reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Niestety nie można precyzyjnie określić wieku płodu wg HCg.bardziej recyzyjne jest usg. Chociaż u mnie na usg dzidzia jest młodsza niż wskazują to wyliczenia z ostatniej@, o ok. 5dni.Czasami @ się spóźnia, przez chorobę, zmianę klimatu, stres itd. Ja mam różnie. I czasem więcej dni czasem tylko 4 dni.

u mnie raczej nic z tych rzeczy nie miało wpływu, w kwietniu z małżem już "szaleliśmy", myślałam, że to może ma wpływ :-D

Aha, a propos badań, czy któraś z Was zna się może na interpretacji poniższego badania?
Nie wiem zupełnie czego ono dotyczy i jak interpretować wynik, a na wizyte u lekarza muszę troszkę poczekać

na kartce od góry pisze BIOCHEMIA i podane jest to co poniżej z normami

wpisze dokładnie co mam na tej kartce włacznie z tą interpretacją która jest
białko całkowite 69.8 g/l
modular 22 met. biuretowa z próbą ślepą
g/l * 0,1= g/dl
z ref.

kreatynina 0.53 mg/dl
modular 22 met. kinetyczna z alkalicznym pikrynianem
mg/dl *88.4= umol/l

z ref.

reklama
Poniżej wklejam fotki moich dzieciaczków z dzisiejszej wizyty.
pierwszy 83mm.jpgPierwszy dzidziuś znajduje się przy przedniej ścianie macicy i ma 83mm. Jest bardzo ruchliwy. Przez całą wizytę machał nóżkami i rączkami, robił fikołki i ciągle się uśmiechał.
drugi 92mm.jpgDrugi dzidziuś zamieszkuje przy tylnej ścianie macicy i ma... 92mm. W przeciwieństwie do pierwszego był bardzo spokojny gdyż prawdopodobnie sobie spał z rączkami przy główce.

Obojgu serduszka biją prawidłowo, mają fantastyczne kręgosłupy, przezierność karkowa wyszła prawidłowo a brzuszki są okazałe:) Na określenie płci będzie trzeba poczekać do kolejnej wizyty, czyli jeszcze około 1 miesiąc.
Dostałam 5 zdjęć oraz płytę z całego badania USG. Niesamowite przeżycie:)
Ps. oczywiście podczas całej wizyty towarzyszył nam przeszczęśliwy tatuś

a ja zwarjuje - moja lekarka nie przyjechała bo coś jej wypadło a że nie miała moje nr tel nie zadzwoniła. Tak więc będe chyba włosy sobie wyrywać przez następny tydzień:(

Ale fantastyczne zdjęcia :) Ja na razie nie chciałam znać płci, ale po dzisiejszym usg jak już zobaczyłam swoje bąbelki machające rączkami i nóżkami to od razu zapragnęłam, ale niestety dopiero za miesiąc. Tak więc czekamy Aliena na Twoje wieści co do płci :)

Figa śliczne te Twoje olbrzymy :-D

Za tydzień mam wizytę, więc pochwalę się wtedy swoimi.

Dziewczyny cieszę się, że u Was w badaniach wszystko ok.

Ewela nie zamartwiaj się zawczasu, zobaczysz, że u Ciebie również będzie super ;-)

reklama
Do góry