reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Ja tez dzis po wizycie
Wszystko dobrze, 10.8kg na plusie (jeszcze nie 11 hehehe). Dzis mialam tylko mocz, cisnienie i serduszko dziecka. Nastpena wizyta za tydzien (teraz juz bedzie co tydzien, cale szczescie ze tylko jeszcze 5 tyg bo juz mi sie nie chce chodzic na te wizyty) i na nastepnej bedzie badanie szyjki, wymaz na bakterie GBS.

reklama
Ja po wizycie lekko zdenerwowana i zdezorientowana. Nie dosc ze pani mnie wazyla w butach! Kurcze kozakach oficerkach, ktore ze dwa kilo chyba waza, a odjela pol kg :/ to moj lekarz jak zrobil pomiary malej to wyszlo ze wazy tyle co dwa tygodnie temu! Zapytalam go czy mam sie martwic ze mala nie przybiera, a on znow pomierzyl i wyszlo 2600 i badz tu madrym, juz nie wspomne o pozostalych pomiarach ktore skoczyly z 34 na 37 tydzien, wrrrrrrrr tylko mnie to rozdraznilo bo w sumie nie wiem ile ten brzdac ma i jestem tylko zla, nastepna wizyta 19.... a szyjka zamknieta na cztery spusty, lekarz nic nie mowil czy wczesniej, czy pozniej, a na bol kregoslupa stwierdzil ze no tak moze bolec aaaaaaaaaaaaaaaaaaa dolka mam :/
sorbek, viikiigus ciesze sie ze na wizytach wszystko dobrze!

ligotka nie przejmuj sie tymi pomiarami, one naprawde jak widzisz nie sa tak do konca wiarygodne. Moja siostra miala USG zaraz przed porodem i lekarz powiedzial za mala ma 3300 a 2 godziny pozniej urodzila sie 2800.Pewnie twojemu lekarzowi cos sie zle pomierzylo.

Vikiiigus
No to kochana teraz się oszczędzaj żeby ten tydzień spokojnie zleciał:tak::tak:. Ja miałam wizytę tydzień temu ale od tamtej pory mam więcej skurczy i kłucia silne w pochwie i ból krzyża (to wszystko jednocześnie) ale wydaje mi się że jak coś by miało się rozkręcać to myślę że pojawił by się czop albo wody??? Jak to było u Ciebie??

dzęki:)
jeszcze nie rodze mam nadzieję, wody nie odeszły , czop chyba tez nie - chociaz poszłam do gina wcześniej właśnie przez jakąs tam dziwną wydzieline z pochwy (od poniedziałku) - tylko jak na czop to troche mało tego sluzu było, poza tym mam cos jakby mi leciała woda(mocz? - ale tak nie pachnie) sama nie wiedziałam więc dlatego gina odwiedziłam - stwierdził ,że wody to nie są - na usg afi=13- tylko jakas wodnista wydzielina i jemu to na wody nie wygląda - w rezultacie mam szybko "mokrą" wkładkę - jakbym się mocno pociła, albo popuszczała w majtki;-)....sama nie wiem...chyba , że to ten czop sie tak wydala - ale lekarz na ten temat nic nie mówił - ja za to siedzę i co chwilę skurcze łapię - takie raczej bezbolesne , więc chyba jescze trochę czasu minie...ale nieprzyjemne , że hej

Ja po wizycie lekko zdenerwowana i zdezorientowana. Nie dosc ze pani mnie wazyla w butach! Kurcze kozakach oficerkach, ktore ze dwa kilo chyba waza, a odjela pol kg :/ to moj lekarz jak zrobil pomiary malej to wyszlo ze wazy tyle co dwa tygodnie temu! Zapytalam go czy mam sie martwic ze mala nie przybiera, a on znow pomierzyl i wyszlo 2600 i badz tu madrym, juz nie wspomne o pozostalych pomiarach ktore skoczyly z 34 na 37 tydzien, wrrrrrrrr tylko mnie to rozdraznilo bo w sumie nie wiem ile ten brzdac ma i jestem tylko zla, nastepna wizyta 19.... a szyjka zamknieta na cztery spusty, lekarz nic nie mowil czy wczesniej, czy pozniej, a na bol kregoslupa stwierdzil ze no tak moze bolec aaaaaaaaaaaaaaaaaaa dolka mam :/
sorbek, viikiigus ciesze sie ze na wizytach wszystko dobrze!

nie stresuj sie tak tymi pomiarami, usg sie moze mylic do pol kg i 2 tyg z pomiarami, szczegolnie teeraz pod koniec ciazy

Ja tez dzis po wizycie
Wszystko dobrze, 10.8kg na plusie (jeszcze nie 11 hehehe). Dzis mialam tylko mocz, cisnienie i serduszko dziecka. Nastpena wizyta za tydzien (teraz juz bedzie co tydzien, cale szczescie ze tylko jeszcze 5 tyg bo juz mi sie nie chce chodzic na te wizyty) i na nastepnej bedzie badanie szyjki, wymaz na bakterie GBS.

Anja witaj w klubie tych ktore maja dosc chodzenia do lekarzy.Widze ze w polsce dziewczyny chodza rzadziej (co 3-4 tyg).Ja juz od 30 tygodnia co 2 tygodnie wizyta a teraz od najblizszej (w ten piatek) co tydzien bede musiala smigac.Tez juz mi zapowiedzieli ze w piatek bedzie wymaz na bakterie.Zobaczymy co tam slychac...?

vikiigus, czyżbyś była następna?? :))) odpoczywaj, kochana i nie przemęczaj się, niech dzidzia wytrzyma jeszcze ciutkę
ja w poniedziałek mam wizytę i nie mogę sie już doczekać

Ligotka ja 19 też mam wizytę u ginka ale on sam powiedział że raczej spotkamy się wcześniej w szpitalu na porodówce:tak: poczekamy zobaczymy hehehe. A wynikami pomiarów się nie denerwuj bo pewnie źle pomierzył ale nie powiem też bym się zdenerwowała:/

Dzieki dziewczynki :*
viikigus nie martw sie ja czytalam ze to normalne w ostatnim miesiacu ze masz zwiekszona wydzieline sluzu! Zreszta ja tez jej mam coraz wiecej...
Rutkosia no mnie to raczej lekarz liczyl ze zobaczy, bo mowil ze skierowanie na badania wtedy ma :D Ale pytal trzy razy czy na pewno mi ten termin pasuje, bo dzien wczesniej mam urodzinki, pewnie myslal ze zabaluje :D

reklama
Ligotka - najważniejsze ze z dzidzią OK - a te pomiary ehh - jak zbadał przepływy i są dobre to wagą sie nie martw dzidziuś jest ta ułozony juz i pościskany ze pewnie trudno ją pomierzyć
Ja mam kolejną dopiero 24 stycznia i bardzo bym chciałą zeby to była ostatnia wizyta przed porodem a najlepiej zeby w ogóle jej nie było ;-)

Zapomniałam wam napisać mam takie śmieszne zdjęcie z wczoraj - wygląda jakby moja dzidzia wcinała pępowinę hehe tzn tak przy buzi ją ma - podobno dzieci się bawią pępowinami ciekawe czy to prawda :-D:-D:-D

Do góry