reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

monisia a dziękuję nawet grzeczna jest w nocy troche kiepsko śpi bo chyba troche nie dojada - mam mało pokarmu zastanawiam się nad daniem jej jednej butli na noc :( ale boje sie zeby cyca nie odrzuciła całkiem

A alantan jest bez recepty i masci puder

reklama
jsorbek lecz się z tym TROLLEMMMMMMMMMMMM......................WSZECHWIEDZĄCA ......szkoda że się nie spotkamy choć może będę w olkuszu jeszcze to dam ci znać ........dymaj się .....

a do szpitala to naprawdę warto zabrac laktator ja dzięki niemu poradziłam sobie z nadmiarem pokarmu bo piersi miałam jak skały i do tego dostałam gorączki ale laktator uratował mi życie co prawda przez cała noc musiałam odciągac pokarm ale rezultat był:) Baphanten tez fajna rzecz piersi tak nie bolą i pamiętajcie o wkładkach laktacyjnch potrzebne niesamowicie bo jedna piersia się karmi a z drugiej leci siurkiem...

alantan jest bez recepty kosztuje 9 zł... u mnie super się sprawdził po tym jak w szpitalu dali małemu tetrową pieluszkę pomimp tego że dałam pampersa pielęgniarce ale nie założyły i potem pupa była cała odparzona:(

mika a cetaphil można stosować u noworodków? ja sama używam tego dermoprotektora i zastanawiałam się nad cetaphilem bo skoro na mnie działa rewelacyjnie a jestem dużym alergikiem to może i na dzidziusia też by był dobry tylko tam nić nie wyczytałam ze można stosować u noworodków. ?
ja na samym początku smarowałam Emolium, ale nie podchodziło i na CETAPHIL MD (tak dokładnie się nazywa) przeszłam jak mały miał ok. 2mies. i zalecila nam go dermatolog :tak:

olusiek witaj :tak: daj znać co tam słychać u dzidzi po wizycie u gina :tak: a tak swoją drogą, do kogo chodzisz?

monisia mnie brzuch przy pierwszej ciąży wogóle nie opadł :-D a przy drugiej opadł mi dość wcześnie, ale ja mialam ciąże zagrożoną

monia55 sama zaczęłaś temat, skoro nie chciałaś o tym pisać co się niby stało, to trzeba było nic nie pisać..

mi brzuch opadła juz w 34 tygodniu ciąży...

Aha zapomniałam napisac że do pępuszka sa specjalne gaziki o nazwie Leko którymi się przemywa i czyści pępek niemowlaka kosztuje 10 sztuk niecałe 5 zł. Są to specjalne gaziki już nasączone spirytusem więc o wiele bezpieczniejsze niż jakbym sama miała robic taki roztwór...

jsorbek lecz się z tym TROLLEMMMMMMMMMMMM......................WSZECHWIEDZĄCA ......szkoda że się nie spotkamy choć może będę w olkuszu jeszcze to dam ci znać ........dymaj się .....
Taka cwana jesteś bo przez internet piszesz a gdyby przyszło spotkać się oko w oko to słowem byś się nie odezwała.

Dziewczyny ten TROLL piał, że miała mieć cesarkę, nie rodziła naturalnie. Ja i eldcia tez miałyśmy cesarkę i złego słowa nie napisałyśmy więc nie zwracajcie na nią uwagę. A ja poproszę admina o zablokowanie tej osoby.

Co do gazików Leco to mnie osobiście nie podeszły bo nie da się tak dokładnie wyczyścić pępka i są dość suche, przy stosowaniu spirytusu+patyczków kikut odpadł 3 dni po powrocie do domu.

Ostatnia edycja:
mi brzuch opadła juz w 34 tygodniu ciąży...

Aha zapomniałam napisac że do pępuszka sa specjalne gaziki o nazwie Leko którymi się przemywa i czyści pępek niemowlaka kosztuje 10 sztuk niecałe 5 zł. Są to specjalne gaziki już nasączone spirytusem więc o wiele bezpieczniejsze niż jakbym sama miała robic taki roztwór...
ja też nie jestem zachwycona LEKO :no: o wiele lepszy sposób to spirytus rozcieńczony :tak: nawet położne mi polecały że lepiej spirytusem, bo szybciej wysusza :tak:
a dziecko smarowanie tym nie0 boli bo to jest martwe :tak:

też mialam 2 cesarki i nie narzekam :no: mimo że druga była ciężka :tak:

co niektórym to tu chyba szpital płaci za reklamę ......
nie fatyguj się z blokowaniem .........

reklama
Co do laktatora to ja akurat nawał już przezyłam w domu wiec mnie sie nie przydał ale to różnie bywa i lepiej miec jak pisze Eldcia

Ostatnia edycja:
Do góry