reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

reklama
No to objawy mamy takie same-tyłozgięcia i te sprawy:tak:.
A ja ostatnio dowiedziałam się, że w olkuskim szpitalu będzie rodzić baardzo dużo dziewczyn które mają termin na koniec stycznia i początek lutego :-)-żeby tylko łóżek na porodówce wystarczyło. Zrobi się imprezę piżamową;-)...

mam lekarza prowadzącego ale poważnie zastanawiam sie nad zmianą a jeśli chodzi o gin. mężczyznę to ak chodzi o skrępowanie cóż ja na sam dźwięk słowa ginekolog dostaje rewolucji żołądkowo jelitowych :zawstydzona/y: a chodze do kobiety a jak pomyśle że trzeba się rozkładac przed mężczyzną to już całkiem lepiej nei mówić. A szczęście mam takie że za każdym razem jak coś się dzieje (miałam problemy sercowe w młodości więc trzeba było robić Echo serca a to oznacza rozebrac się do połowy, poród, teraz wylądowałam też w szpitalu - zawsze trafiam na lekarzy mężczyzn. to się nazywa dopiero szczęście, zwłaszcza ze ja raczej nieśmiała jestem. Teraz okazało się że są jakieś problemy raczej nei z dzieckiem ale ze mna mam złe wyniki badań i chciałabym lekarza który nei panikuje z byle powodu ale potrafi sobie (i mi) poradzić w problemach. pozdrawiam

spokojnie monisia tylko się nie denerwuj, bo to napewno Ci nie pomoże, a wręcz przeciwnie...
moim zdaniem lekarz powinien Ci przy takim ciśnieniu dać coś na obniżenie skoro się utrzymuje...jak już będziesz po wizycie to daj znać co lekarz powiedział ok.?
ja w pierwszej ciąży miałam wysokie ciśnienie, potem gestoze więc się martwie, żeby w tej się to nie powtórzyło...a zdecydowałam się teraz na Barana więc chciałabym wiedzieć jak potraktuje sprawę z twoim ciśnieniem
Tak jak obiecałam jestem po wizycie i faktycznie moje ciśnienie było nie za ciekawe i tak jak myślałam reakcja Dr.Barana była taka jakiej się spodziewałam. Przepisał DOPEGYT i powiem że po 2 dniach stosowania ciśnienie wróciło do normy i jest ok. Powiedział jeszcze gdyby coś niepokojącego się działo jakieś bóle głowy,obrzęki,wymioty itp. to mamy przyjechać do szpitala ale myślę że nie będzie takiej potrzeby. I oczywiście odpoczywać mniej solić, mniej pić.

witam Wszystkich :)
Ja mam termin na 2 lutego :) Chociaż wydaje mi się że urodzę wcześniej :) byłoby super. Z USG na 26 stycznia. Chciałabym rodzić w Olkuszu (lepszy dojazd, blisko, zawsze rodzina pod ręką).... ale jeśli będzie nas sporo to pewnie nie da rady ;(
Pozdrawiam

monisia ja też brałam Dopegyt w pierwszej ciąży...mam nadzieję, że będzie już dobrze z twoim ciśnieniem...oszczędzaj się:tak:

Ja też mam nadzieję że wszystko już będzie ok. Raczej staram się oszczędzać ale różnie to bywa. Co raz częściej myślę o porodzie i wszystkim po jak to będzie.... pewnie też tak macie mamuśki? :-) No właśnie jak tak wszystkie łóżka w Olkuszu będą zajęte to co wtedy będą odsyłać do innych szpitali a wtedy gdzie tu jechać ale jaja:-D

no właśnie gdzie tu jechac najwyżej urodze w samochodzie a co tam przeciez dziecku nie przetłumaczę że wolnych łóżek nie ma... Może jakos się weźmie i rozejdzie to w czasie przeciez nie każda kobieta urodzi w terminie.... chyba zaczynam sie pocieszać:)

reklama
A swoja droga to chce to mieć juz za sobą:) tylko teraz wszystko przeciez w rękach naszych maluszków niczego nie da się przyspieszyć na siłę albo dlatego że my tak chcemy:)

Do góry