reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Cześć dziewczynki,
byłam dziś u gina, dzidzia ok 1860g, wszystko w porządku, szyjka łożysko i inne ustrojstwa ... ale wiecie co prawie spadłam z krzesła.
Jakiś czas temu słyszałam w miedzy kuchnią a salonem wywiad, że kobiety w ciąży nie mogą szczególnie w ostatnim okresie do końca, tylko w prezerwatywach ... i myślę chwila, chwila, jak to nie mogą bo niby co, kurde błogi stan bez żadnych obaw i jeszcze mam oponkę zakładać ??????????????/// tamtem programowy gin powiedział, że nie wolno dlatego, że w męskiej spermie jest substancja która powoduje skurcze macicy, podobnie nie wolną drażnić brodawek, bo wydziela się oksytocyna, któa również wydziela się kiedy członek drażni pochwę .... i wiecie co ....................... ??
PYTAŁAM GINA DZIŚ. I TO PRAWDA!
NO ALE JA KURDE WIECIE CO NO JAJA JAKIEŚ TERAZ KIEDY MOGE TO NIE MOGE? NIE NO NIE MOŻE BYC :(

reklama
A czy prezerwatywa nie ma również szkodzących składników? Coś mi kiedyś mój N wspominał. A co spermy to oczywiście, może przyspieszyć poród, dlatego czasem po terminie jest wręcz zalecane przez lekarzy, jeśli żadnych przeciwwskazań nie ma, zamiast chemicznych czy mechanicznych sposobów.:) I z tego samego powodu, czasem zakazane jest współżycie od początku do końca. Niestety, są "rzeczy" ważne i ważniejsze.

Cześć dziewczynki,
byłam dziś u gina, dzidzia ok 1860g, wszystko w porządku, szyjka łożysko i inne ustrojstwa ... ale wiecie co prawie spadłam z krzesła.
Jakiś czas temu słyszałam w miedzy kuchnią a salonem wywiad, że kobiety w ciąży nie mogą szczególnie w ostatnim okresie do końca, tylko w prezerwatywach ... i myślę chwila, chwila, jak to nie mogą bo niby co, kurde błogi stan bez żadnych obaw i jeszcze mam oponkę zakładać ??????????????/// tamtem programowy gin powiedział, że nie wolno dlatego, że w męskiej spermie jest substancja która powoduje skurcze macicy, podobnie nie wolną drażnić brodawek, bo wydziela się oksytocyna, któa również wydziela się kiedy członek drażni pochwę .... i wiecie co ....................... ??
PYTAŁAM GINA DZIŚ. I TO PRAWDA!
NO ALE JA KURDE WIECIE CO NO JAJA JAKIEŚ TERAZ KIEDY MOGE TO NIE MOGE? NIE NO NIE MOŻE BYC :(

oksytocyna wydziela sie podczas orgazmu, samo draznienie nic nie zrobi, chyba ze to draznienie doprowadzi do orgazmu ;)

w spermie jest prostaglandyn, na ktory szyjka staje sie wrazliwa dopiero po 38tc takze poloczyc to z oksytocyna ktora wydziela sie podczas orgazmu moze to byc naturalna metoda na wywolanie porodu ale dalej sa rozne opinie na ten temat. Takze seks nam nei zaszkodzi jak wszystko jest dobrze.

W pierwszej ciazy byl zakaz bo bylo lozyszko przoduajce. teraz ciaza ksiazkowa takze nie zalujemy sobie ;-) A jak to wywola porod po 38tc to nie mam nic przeciwko ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W szkole rodzenia ginekolog mówił nam, że do 36 tyg spoko można a nawet powinno się działać :) (chyba że są przeciwwskazania medyczne), natomiast 36-38 tc lepiej się wstrzymać, bo faktycznie może się przyśpieszyć poród, no a po 38 to już zależy od nas :)

oksytocyna wydziela sie podczas orgazmu, samo draznienie nic nie zrobi, chyba ze to draznienie doprowadzi do orgazmu ;)

w spermie jest prostaglandyn, na ktory szyjka staje sie wrazliwa dopiero po 38tc takze poloczyc to z oksytocyna ktora wydziela sie podczas orgazmu moze to byc naturalna metoda na wywolanie porodu ale dalej sa rozne opinie na ten temat. Takze seks nam nei zaszkodzi jak wszystko jest dobrze.

W pierwszej ciazy byl zakaz bo bylo lozyszko przoduajce. teraz ciaza ksiazkowa takze nie zalujemy sobie ;-) A jak to wywola porod po 38tc to nie mam nic przeciwko ;-)

to ja też nie będę sobie żałować! :) już mi lepiej ! :)

Ja to z mężulkiem nie kochałam się hmmmmm ze 3-4 tyg i jakoś się tak boję i może nie tylko boję ale jakoś tak inaczej jest i tak ciasniej???:blink: Ale za to dogadzamy sobie inaczej i jest oki;D

Wczoraj byłam u lekarza i na morfologii z powodu niskich płytek krwi, właśnie dzwoniła do mnie lekarka, bo płytki spadły do 74 a norma jest od 140 a poprzednio miałam 105. Jutro jadę po skierowanie do szpitala, mam nadzieję, ze mnie nie położą na zbyt długo.:-(

Gosienka głowa do góry :-) trzymam kciuki żeby było dobrze ;-) . ja w pn mam diabetologa w Poznaniu i trochę się boje co mi powie .

co do sexiku to mi też jest jakoś ciasno . Bez żelu z durexa nie dała bym rady na początku przytulanek ,po dłuższej chwili już jest ok . Ale i tak moje szczytowanie jest teraz bardzo szybkie ,co mnie denerwuje bo jest bardzo silne i po nim nie mogę kontynuować przytulanek :sorry2::eek:.

reklama
właśnie zauważyłam, że z piersi leci mi ta siara ale taka zaróżowiona, jakby z krwią, co to znaczy? miała to któraś z Was ??
Ja bym szła do lekarza. Może jakiś stan zapalny.

Wczoraj byłam u lekarza i na morfologii z powodu niskich płytek krwi, właśnie dzwoniła do mnie lekarka, bo płytki spadły do 74 a norma jest od 140 a poprzednio miałam 105. Jutro jadę po skierowanie do szpitala, mam nadzieję, ze mnie nie położą na zbyt długo.:-(
Podrasują Cię tam szybciutko. Będzie dobrze.

Do góry