reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

wznawiam temat - bo u mnie robi sie aktualny i wlasnie stoje przed dylematem - co i jak:confused:

dzis mielismy byc szczepione ale okazalo sie ze na te 6w1 Viki jest jeszcze za mala (lekka) a tej 5w1 nie bylo ...rotawirusy i pneumokoki w ogole nie biore pod uwage ...heheh a moze to znak, ze powinnismy ta najzwyklejsza?

slyszalam ostatnio opinie ordynatora jednego z bydgoskich oddziałów neonatologicznych - ze te zwykle sa najlepsze bo te xw1 maja za duze stezenie na raz :) czy jakos tak...

a co wy zamierzacie w temacie szczepień?

reklama
ja mam umówiony termin szczepienia na 23 marca i się zastanawiam nad 5w1 lub 6w1, z tym, że gdybym brała 5w1 to nie chcę potem szczepić na żółtaczkę euvaxem - bo ma najwięcej pochodnych rtęci a i tak już był tym szczepiony w szpitalu.
A takie opinie też słyszałam, że niby za duże od razu, ale z drugiej strony w tychxw1 to krztusiec nie jest żywy a w tych zwykłych jest.
Rota i pneumokoki też nie szczepię.

Cały czas mam dylematy tak samo.

ja też sama nie wiem co z tymi szczepionkami:-(pytałam sie dziś doktor i z tych zalecanych dordzała zaszczepic na pneumokoki. a te obowiązkowe to raczej będziemy kupować.

Nas pediatra przekonala do 5w1 - o 6w1 mowila ze cenowo przesada a rozni sie zoltaczka, ktorej zreszta nie trzeba szczepic az tyle razy, jeden raz jest bez potrzeby, no i chyba rota bo mala tez niewykluczone ze do zlobka pojdzie

Nas pediatra przekonala do 5w1 - o 6w1 mowila ze cenowo przesada a rozni sie zoltaczka, ktorej zreszta nie trzeba szczepic az tyle razy, jeden raz jest bez potrzeby, no i chyba rota bo mala tez niewykluczone ze do zlobka pojdzie

na a nasza powiedziala ze 5w1 nie poleca bo tam w zestawie jest na wzw ta koreanska szczepionka

wznawiam temat - bo u mnie robi sie aktualny i wlasnie stoje przed dylematem - co i jak:confused:

dzis mielismy byc szczepione ale okazalo sie ze na te 6w1 Viki jest jeszcze za mala (lekka) a tej 5w1 nie bylo ...rotawirusy i pneumokoki w ogole nie biore pod uwage ...heheh a moze to znak, ze powinnismy ta najzwyklejsza?

slyszalam ostatnio opinie ordynatora jednego z bydgoskich oddziałów neonatologicznych - ze te zwykle sa najlepsze bo te xw1 maja za duze stezenie na raz :) czy jakos tak...

a co wy zamierzacie w temacie szczepień?

My szczepimy tak jak starszego synka, czyli 5w1 i dodatkowo rotawirusy i pneumokoki. Na meningokoki zaszczepimy po roku.

vikingus jak widac co lekarz to opinia, i jak tu nei zwarjowac???

Dokładnie-i tak juz będzie ze wszystkim począwszy od jedzenia na pielęgnacji kończąc :-D

reklama
Do góry