reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Gosia ale jak zaszczepisz 6w1 to dajesz wzw B 3 razy zamiast 2 wiec wiecej tego jest niepotrzebnie a w szpitalu szczepili na pewno nie engerixem wiec ja wolę dawać już jeden rodzaj
Co do 5w1 czy 6w1 to ja z kolei słyszałam ze im wiecej skojarzonych tym wiecej rtęci ale prawda jest taka ze kazdy doradza co innego wiec najlepiej zaufaj sobie ( ja właściwie zdecydowałam się na 5w1 bo kilka dni przed szczepieniem czytałam artykuł o powikłaniach po szczepieniu Infarix hexa włąśnie czyli 6w1 i chyba to pzresądziło u mnie )

A jak zrobisz przerwe to później przesunie ci się Infarix znowu czy nie ??

wiecie co z tymi szczepieniami to urwanie kapelusza jest ja za każdym razem mam taki mętlik ze szok i nigdy nie wiem co robić - ale teraz juz zaszczepiłam i było wszystko ok zero gorączki, żadnych obrzęków wiec myślę ze dobrze zrobiłam :)

ja tez caly czas przed szczepieniami ;) jakos sie zdecydowac nie moge a Viki taka troche podziebiona jakby byla wiec wole te kilka dni odczekac...

ale chyba zdecyduje sie na te najzwyklejsze - ja wiem ze kilka kluc ,a le jak kto napisal jak pielegniara sadystka to nawet przy jednym dziecko sie rozplacze..

od rana dzis siedze i szukam rozne takie - trudno znalezc jakies konkrety za czy przeciw - znalazlam takie forum gdzie sie fajnie expert wypowiada
Ile szczepionek można podać dziecku przy jednej wizycie? - Forum Medyczne
oraz zastanawia mnie wzmianka o autyzmie w tym dziwnym artykule
Szczepionki skojarzone czy pojedyncze? | jejdziecko.pl

poza tym osobiscie tez już słyszałam opinie na nie dla skojarzonych szczepionek i wcale nie jest prawda , że powikłania po nich sa mniejsze - bo sa wieksze !!! tu znowu wypowiedz wspomnianego experta- petera
Szczepionka pojedyncza czy skojarzona? - Forum Medyczne

i ja tam zrobie wg zasady obowiązującej dla lekarstw - jak ma działać musi byc niedobre - więc jak ma nie szkodzić musi boleć ...a właściwie może , a nie musi przecież...

i jeszce a propo powikłań - na razie nie są w większośći znane - w przeciwieństwie do tych szczepionek tzw. starej generacji - na razie można powiedzieć że sa w fazie eksperymantalnej - a o powikłaniach dowiemy się zapewne całej prawdy za kilkanascie lat ........jak będa juz znane wyniki badań robionych przez te lata. Temat szeroki jak rzeka i bardzo drazliwy wg mnie choc bardzo ważny.

a tu jeszce do poczytania o powikłaniach
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22,29794265,0,_DOBRODZIEJSTWO_SZCZEPIONEK.html?s=0

i o rtęci - choc może już było
http://niechoruje.pl/tag/rtec-w-szczepionkach/

ps. chyba musze przestac szukac w necie bo zaraz calkowicie zrezygnuje ze szczepien- wrzucam jeszce to:
http://www.eioba.pl/a/1met/nie-truj-dziecka-szczepionkami

Ostatnia edycja:
czy słyszałyście coś o trądziku niemowlęcym ? była pani doktor u Wojtka i powiedziała że on to ma,
a Wojtuś ma wysypane polika całe białymi krostkami, teraz to juz zaczyna mu wychodzić na czole i brodzie jeszcze, to wygląda okropnie i z dnia na dzień coraz wiecej tego :(

czy słyszałyście coś o trądziku niemowlęcym ? była pani doktor u Wojtka i powiedziała że on to ma,
a Wojtuś ma wysypane polika całe białymi krostkami, teraz to juz zaczyna mu wychodzić na czole i brodzie jeszcze, to wygląda okropnie i z dnia na dzień coraz wiecej tego :(

NO SŁYSZŁYSMY :) nawet niedawno prawie wszystkie o tym pisałyśmy - moja Viki miała chyba z miesiąc - w zasadzie minęło - teraz tylko czasem kilka krostek wyskoczy -
tu foty http://www.google.pl/images?q=trądz...dPxKIHoObbtxOsN&ved=0CCIQsAQ&biw=1280&bih=593

a tu artykuł
http://abctradzik.pl/tradzik-niemowlecy

Ostatnia edycja:
No i zaszczepiliśmy w końcu 5w1 plus wzw
Kuba po tym zrobił zieloną kupkę jak nigdy i płakał przed zaśnięciem. Mam nadzieję, że na tym się skończy, w razie gorączki kupiłam paracetamol w czopkach.

My dziś identyczny zestaw: 5w1 i wzw. I też kupiłam paracetamol w czopkach. Krzyś po szczepieniu darł mi się od przychodni aż do samego domu. Później już większego płaczu nie było. Bardziej ospały jest i ma lekko podwyższoną temperaturę - 37,2, ale na razie nic mu nie daję na temperaturę, bo wysoka nie jest i mam nadzieję, że wyższa nie będzie.

reklama
Do góry