reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

dzęki:)
jeszcze nie rodze mam nadzieję, wody nie odeszły , czop chyba tez nie - chociaz poszłam do gina wcześniej właśnie przez jakąs tam dziwną wydzieline z pochwy (od poniedziałku) - tylko jak na czop to troche mało tego sluzu było, poza tym mam cos jakby mi leciała woda(mocz? - ale tak nie pachnie) sama nie wiedziałam więc dlatego gina odwiedziłam - stwierdził ,że wody to nie są - na usg afi=13- tylko jakas wodnista wydzielina i jemu to na wody nie wygląda - w rezultacie mam szybko "mokrą" wkładkę - jakbym się mocno pociła, albo popuszczała w majtki;-)....sama nie wiem...chyba , że to ten czop sie tak wydala - ale lekarz na ten temat nic nie mówił - ja za to siedzę i co chwilę skurcze łapię - takie raczej bezbolesne , więc chyba jescze trochę czasu minie...ale nieprzyjemne , że hej

Kurde dziewczyny u mnie w osattnie dni tez jakos tak bardziej mokro . Macie tak???

reklama
Anja witaj w klubie tych ktore maja dosc chodzenia do lekarzy.Widze ze w polsce dziewczyny chodza rzadziej (co 3-4 tyg).Ja juz od 30 tygodnia co 2 tygodnie wizyta a teraz od najblizszej (w ten piatek) co tydzien bede musiala smigac.Tez juz mi zapowiedzieli ze w piatek bedzie wymaz na bakterie.Zobaczymy co tam slychac...?

u mnie podobnie od 28 tyg co dwa tyg a teraz juz co tydzien, najgorsze to ze malo co na tych wizytach robia (mocz waga cisnienie i serduszko), niby teraz sie maja zaczac co tygodniowe badnia

No dokladnie u mnie to samo chyba ze sie zaczne skarzyc ze cos boli to wtedy zbadaja (jak ostatnio).Nawet nie chca dac skierowania na usg a moim zdaniem powinni tym bardziej ze chce vbac i nawet nie wiem w jakim ulozeniu jest mala ani jakiej wielkosci.Usg mialam 2 (8 i 19tc)to chyba troszke za malo i powinni teraz zrobic jeszcze jedno.Tym bardziej zla jestem ze moj insurance kryje 3 normalne usg (takie gabinetowe nie szpitalne)w ciazy.A oni nie widza potrzeby.Kurcze jakbym wiedziala ze malutka bedzie duzym dzieckiem to bym poszla na cc bez leku ze zrost po cc peknie.

No dokladnie u mnie to samo chyba ze sie zaczne skarzyc ze cos boli to wtedy zbadaja (jak ostatnio).Nawet nie chca dac skierowania na usg a moim zdaniem powinni tym bardziej ze chce vbac i nawet nie wiem w jakim ulozeniu jest mala ani jakiej wielkosci.Usg mialam 2 (8 i 19tc)to chyba troszke za malo i powinni teraz zrobic jeszcze jedno.Tym bardziej zla jestem ze moj insurance kryje 3 normalne usg (takie gabinetowe nie szpitalne)w ciazy.A oni nie widza potrzeby.Kurcze jakbym wiedziala ze malutka bedzie duzym dzieckiem to bym poszla na cc bez leku ze zrost po cc peknie.

a co lekarz na to? jak jest dziecko ulozone? z niektorymi jest naprawde tragedja. Ja mialam USG w 31 tyg ale to tylko dlatego ze chodze do ginka juz 7 lat i mam znajomsci bo tak naprawde to tez nie bylo potrzeby i by nie bylo

reklama
margoz rozsmieszylas mnie tym koreczkiem :D ja dzis musialam pierwszy raz zalozyc wkladki do stanika, nawet ich nie czulam ;)
a swoja droga dziwne ze w USA tak rzadko usg jak u nas w PL, ja mam usg co dwa tyg zawsze na wizycie, ale to pewnie dlatego ze mojemu lekarzowi placa za kazda wizyte i ma znaczenie czy z usg czy bez wiec on zawsze robi z :D

Do góry