reklama
A
Anja26
Gość
Wczoraj bylam na USG, niestety zdjecia nie mam bo dziecko sie zakrylo nogami i raczkami tak ze twarzy kompletnie nie bylo widac. USG sprawdzilo wszystko i na szczescie wszystko bardzo dobrze. Dziecko tez wychodzi duze wszystkie pomiary wskazuja na 34tydz. Teraz jestem ciekawa jakie sie urodzi. Oczywiscie wszyscy w rodzine przekonani ze chlopak bo duzy. Zobaczymy....
majusia221
Fanka BB :)
Anja super, że z dzidzią wszystko w porządku, no i naprawdę duży dzieciaczek ci rośnie!
Ja dzisiaj rano dzwoniłam do szpitala (numeru do swojej lekarki niestety nie mam), żeby pogadać z lekarzem o tych wodach i trochę się uspokoić. Powiedział, że on niewiele może tu poradzić, muszę się wybrać do swojego lekarza prowadzącego, stan wód się zmienia wiec nie ma co z góry zakładać że jest źle. Ponieważ u mnie rzeczywiście jest ich mało to musi być to obserwowane, narazie póki wszystko z dzidziusiem jest ok to mogę być spokojna i czekać do wizyty we wtorek, a lekarka wytłumaczy mi co dalej. Wiec na razie przestaje o tym myśleć, żeby nie stresować siebie i maluszka.
Ja dzisiaj rano dzwoniłam do szpitala (numeru do swojej lekarki niestety nie mam), żeby pogadać z lekarzem o tych wodach i trochę się uspokoić. Powiedział, że on niewiele może tu poradzić, muszę się wybrać do swojego lekarza prowadzącego, stan wód się zmienia wiec nie ma co z góry zakładać że jest źle. Ponieważ u mnie rzeczywiście jest ich mało to musi być to obserwowane, narazie póki wszystko z dzidziusiem jest ok to mogę być spokojna i czekać do wizyty we wtorek, a lekarka wytłumaczy mi co dalej. Wiec na razie przestaje o tym myśleć, żeby nie stresować siebie i maluszka.
Ostatnia edycja:
[FONT="]Nie dziwi Was,że unia wycofała z użytku termometry rtęciowe bo są szkodliwe dla środowiska,a szczepionki z rtęcią podaje się noworodkowi w I dobach życia?ciekawe je[/FONT][FONT="][/FONT][FONT="]st to,że np.w szpitalu,w którym ja będę rodzić trzeba podpisać mnóstwo papierów m.in. zgodę na badania słuchu dziecka po urodzeniu, nie pyta się natomiast o zgodę na szczepionki,przecież jest to zabieg medyczny w dodatku jak wynika z ulotki szczepionki i z wykazu niepożądanych odczynów poszczepiennych z rozporządzenia Ministra Zdrowia (z 2002)zabieg podwyższonego ryzyka...[/FONT][FONT="][/FONT]
Kaasiutka
a czy picie wody zwiększa ilosć wód?? bo słyszałam, ze nie ma wpływu
ja na poczatku miałam bardzo mało wódi mój gin kazał mi pic ... pyta ile pani pije, a ja ze półtora litra to on do mnie to razy dwa to od dzis ... chlałam jak krowa i mi pomogło, bo od tamtej pory wody u mnie ok. Więc nie wiem czy ma wpływ mi pomogło
ewela.s
Anja to Ty jeszcze nie wiesz co będziesz miała? Taka malutka kinder niespodzianka będzie?Wczoraj bylam na USG, niestety zdjecia nie mam bo dziecko sie zakrylo nogami i raczkami tak ze twarzy kompletnie nie bylo widac. USG sprawdzilo wszystko i na szczescie wszystko bardzo dobrze. Dziecko tez wychodzi duze wszystkie pomiary wskazuja na 34tydz. Teraz jestem ciekawa jakie sie urodzi. Oczywiscie wszyscy w rodzine przekonani ze chlopak bo duzy. Zobaczymy....
ewela.s
Dziewczyny a może nie ma co panikować bo gdyby było to tak bardzo szkodliwe to chyba by nie szczepili dzieciaczków czymś co może im bardzo zaszkodzić. U znajomych były wszystkie dzieci szczepione standardowymi szczepionkami i nie słyszałam żeby z którymś co kolwiek się działo...
reklama
a czy picie wody zwiększa ilosć wód?? bo słyszałam, ze nie ma wpływu
ja też miałam wody na początku w granicach tzw dolnej normy i zarówno pani od usg, jak też potem poszłam priv na wizyte do innej ginki - i obie kazały pić duzo wody, bo ma to wpływ - i faktycznie na kolejnym usg lekarz nic nie stwierdziła w anomalich wód płodowych...