reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

A ja już nie wiem jak to jest z tą refundacją szczepionek skojarzonych. Mam zaświadczenie z poradni neurochirurgicznej, ale lekarka z poradni szczepień powiedziała mi to nie uprawnia nas do otrzymania infanrixu tylko tripacelu (DTP aceluralne) Za infanrix musiałabym dodatkowo placić. Wiem, ze któraś z was dostała infanrix bezpłatnie. Ale córcia tak dzielnie znosi ukłucia, że wolę za tę kasę kupić jej ładne ciuszki i zabawki. No i kłują w uda. JAk sa 3 ukłucia, to w jedno udo dają 2 ukłucia, w rączkę tylko gruźlica była.

reklama
My po kolejnym szczepieniu:)

mała zdrowa i nareszcie przybrała tak jak trzeba- waży 6280 gram, czyli przybrała 720 gram w 5 tygodni:) mamy skierowanie na morfologię by sprawdzić czy ta niewielka anemia dalej jest. DO tego czasu bierzemy zapisane witaminy.

Nina szczepienie zniosła dzielnie, dzisiaj jest tylko troszkę marudna. Za 4 tygodnie pneumokoki.

My juz tez po szczepieniach , wczoraj bylo ostatnie i nastepne dopiero jak skonczy roczek. Byly 3 igly w nozki :(((( placzu nie bylo bo malutka probujac plakac tak sie zapowietrzala ze nawet nie dala rady :((( pod wieczor goraczka 38.2 i jeszcze w pokoju taka sauna ze masakra 26 stopni ;/// podalam jej nurofen dla dzieci i robilam oklady z letniej tetry, naszczescie goraczki nad ranem juz nie bylo :-)

My wczoraj mieliśmy trzecie szczepienie i pierwszy raz była mega histeria ;( Ale na płacz nic nie robi tak dobrze jak świeże powietrze - jak tylko wyszliśmy z przychodni była cisza, dosłownie jak by go ktoś zaczarował, i od razu uciął sobie drzemkę. Póki co żadnych dolegliwości poszczepiennych nie ma, po wcześniejszych też nic się nie działo i mam nadzieję, że tak zostanie :]

My rowniez wczoraj mielismy ostanie szczepienie nastepne dopiero jak roczek bedzie miał:) oj płacz był straszny ale naszczescie zaraz usnał ale potem do wieczora taki marudny był ze juz nie wyrabiałam momentami!!Goraczki nie miał ale widac było ze go boli:(No ale dzisiaj juz wszystko ok:)

Sylviena, my wczoraj też szczepiliśmy i jak wyszliśmy już z przychodni to mała się śmiała do brata w głos :)

hehe to coś mi się wydaje, że jak nasze dzieci będą chodziły to nie będą chciały nawet wchodzić na teren przychodni, nie mówiąc już o gabinecie w którym jest kłucie ;D

Jak byliśmy bodajże pierwszy raz na szczepieniu to przed nami był mały Mateuszek i wychodząc z gabinetu powiedział z obrażoną miną do pielęgniarki: "Więcej do ciebie nie przyjdę!" :)

reklama
Jak byliśmy bodajże pierwszy raz na szczepieniu to przed nami był mały Mateuszek i wychodząc z gabinetu powiedział z obrażoną miną do pielęgniarki: "Więcej do ciebie nie przyjdę!" :)

hehe dobre ;) znajoma, która była z córka na pobraniu krwi była świadkiem podobnej sytuacji: jakiś chłopiec uciekł z gabinetu zabiegowego, mama ganiała go po korytarzu, jak prowadziła uciekiniera z powrotem na pobranie dziewczynka, która czekała w kolejce i widziała co się działo powiedziała do mamy: "już po chłopcu" ;D mają pomysły te dzieciaczki :]

Do góry