reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

megan ja brałam raz monural na zapalenie pęcherza jedna dawka na noc a rano wstałam jak nowo narodzona, czytałam o nim opinie na necie to większość pozytywnych, podobno nie szkodzi dzidziusiowi.

Mnie wczoraj na wizycie nastraszyła lekarka, że za mało wód płodowych, że ona nie widzi żeby odpływały więc bardzo możliwe, że z dzidzią coś jest nie tak, kazała jechać do szpitala ale takiego w którym będą mogli zając się takim maleństwem bo najprawdopodobniej będę miała wywoływany poród. Jak przyszłam do domu to nie wiedziałam co robić, co myśleć, jak się pakować, czy brac rzeczy maluszka ze sobą czy nie... w końcu podjęliśmy z m decyzję, że pojedziemy do naszego szpitala i tam niech się zastanawiają co dalej z nami robić. Lekarz zaraz zrobił mi usg i stwierdził, że wód w prawdzie nie jest zbyt dużo, ale są w normie i na pewno nie trzeba się martwic porodem przedwczesnym, ale postanowił mnie zatrzymać na oddziale z powodu skurczy, których ja nie czułam ale podobno były. Dzisiaj na wizycie rannej nic się nie dowiedziałam i wypisałam się na własne żądanie, bo pobyt w tym szpitalu to był dla mnie koszmar, łóżka skrzypiały przy każdej próbie przekręcenia się, w nocy nie zmrużyłam oka, wczoraj byłam badana dwa razy dzisiaj rano raz, i to tak niedelikatnie, że ciężko było mi wrócić na sale bo wszystko w kroku mnie bolało, w dodatku ordynator badał mnie w pokoju pełnym lekarzy i położnych, koszmar porostu, jeżeli wszystko jest w miarę dobrze to wole siedzieć w domu, w szpitalu ze zdenerwowania miałam cały czas twardy brzuch, w domu wszystko się unormowało. Dziękuje dziewczyny za kciuki na pewno pomogły!!!

reklama
Majusia 221dziewczyny,dzięki wielkie wzięłam na noc saszetkę tego antybiotyku,dziś miałam dodatkowe testy z krwi i moczu i wyszły prawidłowo,kamień spadł mi z serca trzymam za Was i Wasze Niuńki kciuki,oby święta były spokojne i żebyśmy przed Nowym Rokiem się nie rozpakowały;)

Dziewczynki krotkoszyjkowe glowy do gory.Ja juz na 1 wizycie mialam stwierdzona krotka szyjke.Taki juz moj urok (2,5cm).Teraz torszke sie denerwowalam bolami jakie mialam w weekend ale po nospie przeszlo_Ostatnie 2 dni troszke spokojniej.Wczoraj brzuch wcale nie bolal wiec bajki.Jutro mam tez wizyte takze mam nadzieje ze wszystko jest ok.

Ja jestem też po wizycie. U mnie niestety wyszło po badaniach zbyt mała liczba płytek krwi, czyli małopłytkowość. Anemii nie mam tylko to, mocz mam dobry. I ciągle waga stoi mi w miejscu.

Ja tez po wizycie, mala znow przybrala sporo w ciagu 2 tyg! Wazy 2400!!! Główke i reszte tez ma spora, lekarz mowil ze wyszlo mu 34 tydzien, a ja w 32 jestem ;) Juz rozumiem czemu tak ja czuje, ona po prostu coraz wieksza jest! Poza tym przykladnie lezy glowka w dol, a to co myslalam ze jest glowka to pupa jest ;)
Ogolnie lekarz mowil ze wszystko dobrze, ale teraz jak wrocilam do domku czuje takie bole - klucia tak niziutko. Mialyscie tak????

Ja tez po wizycie, mala znow przybrala sporo w ciagu 2 tyg! Wazy 2400!!! Główke i reszte tez ma spora, lekarz mowil ze wyszlo mu 34 tydzien, a ja w 32 jestem ;) Juz rozumiem czemu tak ja czuje, ona po prostu coraz wieksza jest! Poza tym przykladnie lezy glowka w dol, a to co myslalam ze jest glowka to pupa jest ;)
Ogolnie lekarz mowil ze wszystko dobrze, ale teraz jak wrocilam do domku czuje takie bole - klucia tak niziutko. Mialyscie tak????

Ligotka z twojego suwaczka wynika, że jesteś w 33 tc, bo on pokazuje tygodnie skończone plus dni. Za dwa dni Ci się 34 tc zacznie :)

Odnosnie boli to ja mam takie klocie a porocz tego bole takie jak skurcze co kilka minut po kilka sekund kazdy.Jak poleze troszke to przechodzi a jak wstaje zrobic obiadek to pod koniec gotowania znow boli.Jutro na 1:40 do lekarza wiec zobaczymy czy to oby napewno normalne:confused:

tab no cos ty moj suwaczek dzis pokazuje 32 i 6 dni ;) a ja sprawdzam tez sobie na innej stronce to mi pokazuje 32 i 4 dni
Ja wczoraj jak czulam te bole i klucia na dole to sie polozylam i przeszlo, ale widze ze jak siedze od rana to znow mnie boli :/ moze dzidzia mi napiera tak na dol. W sumie lekarz mowil ze szyjka sie nie skraca i ok. Ale stresa mam takiego ze snilo mi sie ze urodzilam w sylwestra!

Dziewczynki z bolacymi kłującymi brzuchami. Nie chce was straszyć,ale ja też tak miałam, bolał mnie brzuch jak na okres, a w dole brzucha czułam jakby mi coś tam łaziło. Noi sie okazało że się szyjka skraca, także radze wam brać nospe i starać sie dużo odpoczywać i przedewszystkim NIE DENERWOAĆ się, bo jeśli lekarz wam powiedział że jest wszystko dobrze, to warto mu zaufać, ale po nowym roku udałabym się do lekarza. Mam nadzieję, że my lutówki nie bedziemy skazane na leżenie i poród przedwczesny. 3mam za Was i za siebie kciuki aby wszystko było dobrze. Uwazajcie na siebie kochane. Busiaki ogromne

reklama
Do góry