reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

czarnula strasznie mi smutno ze ci etak potraktowali.
Ja bym pojechala jeszcze raz i powiedziala ze sie nie ruszam poki mi nie zrobia skanu , w koncu nie moga ci etak ignorowac, to juz gruba przesada. Ja sie nauczylam ze w tym dziwnym kraju czasami dobrze jest tupnac noga i pokaac zeby.Trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze.

reklama
Czarnula i ja się przyłączam do trzymania kciuków-odpoczywaj teraz ile możesz i nie dawaj się zbywać - w końcu maleństwo jest teraz najważniejsze !!! Jestem myślami razem z Tobą i fasolką :*

DSC00067.jpg
cale 55 mm szczescia

jasne zerkam po milion razy nawet na tapecie w telefonie mam i czesto sie wzruszam zdjecie nie oddaje tego uroku patrzenia przez usg na takiego skarba ryczalam i patrzylam

Cześć dziewczyny,

Jestem tu nowa, muszę troszkę posiedzieć i usprawnić przeglądanie babybooma :) Mam do Was pytanie, bo generalnie mam problem z określeniem terminu porodu, obecnego tygodnia ciąży. Problem polega na tym, że pomimo, że zawsze miałam @ pięknie wyliczone, to w kwietniu i maju jakoś mi się wszystko poprzestawiało i nie jestem w stanie skupić się do tego stopnia, żeby potwierdzić te dni, które mam wpisane w kalendarzu jako @. Wiem, że to dość szczeniacko brzmi (ale ogólnie cały pierwszy trymestr jestem okropnie rozkojarzona). Jedną @ miałam 28 kwietnia a potem chyba około 20 maja ( pomimo, że cykle zawsze miałam regularne, po 28 dni jak w zegarku, to ta akurat wypadła nie dość, że wcześniej, to w dodatku w maju miałam tylko @ 4 dni. Zastanawiam się na ile lekarz wiarygodnie może stwierdzić na podstawie badania usg i " ręcznego" wiek płodu. Wg badań jesteśmy w ok. 10/11 tygodniu ciąży. Czy teraz robiąc beta HCG z krwi można określić bardziej precyzyjnie TP?

Pozdrawiam niedzielnie,
M.

reklama
Cześć dziewczyny,

Jestem tu nowa, muszę troszkę posiedzieć i usprawnić przeglądanie babybooma :) Mam do Was pytanie, bo generalnie mam problem z określeniem terminu porodu, obecnego tygodnia ciąży. Problem polega na tym, że pomimo, że zawsze miałam @ pięknie wyliczone, to w kwietniu i maju jakoś mi się wszystko poprzestawiało i nie jestem w stanie skupić się do tego stopnia, żeby potwierdzić te dni, które mam wpisane w kalendarzu jako @. Wiem, że to dość szczeniacko brzmi (ale ogólnie cały pierwszy trymestr jestem okropnie rozkojarzona). Jedną @ miałam 28 kwietnia a potem chyba około 20 maja ( pomimo, że cykle zawsze miałam regularne, po 28 dni jak w zegarku, to ta akurat wypadła nie dość, że wcześniej, to w dodatku w maju miałam tylko @ 4 dni. Zastanawiam się na ile lekarz wiarygodnie może stwierdzić na podstawie badania usg i " ręcznego" wiek płodu. Wg badań jesteśmy w ok. 10/11 tygodniu ciąży. Czy teraz robiąc beta HCG z krwi można określić bardziej precyzyjnie TP?

Pozdrawiam niedzielnie,
M.
Niestety nie można precyzyjnie określić wieku płodu wg HCg.bardziej recyzyjne jest usg. Chociaż u mnie na usg dzidzia jest młodsza niż wskazują to wyliczenia z ostatniej@, o ok. 5dni.Czasami @ się spóźnia, przez chorobę, zmianę klimatu, stres itd. Ja mam różnie. I czasem więcej dni czasem tylko 4 dni.

Do góry