reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Pierwsze słyszę, żeby coś się w szpitalu zostawiało. Ani ja ani żadna z dziewczyn, które wychodziły do domu nie zostawiały żadnych kaftaników ani innych rzeczy.

galazka mój Krzysio ważył przy porodzie 3250g więc jakiś malutki nie był. Kupcie takie pieluchy z jakimi dla was będzie wygodniej bo to wy będziecie dziecko przebierać.

reklama
Wiolcia a Ty miałaś jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o opiekę nad dzidzią ??czy po prostu to samo przychodzi ???? powiedz mi jak z odbijaniem po karmieniu nosiłaś małego czy trzymałaś w pionie na ramieniu ??? kładłaś w rożku po jedzeniu na pleckach czy na boku ???
i z kąpielą też samemu i żadnej podpowiedzi ?
a krem do pupci się dostaje ???

Monia nie miałam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o dzieci to wszystko samo przyszło. Sama byłam tym faktem zdziwiona ale jak masz swoje dziecko przy sobie to nagle wiesz co masz robić :tak: Mój Krzyś niestety strasznie ulewał:baffled: Pielęgniarki go dokarmiały i on potrafił wymiotować pół dnia więc go albo kładłam na ramieniu i lekko stukałam w plecki albo mąż nosił ;-)Co do kładzenia to albo na jeden boczek albo na plecki i główka w bok a po jedzeniu najlepiej na brzuszek i główka w bok (na wypadek ulewania żeby się nie zakrztusił). Dziewczyny z sali nie miały problemu z ulewaniem dzieci więc może i ty nie będziesz miała tego problemu. Co do kąpieli to pielęgniarki zawsze zabierały dzieciaczki zaraz po obchodzie (po 19) na kąpiel i przywoziły po ok 30 minutach. Żadnego kremu nie dostajesz ale masz chusteczki nawilżające zabrać ze sobą do szpitala razem z pampersami więc one powinny wystarczyć.

dzięki Wiolciu za info:-) jakoś muszę dać radę ......w sumie to najbardziej się boję karmienia żeby właśnie dzidzia ssała i tego ulewania też bo może się zakrztusić ...........

Oj nie bój się bo naprawdę strach ma wielkie oczy a w rzeczywistości jest duże lepiej. najważniejsza jest psychika zwłaszcza jeśli chodzi o karmienie. Nie myśl że nie dasz rady - dasz sobie kochana ze wszystkim radę!:-) A na kiedy masz termin??

Dziewczyny jeszcze jedno pytanko ( nie spotkalam nigdzie o tym na forum):

chciałam was zapytać czy używacie termometru do pomiaru temperatury ciała taki do przykładania do czoła?Któraś z Was miała taki termometr?...

W sklepie w Olkuszu Pani mi powiedziala ze raz mieli taki termometr i zawsze wskazywal temp. 34 C. Czy macie jakies doswiadczenie w tej kwestii?
Jakich termometrow uzywacie- moze taki do czola nie jest dokladny tylko taki z gumowa koncowka?
Jesli jakies macie to prosze o podanie marki i orientacyjnej ceny.

Dziekuje

Wiolcia bo to nie jest oczywiście obowiązek z tym zostawianiem rzeczy ale jak ja urodziłam maje to powiedziały panie że jakbym coś mogła zostawić to byłyby wdzięczne ale oczywiście to nie konieczne
Koleżanka rodziła w marcu i zostawiła 4 kaftaniki i dlatego pytałam was bo nie iem czy to dobry pomysł

Dzięki za odpowiedź w sprawie pieluch to kupie te 1 jednak

kenza ja uzywałam kiedys dousznego i był do bani także i co do tych "czołowych" podchodzę sceptycznie - mam elektroniczny ale taki normalny i porównywałam z rtęciowym i mierzy tak samo

Ostatnia edycja:
jsorbek to Ty jużjesteś na etapie kupna pieluch:szok: jeśli tak to ja jestem w czarnym lesie a przecież termin porodu mam kilka dni wcześniej:szok: chyba musze męża zmobilizowac do pojechania po zakupy:tak:

jsorbek to Ty jużjesteś na etapie kupna pieluch:szok: jeśli tak to ja jestem w czarnym lesie a przecież termin porodu mam kilka dni wcześniej:szok: chyba musze męża zmobilizowac do pojechania po zakupy:tak:

eldcia nie jeszcze nie kupuje tylko narazie zbieram informację ;-) pieluchy kupie dopiero w styczniu
ale mam juz sporo rzeczy - wyprawka kosztowała nas dość duzo i nie dałabym rady tego naraz kupić :zawstydzona/y:
Ale takie rzeczy jak kosmetyki i pieluchy kupie dopiero w styczniu :tak::tak::tak:

A ty nic jeszcze nie masz ?? ja to już muszę na styczeń być gotowa bo nigdy nie wiadomo kiedy sie zacznie - poza tym moja Pati jeszcze sie nie obróciła i jak do końca grudnie się nie obróci to pewnie na połowę stycznia mi wyznaczy cesarkę - ale mam nadzieje ze się obróci
Poza tym ja zakupy mogę robić tylko w jeden dzień i to co drugi tydz bo tak mój mąż albo w pracy albo w szkole to dlatego zaczęliśmy wcześniej ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry