reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Ja mam wadę -5 na jednakowo na oba oczy, ale wada jest tu mało istotna, głównie chodzi o siatkówke, czy jest zagrożenie odklejenia się podczas porodu. U mnie takiego nie bylo, ale poprosiłam okulistkę, żeby mi wpisała, wskazanie do zastosowania zzo, które i tak się nie przydało.
Suseł słabe masz te wyniki, ale u mnie jeszcze słabsze, nawet w pierwszej ciąży nie miałam tak kiepskich wyników.
Gosia i jak po wizycie?

reklama
Witam się po chwilowej nieobecności:-)
Gratuluję pomyślnych wyników,a tym które muszą leżeć,życze wytrwałości;-)
A ja się dziś wkurzyłam na maksa:wściekła/y:Poszłam prywatnie na usg,żeby zobaczyć ile mały waży i jaki długi,no i czy się przekręcił.A ten k***s w 5 minut mi usg zrobił,synek ma takie wymiary jak 3 tyg temu,powiedział,że waży ok kg i to wszystko,a 65 zł skasował:wściekła/y:Myślałam,że mnie szlak trafi. Dobre jest tylko to,że się wkońcu obrócił,bo przez moje żebro to w ogóle nie mogłam spać,a wczoraj jakby ręką odjął,przestało i sama się kapnęłam,że wkońcu mojej prośby posłuchał i grzecznie głową na dole leży:-D

a ja bylam 8-ego i widziałam maleństwo ale znowu zakryła buzie rączką..
No i jest juz ładnie odwrócona , tak jak myślałam, bo jakiś czas temu (ok28 tyg) odczulam tą zmianę i zanim mi sie tam wszystko ułożyło to tydzień stękałam i ledwo chodziłam ale juz jest ok.
Po prostu po odwróceniu maluszka musi sie on dopasować żeby nie uciskać tam gdzie nie trzeba...
ale to tylko moja teoria :)
Teraz to nawet sobie dołożyłam więcej ćwiczeń rozciągających bo znowu mam mnóstwo energii.
oby tak dalej ...
Co do wyników to ja mimo wegetarianizmu bardzo długo miałam wyniki idealne ani tez nie brałam żadnych witamin ale jakiś czas temu troszkę sie pogorszyły, no to zaczęłam brać falvit i jest ok.
pozdrawiam

My z mężem właśnie uzgodniliśmy ze pójdziemy z własnym programem tzn opóźnimy szczepienia do 3 lub 4 miesiąca .
Nieraz juz czytałam ze w krajach gdzie opóźniono szczepienia spadła umieralność dzieci.
Nie chce nikogo przekonywać do zaniechania bo nie wiem co jest lepsze, szczepienie czy nie..
ale jedno jest pewne ..ta rtęć może zaszkodzić takim noworodkom i chyba lepiej z tym poczekać.

Ja już jestem po usg i w końcu znam płec. . Moje dziecko bardzo ruchliwe było wiec dziś bez problemu było można podejrzeć i jest synuś:biggrin2: Waga też ok, a bałam się, że za mały, ale waży 1790 gram. Wszystkie narządy w normie, serduszko, pęcherz, jelita itd.
no i takie ładne zdjęcie buźki mam, zaraz wstawię :biggrin2:.

Ja już jestem po usg i w końcu znam płec. . Moje dziecko bardzo ruchliwe było wiec dziś bez problemu było można podejrzeć i jest synuś:biggrin2: Waga też ok, a bałam się, że za mały, ale waży 1790 gram. Wszystkie narządy w normie, serduszko, pęcherz, jelita itd.
no i takie ładne zdjęcie buźki mam, zaraz wstawię :biggrin2:.

Super Gosiu,
gratuluje chłopa! Imię już wybrane? :)

Kurcze ostatnio mam problemy z oddychaniem, biore oddech i mam uczucie jakby za mało tlenu było ... mozliwe ze mi na przepone gdzieś uciska? Czy któraś z Was ma podobnie?

Super Gosiu,
gratuluje chłopa! Imię już wybrane? :)

Kurcze ostatnio mam problemy z oddychaniem, biore oddech i mam uczucie jakby za mało tlenu było ... mozliwe ze mi na przepone gdzieś uciska? Czy któraś z Was ma podobnie?

Imię wybrane już dawno: dla chłopca Kubuś.

A takie uczucie to ja mam często. Teraz brzuch wysoko to uciska na przeponę.

reklama
Do góry