieć, że koleżanka rodziła w sobotę wieczorem a w domu już była w poniedziałek czyli całkiem szybciutko wyszli ale mały podobno nie miał żółtaczki i to dlatego ale świeżo upieczone mamusie pewnie wypowiedzą się bardziej precyzyjnie. :tak:

Wiec po kolei :))) bo ja z tych na świeżo ;-)

Rodziłam w sobote rano - wyszłam w poniedziałek - muszą minąć dwie pełne doby żeby pobrali fenyloketonurie wiec na pewno wczesniej niz po upływie 48 h nie wypuszczą

Majtki siatkowe - dla mnie rewelacja kupowałam na allegro a rozmiar był podany tak : 36-40, lub 40-44 itp. takze łatwo dobrać

Stanik mam rozmiar teraz D wiec nie miałam raczej problemów i chyba nie pomoge :zawstydzona/y:

A szpital polecam bo ja jestem bardzo zadowolona

Co do trolli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - jest na nich jeden sposób - trolli się nie karmi tylko ignoruje - wiec tak tez nalezy zrobić z naszym trollem ;-):-D

Kurcze, ja już jestem 5 dni po terminie i nic...:dry: Ile bym dała żeby było już po, albo chociaż żeby się zaczęło bo najgorsze jest to czekanie :shocked2:
Ja biustonosz kupiłam w Wolbromiu w Jasu i Małgosi na rynku, mają duże rozmiary i ceny nawet nie takie straszne za 40 zł to już kupi się taki full:-) wypas.
Pozdrawiam ;-)

:tak: masz racje to czekanie jest najgorsze bo niewiadomo kiedy cie złapie:) ja tez juz tak czekam i nie moge sie doczekac:)ale powiem tyle ze dobrze z tym ze juz bliżej niż dalej:)
pozdrawiam i życze szybkiego i wmiare bezbolesnego porodu:-)

Dziewczyny zastawiałam się dziś nad kupnem kosmetyków dla malutkiej bo jeszcze nic nie kupiłam a to najwyższa pora i nie wiem co trzeba kupić, co mi będzie niezbędne na pierwszy rzut i kompletnie nie wiem jaką firmę wybrać, doświadczone mamusie powiedzcie mi proszę bo normalnie zawrót głowy zastanawiam się nad oilatum oilan emolium a może zwykłe Nivea baby ale ale nie wiem co kupić oliwkę, emulsję, balsam, szampon, mydełko? błagam pomóżcie mi....:-(

Ostatnia edycja:
Na sam początek Oilatum będzie świetnym rozwiązaniem, ja ponadto kupiłam:
- oliwkę Hipp (najbardziej naturalne składniki),
-krem Nivea Baby na każda pogodę (smaruję buźkę małemu jak trzeba wyjść na spacer), -krem nawilżający (raczej mało go używam),
-Sudocrem na odparzenia, mam jeszcze puder Nivea Baby bo najlepiej radził sobie z odparzeniami ale jeśli kupisz Sudocrem to pudru nie potrzebujesz.
Natomiast przyda ci się jeszcze:
- woda morsa do noska,
- aspirator najlepiej kupić Fride (gruszki są fatalne:no:),
-sól fizjologiczna do czyszczenia oczek,
- gaziki jałowe, waciki,
- spirytus do czyszczenia pępka + patyczki do uszu (też do czyszczenia pępka).
Miałam jeszcze płyn 2w1 Nivea baby do kąpieli ale strasznie wysuszał skórę Krzysia więc kupiłam mydełko Babydream.
Nie zapomnij o szczotce do włosów bo jeśli będziesz miała dziecko z bujną fryzurką to napewno ci się przyda :tak:Ale w sumie możesz dokupić po porodzie ;-)
Hmmm to chyba wszystko, jak sobie coś przypomnę to napiszę a jak czegoś nie wiesz to pisz - z chęcią pomogę;-)

Dziewczyny Mika już pisała ale ja równiez chciałabym Was zaprosic na forum Olkusza i okolic:
https://www.babyboom.pl/forum/fora-regionalne-f86/olkusz-i-okolice-39449/index108.html

Libra a skąd jesteś jeśli można wiedzieć? Ja jestem z Załęża a z tego co pisałaś to jesteś z okolic Wolbromia :)

Ostatnia edycja:
co do kosmetyków dla dzieci to każde dziecko jest inne i dla każdego inny kosmetyk będzie super działał :tak:

u nas np. obydwoje dzieci oliwka nie wchodziła w grę bo tak wysuszała :no:
więc Dominika była kąpana w Emolium i smarowała balsamem Emolium,
a Wojtek kąpany w Nivea Baby, a smarowany Cetaphilem :tak:

żadne oilatum nie mogło ;-)
więc wszystko zależy od dziecka i jego skóry :tak:

-----
dziewczyny, jak już was tak prosimy, to bście dołączyły na wątek olkuski no :-D

reklama
mika a cetaphil można stosować u noworodków? ja sama używam tego dermoprotektora i zastanawiałam się nad cetaphilem bo skoro na mnie działa rewelacyjnie a jestem dużym alergikiem to może i na dzidziusia też by był dobry tylko tam nić nie wyczytałam ze można stosować u noworodków. ?

Do góry