reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Jesteśmy dziś po szczepieniu. Zniósł je bardzo dzielnie, nawet nie zapłakał tylko minkę skrzywił. Kuba waży 7530.
Mamy skierowanie do neurologa i na rehabilitacje, bo Kuba cofa cały czas prawą rączkę do tyłu i ciągle zgina /chowa kciuki. Niech neurolog oceni.

A w ogóle to od dziś są nowe zalecenia w sprawie szczepień i po szczepieniu trzeba czekać 20 minut w przychodni jeszcze.

reklama
Dziewczynki minelo 6 tygodni i u nas znow problem, w zadnej hurtowni nie maja infanrix ipv hib.... Ostatnio udalo mi sie zaszczepic w prywatnej przychodni, a teraz tez tam nie ma. MOja pediatra uwaza ze zmyslam bo jak twierdzi nikt nie ma problemu ze zdobyciem szczepionki!
A najlepsze ze pytamy w wielu aptekach bo maz z racji pracy odwiedza ich kilkanascie dziennie!
Zetknelyscie sie z tym problemem?? Co jak nie dostane jej dla malej?

Ligotka a to u Was w przychodni nie ma szczepionek, bo ja nie kupuje w aptece tylko płacę w przychodni, bo nie mają nie wiadomo jakich cen.

Ja też nie kupuję w aptece, tylko płacę za szczepionkę w przychodni. Nie wiem czy mieli zapas, ale jak się ich przed szczepieniem spytałam o to, czy nie ma problemu z dostępnością infanriksu to zrobili wielkie oczy.

No wlasnie niestety moja przychodnia nie zajmuje sie zakupem szczepionek i musze kupic ja sama! Cos mi sie wydaje ze moze byc tak ze tylko przychodnie sa w nie zaopatrywane, bo jak widac tylko apteki maja z tym problem. No coz zle trafilam :( Pozostaje mi znow zaszczepic w prywatnej, ostatnio udalo mi sie nawet taniej niz kupiona w aptece, ale tym razem bede musiala zaplacic jeszcze za wizyte ;/ Dziekuje za pomoc i buziaki dla Was

Przychodnie biorą bezpośrednio od sanepidu. Dziś gadałam nawet z pielęgniarką od szczepień, bo się pytałam czym szczepią na odrę, świnkę i różyczkę (nie wiem czy coś nie pomieszałam, bo jeszcze jest ospa) - u nas na szczęście priorixem nie mmr-em - bo robi sobie większy zapas, gdyż mają dłuższą datę ważności.

U nas też nie ma infarixu, trzeba bardzo się naszukać, żeby jeszcze jakieś znaleźć. Tak samo jest problem z rotateqiem (bo my tym szczepimy). Przed ostatnim szczepieniem mój tato (aptekarz) nieźle się natrudził, żeby zdobyć. Kurcze, jak już każą sobie tyle płacić to mogłoby nie być problemów z dostępnością dla tych, którzy się zdecydowali.

U nas też był problem z infanrixem, podobno w hurtowniach nie ma i jak apteka nie ma zapasu to nie kupisz. Zadzwoniłam do przychodni i tam podali mi aptekę gdzie mogłam kupić i rzeczywiście była.

reklama
Jesteśmy dziś po szczepieniu. Zniósł je bardzo dzielnie, nawet nie zapłakał tylko minkę skrzywił. Kuba waży 7530.
Mamy skierowanie do neurologa i na rehabilitacje, bo Kuba cofa cały czas prawą rączkę do tyłu i ciągle zgina /chowa kciuki. Niech neurolog oceni.

A w ogóle to od dziś są nowe zalecenia w sprawie szczepień i po szczepieniu trzeba czekać 20 minut w przychodni jeszcze.

jesli dziecko ma problemy neurologiczne a mimo to zdecydowaliscie sie je dalej szczepic to pediatra powinien przynajmniej odroczyc szczepienie do czasu konsultacji z neurologiem :/

Do góry