reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Oj crazy mamo jak ja ta tabelke zobaczylam to wiekszego dolka dostalam, moja wazyla w 32 tyg 2400! Az sie boje do ilu dociagnie.

moje w 31 2260 jak dobrze pamietam z tym ze to sie moze mylic nawet i do 500g
jak rozmawialam z technikiem to mowila ze na waga az tak nei zwracaja uwagi tylko na rozmiary, i u nas bylo w 31tyg ze rozmiarem na 34
takze jestem bardzo ciekawa jakie sie faktycznie urodziy

reklama
byłam dzisiaj na badaniach :( i mam szyjkę zgładzoną o 80% więc do 1 lutego nie wytrzymam :( będę raczej styczniówką teraz muszę leżeć brać no-spę i modlić się żeby do tego 37 tygodnia wytrzymać
jestem lekko podłamana
mała jest zdrowa waży 2500g ale mogłaby jeszcze posiedzieć u mamusi
miałyście robione badanie na paciorkowce GBS?

byłam dzisiaj na badaniach :( i mam szyjkę zgładzoną o 80% więc do 1 lutego nie wytrzymam :( będę raczej styczniówką teraz muszę leżeć brać no-spę i modlić się żeby do tego 37 tygodnia wytrzymać
jestem lekko podłamana

Ja właśnie dziś dostałam na to skierowanie ale z intencją żeby poczekać do końca 36 tc bo wtedy to badanie ma sens.

jestem lekko podłamana

Kochana będzie dobrze , może dzidzia posłucha i będzie czekała grzecznie . Mam nadzieje że dzięki leżeniu wytrzymacie . Nie martw się bo to nic nie pomaga ,dobrze że dzidzia wytrzymała tak długo w brzuchu mamusi . Trzymam kciuki żeby siedziała jak najdłużej u mamusi . A ty leż ,i się relaksuj bo to też Wam pomaga . pozdrawiam

jestem lekko podłamana

Lizzy kochana ja też na sto procent urodzę w styczniu nawet mój gin to potwierdził ale jesteśmy już w 35 tyg także jak teraz nawet coś zaczęłoby się dziać to nic strasznego się nie wydarzy najgorsze okresy są za nami a teraz to tylko poród:tak: Twoje maleństwo też malutkie nie jest 2500 to ładna waga;-)
Ostatnio takiej znajomej dziecko urodziło się na początku grudnia dodam że urodziło się w terminie i ważyło 2250g!!!!! Także kochana i tak jesteśmy na przód;D
Tez się martwiłam że będzie wcześniak i co to będzie i czy dam radę się zająć taką kruszynką ale lekarz mnie uspokoił że to ładny chłop jak na ten tydzień więc nie mam się co martwić;-)
Dodam też że szyjka znów mi się skraca ale żeby nic z tym nie robić i czekać na malucha a w razie bóli i skurczy gnać do szpitala. A i kazał mi już szykować pomalutku walizeczkę do szpitala także nie martw się jestem z tobą:-p

Po dzisiejszej wizycie u gina tochę się uspokoiłam. Torbielka w głowce Małego wchłonęła się. Dziecko waży 2110 i ma bardzo dużą główkę :szok: Na szczęście lekarz uspokoił mnie, że główka nie rośnie jednostajnie tylko skokowo, więc jest szansa, ze nie będzie większa niż mojego pierwszego synka-miał 36 cm a dodatkowo rodził się trzymając za bark, więc miał zwiększony obwód ramion :-D No i niestety jestem już ponad 13 kg do przodu, czyli jakieś dwa kilo więcej niż z Olkiem.

Vive dobre wiadomosci na stary rok.Swietnie !!!
Lizzy glowa do gory.Ja wiem dokladnie jak to jest z taka kruszynka bo u nie chlopcy mieli 2600 i 2800 jak sie urodzili i 47cm na dlugosc.Wszystko bylo dla nich za duze a teraz chlopy jak deby i w wieku 6,5 roku siegaja mi do biustu a przy moim wzroscie 178 to calkiem sporo.Lekarz ma racje ze najgorsze juz za wami.Lez sobie duzo bo to napewno pomoze i upajaj sie spokojem ktory jeszcze przez chwilke masz ; ) Trzymam kciuki

reklama
lizzy dokladnie nie ma czym sie martwic, dzidzia nie jest mala, moja koleznka urodzila 10 dni po terminie mala o wadze 2700, wiec taka juz uroda niektorych dzieciaczkow, a jak sie urodzi w styczniu, te dwa - trzy tygodnie przed terminem to juz raczej donoszone dzieci sa i tym bardziej nie ma co sie martwic
vive super wiesci!
A ja do lekarza juz po nowym roku! Nie umiem doczekac sie.... A moje malenstwo - jesli moge tak jeszcze o niej mowic to potrafi mi rozne cyrki w brzuszku wyprawiac, wczoraj sie z nia bawilam troszke ;)

Do góry