reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Zapomniałam tutaj o wizycie napisać. Zdjęcie mam muszę się czepić skanera i wrzucić. Dzidziuś nie pokazał swojej płci, w ogóle jakoś mało ruchliwy był,tylko rączkami machał.
WG usg 16 tc czyli te parę dni w plecy. Tylko to łożysko mnie martwi przy szyjce, ale gin mówił, że jeszcze jest wcześnie i spokojnie może się przesunąć.

Witam nową mamę u nas.

reklama
ja jak na razie tylko raz robiłam badania krwi i moczu, nawet nie wiem jaki jest standard, ale myślę że ze 3, po jednym na każdy trymestr to by się zdało

Ja mialam juz duzo badan....moze wkleje w formie listy
Po 1 wizycie: Morfologia, Mocz, Cukier, USR, Grupa kvwi + czynnik Rh, Beta HCG, HBS, TSH, FT3, FT4...
Po 2 wizycie: Morfologia, Mocz, Toxo
Teraz mam skierowanie na Odczyn Coombsa....a po nastepnej wizycie dostane na Krzywa cukrowa( bleeeeeeeee :-)), Morfologie i Mocz.....

Ja morfologię miałam robioną już trzy razy, nie wiem po co aż tyle, wyniki w normie. Cukier ostatni trochę za niski, zobaczymy co na to ginka powie.
Magnez kupiłam sobie Asmag FORTE - taki mi ginka poleciła. Biorę już dwa tygodnie i muszę powiedzieć, że czuję efekty, a raczej nie czuję już tak mocno skurczów w podbrzuszu i w łydkach. ( Normalnie budziłam się wcześniej co noc ze skurczem w łydce, a na ćwiczeniach drżą mi wszystkie mięśnie po 15 min wysiłku, ale to już chyba efekt tego niskiego cukru;) )

Tak w ogóle dziewczyny, piękna galeria dzidziusiów tu powstała, wszystkim mamusiom gratuluję czarujących pociech :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie wróciłam z wizyty u gina i juz jest lepiej. Nawet pozwoliła mi na wyjazd w góry także powiem szczerze ze jestem zadowolona. Dzidzius w jak najlepszym porzadku :) Kazała mi tylko nadal brać no-spe i często odpoczywać.

Wyniki bada tutaj znajdziecie prawidłowe wyniki badań.
CENTRUM maretna + DHA, znakomite witaminki. Żadnych innych nie trzeba brać.
Co do częstości badań.. nie wiem. Mój ginekolog to fujarka. Robiłam raz i były ok. Tylko 3 USG w każdym trymestrze robię prywatnie.

ja dzisiaj robiłam morfologie bo ostatnia nie zaciekawa i lekarka kazała mi powtórzyć mam nadzieję że ta już będzie lepsza bo nie chce brać leków;/

reklama
Hej:)

ja mam robioną morfologię średnio na co drugą wizytę (miałam już robione 3), teraz pewnie będzie kolejna. Do tej pory wyniki super, wszystko w porządku. Na samym początku miałam też robione przeciwdziała grupy krwi (mam odczyn RH- a mój narzeczony RH+ więc grozi konflikt serologiczny) i przeciw toksoplazmozie (mamy kota)- na razie wszędzie ujemne, gin mówił że jeszcze raz to będzie trzeba powtórzyć pod koniec 2 trymestru.

USG miałam robione 2- w 6tc i 12 tc, 27 września czekam mnie kolejne. Wstępnie termin porodu gin ustalił na 17 lutego, wg USG wyszło zaś 13 lutego. Zobaczymy co wyjdzie teraz:)

Do góry