reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

A mnie wpis wiolci zmartwił bo moja niunia waży teraz ok 2 kg i zostało nam ok 1,5 miesiąca do porodu i jestem ciekawa ile malutka przybierze na wadze. Podobno za duża to nie będzie oby miała ponad 3 kg

reklama
Każda maszyna USG ma swój próg błędu, ja chodziłam do Barana a on ma dobry sprzęt a jak same widzicie próg błędu jest. Pamiętajcie że wielkość dziecka ocenia się po wielkości brzuszka i główki - mój Krzysio ma naprawdę sporawy brzuszek :) Monisia a twoja mała księżniczka może być laska z płaskim brzuszkiem :D Nie ma się tym naprawdę co przejmować.

Eldcia faktycznie zleciało nie wiem kiedy, dopiero co się stresowałam porodem a Krzysiek juz taaaki wielki jest ;)
A i miejscem w szpitalu się nie przejmujcie bo jest niezła rotacja, jakby nie było po sn wychodzisz w 3 dobie a po cc w 4 a jeśli nie ma przeciwwskazań to można po sn wyjść w 2 dobie a po cc w 3. Wierzcie mi dziewczyny tak szybko się robi miejsce na sali :)

Wiolcia tylko żeby łóżek porodowych nie brakło jak ma nas być tyle rodzących:) ja mam nadzieje że więcej niz to konieczne nie spędze w szpitalu bo nic mnie tak nie przeraża jak właśnie pobyt w nim wiadomo zawsze inaczej człowiek się czuje w domu.

Monisia w ostatnim miesiącu maleństwo najwięcej przybiera na wadze więc jeszcze zdąży urosnąć:)

Jak tak się rozglądam to sporo mam ma terminy na styczeń/luty ciekawe ile nas będzie w moim terminie kwiecień/maj. A mówią, że mało dzieci się rodzi ;-)

koniczynka to prawda co innego się widzi na ulicach czy na forach a co innego mówią że mało dzieci itd. a brak miejsc w przedszkolach i w żłobkach przeciez tez mówi że jest dużo dzieci...

Nie martwcie się dziewczyny na USG wychodziło, że mój Krzyś ma mieć ok 4kg a może nawet więcej a urodził się z wagą 3250g. To ja dodam, że jeśli miałabym mieć cesarke przy kolejnym dziecku to mogę mieć je nawet już i nie boje się porodu:) Mam nadzieję, że wy również będziecie miło wspominać poród. Ból jest - niestety nie ma porodu bez bólu ale trzeba się pozytywnie nastawić.
Eldcia jsorbek trzymam za was ogrooomnie mocno kciuki!! Czekam na dobre nowiny :D

Dzięki WIolcia

Rany julek twój Krzysiu ma już 2 miesiące prawie - ja piernicze ale ten czas leci

Asiu widzęże i Ciebie pocieszyła ta wiadomość:) ja jutro dokładnie się dowiem ile mój maluszek waży bo mam wizytę może się w końcu coś ruszy bo czas leci a ja siedze w domu jak na szpilkach i żadnych objawów nie odczuwam jeśli chodzi o poród... A może nie będzie żadnych objawów typowo opisywanych... NO nic musze uzbroić się w cierpliwość:)

Hej, ja się zastanawiałam nad porodemw Olkuszu, ale jednak zdecydowałąm że jadę do Krakowa. Kraków znam, umówiona jestem na cc, a mój mąż wyjeżdża. Do Krakowa lepiej jest mojej mamie dojechać komunikacją niż do Olkusza. Tak że jedno miejsce zwolnione:)
Żałuje tylko, że Was nie poznam. Mimo że nieczęsto tu zaglądam, troche już Was poznałam. I też nie moge uwierzyć że synek Wiolci już ma 2 miesiące!!! Ale to szybko zleciało!
No, a ja jestem w 38 tc, termin cc na 31 styczeń - moje urodziny:) Ciekawe czy doczekam. Dam Wam znać jak już wrócimy do domu:)
Trzymajcie się dzielnie. Moja Mała też bryka straszliwie, ale na szczęście ładnie śpi w nocy, ja gorzej...ale na malutka nie moge narzekać. Rano wstaje zaraz po tym jak ja zacznę się ruszać. Poukładana laseczka:) Starsza córeczka z nią rozmawia, już też chyba się nie może doczekać. Ja też, choć wolała bym juz doczekać tego końca stycznia, bo potem dłużej latem posiedzimy. Każdy dzień się liczy:)

reklama
agnes tylko pamietaj o nas i pojaw się po porodzie opisac poród i pochwalić się maleństwem :) Ja też się nadziwić nie mogę jak ten czas szybko leci, sama doskonale to napewno wiesz po starszej córce. Trzymam mocno kciuki za Was! I obys jak najszybciej wróciła do formy po cc

Do góry