reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
My jutro mamy szczepienie, dopiero drugie, odroczone o 2 miesiące. Po pierwszym Igor przez 6 dni płakał. Już sie boję.

to była według mnie rekacja poszczepienna ... czekaj jak to się nazywa, ciągły płacz, czy głuchy płacz jakos tak ... mam nadzieje, ze będzie juz tylko lepiej

Paradosk czy też nie, do żłobka potrzebuję zaświadczenie z sanepidu.
hmm faktycznie wymagają, ale w państwowych ... w prywatnych chyba nie, tylko te finanse :(

Ostatnio mój malec smieje się w głos, piszczy jeju pomyślałam dziś ... no jak tu kłuć takiego skarbka ;)

widac co kraj to obyczaj
ja widze plus klucia w nozki ( szczegolnie dziewczynek) ze nie bedzie widocznych blizn na ramieniu

jesli nie ma powiklan to blizny sa tylko po szczepieniu na gruzlice a to jest szczepienie w ramie. w polsce w udo szczepia skojarzonymi, refundowanymi w pierwszej kolejnosci w raczke.

to była według mnie rekacja poszczepienna ... czekaj jak to się nazywa, ciągły płacz, czy głuchy płacz jakos tak ... mam nadzieje, ze będzie juz tylko lepiej

nieutulony placz, inaczej krzyk mozgowy.

my idziemy na szczepienie w przyszlym tygodniu.
Jedno mnie zastanawia, z tego co napisala bobomama24 w Polsce dzieci szczepi sie w raczke,
tu moja miala dotychczasowe szczepienia podawana w nozke (gurna partia uda).

Jestem ciekawa od czego to zalezy ?
bo my szczepimy tymi nieplatnymi czyli 3 kucia i dwa sa w udka a jedno w reke

U nas tym razem było lepiej. Zachowanie małego bez zmian. Może dlatego, ze miał tylko Infanrix, WZW innym razem. Opóźnienie mamy dość znaczne (to było dopiero 2a dawka). Martwię się trochę, że te jego szczepienia nie będą takie skuteczne jak powinny być. Ale lekarz mówił, że te długie odstępy nie maja wpływu.Wiecie cos na ten temat?

nasiu u nas jest tak,ze do dwoch miesiecy powinno podac sie 2 dawke.........i w naszym przypadku bylo tak ze-2 dawke Igorek dostal na dwa dni przed uplywem owego terminu z racji, ze poltora miesiaca bylam u rodzicow w Polsce z Igusiem.Na szczescie szczepienia przebiegaly bajkowo tylko troche krzywa minka przy wbijaniu igly tak to nic,oprocz wiekszej potrzeby snu.

U nas tym razem było lepiej. Zachowanie małego bez zmian. Może dlatego, ze miał tylko Infanrix, WZW innym razem. Opóźnienie mamy dość znaczne (to było dopiero 2a dawka). Martwię się trochę, że te jego szczepienia nie będą takie skuteczne jak powinny być. Ale lekarz mówił, że te długie odstępy nie maja wpływu.Wiecie cos na ten temat?

Nasia kochana, ja bym przedłużała jak najdłużej się da ...
wzw ... przecież jak odpukać np za 10lat jakaś operacja się zdarzy to i tak się znów będzie szczepił ... bo szczepionka nie jest na wieczność ...

reklama
Do góry