reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Jeżeli chodzi o biustonosz do karmienia w dużych rozmiarach mnie udało się kupić w sklepie z bielizną na rynku koło lodziarni i esotiq`a. Z tego co mówiła ekspedientka czekali na dostawę z Anglii biustonoszy w rozmiarach powyżej H. Myślę, że warto tam podejść.

reklama
Cześć dziewczyny!
Czytam wasze wypowiedzi od dłuższego czasu i stwierdziłam że też dorzucę czasem coś od siebie.
Jest to moja 1. ciąża (termin mam na 10 marca) a dzięki waszym wypowiedziom strach przed porodem znacznie zmalał, bo skoro wy to przeszłyście to ja też dam radę!!!!!:-):-):-):-):-):-)
Z tego co się orientowałam to na targu można kupić staniki nawet w dużych rozmiarach za jakieś "parę groszy".

Teraz to mam mętlik w głowie z tymi kosmetykami, duży wybór a nie wiadomo co kupić żeby nie uczulało i nie wysuszało:-( Trudno jakieś kosmetyki kupić muszę, a najwyżej zmienię jeśli zaczną się jakieś problemy. To ja lecę zaraz na zakupy:-):-) i do lekarza. pozdrawiam was

O tam pytać o cycnik jeszcze nie byłam :-) dzisiaj zabieram męża i jedziemy na zakupy chyba zadowolony to nie będzie zbytnio ale wiem że pojedzie za swoimi dziewczynkami:-D A powiedzcie mi w którym tygodniu można spodziewać się opadnięcia brzuszka bo mnie to tak jakby się obniżał czy cuś :baffled:

dziewczyny piszą jakie dramaty przeżyły a wy udajecie że jest ok i piszecie że najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło ..........no pewnie że najważniejsze ale w psychice uraz pozostaje......... powodzenia .....nie mam zamiaru powracać do tego co się stało ....zresztą i tak znajdziecie uzasadnienie....i nie mam zamiaru więcej tu się udzielać........do widzenia........

dziewczyny piszą jakie dramaty przeżyły a wy udajecie że jest ok i piszecie że najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło ..........no pewnie że najważniejsze ale w psychice uraz pozostaje......... powodzenia .....nie mam zamiaru powracać do tego co się stało ....zresztą i tak znajdziecie uzasadnienie....i nie mam zamiaru więcej tu się udzielać........do widzenia........

to po kiego grzyba w ogóle cos piszesz jak nie masz zamiaru do tego wracac - pachnie trollem na km - mam dużo doświadczenia w forumowaniu i poznaję trolla z daleka - ze mną ci się ten numer nie uda
do widzenia to najlepsze co mozesz zrobic odjsc i nie mieszac

Ostatnia edycja:
monia55 ty się nie denerwuj bo wszystko byłoby jasne gdybyś napisała o swoim przypadku. Wiadomo że poród nie należy do przyjemności bo towarzyszą mu różne odczucia a przede wszystkim ból, który jest nieunikniony a później wszystko mija. Najgorsze jest to , że wpadasz na forum piszesz że rzeźnia itp. długo długo nic każda prosi o wyjaśnienie a tu cisza i są tylko domysły więc się nie dziw, dziewczyny przeżywają dramaty to normalne że każda ma inne odczucia a uraz ... po porodzie wszystko się zapomina(podobno) a jak tobie pozostał to może potrzebujesz jakiejś pomocy... pozdrawiam

Co do kosmetyków to j kupiłam Oillan ale miałam tez próbkę emolium i wczoraj uzylismy a dziś małą ma strasznie wysuszoną i łuszczącą skorę wiec u nas zdecydowanie Oillan lepiej się spisuje emolium nie - wiec jak widać najlepiej sprawdzić - poproś o próbki w jakiejś aptece mi tam Pani na krakowskiej dała i sobie wypróbowałam bo co dla mojej Pati bedzie super dla twojej dzidzi moze się nie nadać
Ja polecam zakup szamponu - po mydle częśto robi się ciemieniucha a po szamponie wcale - z moejgo doświadczenia najlepsze są kosmetyki bambino nivea czasem uczula johnson tym bardziej - a bambino nie spotkałam się - no ale jak juz dziewczyny pisały trzeba wypróbować bo różnie to bywa

monisia nie daj się w to wciągnąć - trolle mają to do siebie ze próbują współczucie wzbudzić namieszac i zniknąć -

jestem wyczulona na trolli - nienawidzę tego wiec nie mam litości jak już takiego spotkam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:;-):-D:-D

Ostatnia edycja:
co do kosmetyków to ja osobiście polecam Nivea baby mam całą serię i jestem bardzo zadowolona. Oliatum u mnie sie nie sprawdziło... Do tego sól fizjologiczna i sudocrem oczywiście ale jest jeszcze maść ALANTAN bardzo fajna jak dzieciątko ma odparzenia pieluszkowe jeden dzień smarowania i pupka jak nowa jest poleciła mi go lekarka z noworodków w szpitalu... Sudocrem jest taki twardy i trochę dłużej goi się pupa po nim ta maść jest o wiele lepsza:)

dokładnie każdy maluszek ma inną skórę i to co odpowiada jednemu nie zawsze sprawdza się u drugiego.Ja jak na razie stawiam na nivea:tak: wszystko wyjdzie w "praniu":tak:
jsorbek
a jak Twoja wielka maleńka? Daje mamusi popalić czy raczej jest ok?

reklama
eldcia pamiętam o alantanie właśnie jak moja siostra była malutka to tylko alantan stosowano i był jeszcze puder rewelacja i powiedz mi kochana czy to można dostać bez recepty bo był czas że tylko na receptę wydawano

Do góry