reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Suseł trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok!

Właśnie wróciłam z wizyty, nie jest za ciekawie, dostałam skierowanie do szpitala, muszą mi porobić badania, bardzo możliwe że będzie potrzebne wcześniejsze rozwiązanie ciąży, dlatego muszę jechać do takiego szpitala w którym zajmują się takimi maleństwami :(

Ostatnia edycja:
reklama
I znowu pada śnieg...

Byłam wczoraj u mojego gin i wszystko jest w porządku:) wyniki krwi już całkiem dobre, przytyłam w ciągu miesiąca 1 kg czyli tak jak Pan ginekolog przykazał:)

No i widzieliśmy dzidzię na USG:) dalej jest dziewczynką, nic się tutaj nie zmieniło:biggrin2:
Mała jest zdrowa, tylko troszkę mała- waży 1700 gram. Więc jak dobije do 3 kg w momencie porodu to będzie dobrze. Ale wcale się tym nie martwię, Pan Gin zresztą też nie.
Pozostałe wymiary to tak:
BPD- 8,12 cm
HC- 29 cm
AC26,78 cm
Wszystko jest rozwinięte tak jak trzeba na 31-32 tydzień.

Jedyną niespodzianką jest to, że bobas się jeszcze nie przekręcił główką w dół tylko ułożyła się tak dziwnie bokiem a dokładnie wszerz brzuszka. Chyba czułam, że się jeszcze nie przewróciła, pisałyście że to można zauważyć, że potem się maluch inaczej rusza. A ona wierci się i kręci tak jak zawsze:)

I raczej się już nie przekręci bo trochę mało miejsca jest więc to kolejny argument przemawiający za CC. Ale tak jak już pisałam zalecił to także okulista (mój Gin jak najbardziej to zaakceptował) więc pomału oswajamy się z myślą cesarskiego cięcia. Będzie to wyglądało tak, że kilka na kilka dni przed terminem dostanę skierowanie do szpitala na cesarkę, wyznaczy się konkretny dzień i w tym dniu urodzi się mała Nina:)

No więc u mnie i u Niny wszystko w porządku:)

Ja słyszałam, że picie nie m wpływu na wody.

nie ma wpływu napewno.chyba że vikiigus Twije dziecko pływa w żołądku....;-)
"stosuje się tzw. amnioinfuzję, czyli uzupełnienie wód przez powłoki brzuszne (w znieczuleniu miejscowym). To ważny zabieg. Lekarz może po nim lepiej ocenić stan dziecka, a zarazem malcowi od razu przybywa potrzebnego płynu."

http://www.libramed.com.pl/wpg/numeryarchiwalne/03/09.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/wody-podowe-za-duzo-za-mao_35701.html

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,96,zbyt-mala-ilosc-wod-plodowych

Majusia??????/

Ostatnia edycja:
Suseł trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok!

Właśnie wróciłam z wizyty, nie jest za ciekawie, dostałam skierowanie do szpitala, muszą mi porobić badania, bardzo możliwe że będzie potrzebne wcześniejsze rozwiązanie ciąży, dlatego muszę jechać do takiego szpitala w którym zajmują się takimi maleństwami :(

Majuska ale co sie dziej ????

majusia czekamy z niecierpliwoscia na dobre wiesci!
A ja jutro na wizyte u gina, nie umiem sie doczekac az powie ile mala wazy. Ostatnio w ciagu dwoch tygodni przybrala pol kilograma! No i niestety moja mala byla juz obrocona glowka do dolu, a od soboty sie podniosla i glowke ma tak kolo pepka i lezy w poprzek :((( Licze ze szybko sie obroci bo nie chce cc, jedyny plus to to ze nie przenosilabym ciazy.

Majusia ???? co sie dzieje????
Ja tez po wizycie, u nas wszystko dobrze, mala wazy 1800 :-), mozemy jechac do PL na swieta:-) kolejna wizyta zaraz po powrocie, czyli od teraz wizyty co 2 tyg. mala nie dala sobie zrobic ladnej fotki ale na dvd ja ladnie widac....

Majusia trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było musi być dobrze!!!! Kochana będziesz pod nadzorem lekarzy i pielęgniarek oni napewno będą robili wszystko aby Wam pomóc i żeby nic złego się nie wydarzyło także trzymaj się kochana i nie poddawaj. Buziaki i uściski ogromne dla Was.

I ja odwiedzilam moja polozna i poprostu rece opadaja:dry:. Okazalo sie ze moja krew pobrana na poprzedniej wizycie zginela gdzies po drodze i przez 4 tygodnie nikt mnie nie raczyl zaprosic na ponowne pobranie-dopiero dzisiaj. Ja to sie juz nawet o nic nie pytam, poprostu wchodze, mierzymy cisnienie, sluchamy serduszka i wychodze-dobrze ze nic sie nie dzieje bo musialabym zmieniac polozna.Jedyny pozytyw to to ze malenka grzecznie plywa glowka w doli serduszko bije ksiazkowo,

Majusia oby wszystko sie wyjasnilo

Ligotka wiercipieta z tej twojej kruszynki-oby sie obrocila

reklama
Jestem strasznie zdołowana i zmartwiona,byłam dziś z wynikami badań u gina.Morfologia,krzywa cukrowa ok.,ale badania osadu moczu wyszły źle(przejrzystość mętna,nabłonki płaskie,bakterie i pasma śluzu bardzo liczne,leukocyty2-3-3 wpw)dostałam antybiotyk Monural i skierowanie na dodatkowe badania ( CRP I TTC) czy któraś z Was miała podobne wyniki,badania albo stosowała ten lek?

Do góry