reklama
Kaasiutka
Fanka BB :)
My jutro mamy szczepienie, dopiero drugie, odroczone o 2 miesiące. Po pierwszym Igor przez 6 dni płakał. Już sie boję.
to była według mnie rekacja poszczepienna ... czekaj jak to się nazywa, ciągły płacz, czy głuchy płacz jakos tak ... mam nadzieje, ze będzie juz tylko lepiej
hmm faktycznie wymagają, ale w państwowych ... w prywatnych chyba nie, tylko te finanseParadosk czy też nie, do żłobka potrzebuję zaświadczenie z sanepidu.
Ostatnio mój malec smieje się w głos, piszczy jeju pomyślałam dziś ... no jak tu kłuć takiego skarbka
N
nataliak
Gość
widac co kraj to obyczaj
ja widze plus klucia w nozki ( szczegolnie dziewczynek) ze nie bedzie widocznych blizn na ramieniu
jesli nie ma powiklan to blizny sa tylko po szczepieniu na gruzlice a to jest szczepienie w ramie. w polsce w udo szczepia skojarzonymi, refundowanymi w pierwszej kolejnosci w raczke.
to była według mnie rekacja poszczepienna ... czekaj jak to się nazywa, ciągły płacz, czy głuchy płacz jakos tak ... mam nadzieje, ze będzie juz tylko lepiej
nieutulony placz, inaczej krzyk mozgowy.
nieutulony placz, inaczej krzyk mozgowy.
albo zespół nieustającego krzyku
bobomama24
Mama Izy i Martynki
bo my szczepimy tymi nieplatnymi czyli 3 kucia i dwa sa w udka a jedno w rekemy idziemy na szczepienie w przyszlym tygodniu.
Jedno mnie zastanawia, z tego co napisala bobomama24 w Polsce dzieci szczepi sie w raczke,
tu moja miala dotychczasowe szczepienia podawana w nozke (gurna partia uda).
Jestem ciekawa od czego to zalezy ?
nasia
U nas tym razem było lepiej. Zachowanie małego bez zmian. Może dlatego, ze miał tylko Infanrix, WZW innym razem. Opóźnienie mamy dość znaczne (to było dopiero 2a dawka). Martwię się trochę, że te jego szczepienia nie będą takie skuteczne jak powinny być. Ale lekarz mówił, że te długie odstępy nie maja wpływu.Wiecie cos na ten temat?
nasiu u nas jest tak,ze do dwoch miesiecy powinno podac sie 2 dawke.........i w naszym przypadku bylo tak ze-2 dawke Igorek dostal na dwa dni przed uplywem owego terminu z racji, ze poltora miesiaca bylam u rodzicow w Polsce z Igusiem.Na szczescie szczepienia przebiegaly bajkowo tylko troche krzywa minka przy wbijaniu igly tak to nic,oprocz wiekszej potrzeby snu.
Kaasiutka
U nas tym razem było lepiej. Zachowanie małego bez zmian. Może dlatego, ze miał tylko Infanrix, WZW innym razem. Opóźnienie mamy dość znaczne (to było dopiero 2a dawka). Martwię się trochę, że te jego szczepienia nie będą takie skuteczne jak powinny być. Ale lekarz mówił, że te długie odstępy nie maja wpływu.Wiecie cos na ten temat?
Nasia kochana, ja bym przedłużała jak najdłużej się da ...
wzw ... przecież jak odpukać np za 10lat jakaś operacja się zdarzy to i tak się znów będzie szczepił ... bo szczepionka nie jest na wieczność ...
GosiaLew
Ciekawy artykuł odnośnie szczepień, napisany przez lekarza.
http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3666&Itemid=53
http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3666&Itemid=53
reklama
Kaasiutka
dobre Gosiu ...
ciekawe motto na tej stronie na górze
ciekawe motto na tej stronie na górze
Ostatnia edycja: