reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

ja już dzisiaj po wizycie. Według wszelkich znaków na niebie będzie dziewczynka :))) Jestem taka szczęśliwa :) Mimo że lekarz nie był pewien na 100% bo dziecko leży brzuszkiem skierowane do moich pleców. Cięzko jej dostrzec cokolwiek co ma z przodu. Ale malutka zdrowa i lekarz powiedział, że jest wiecej niż pewien, że ciąża jest prawidłowa a jeśli nie to jest dupa nie lekarz :)) Wyleczyłam też swoją infekcję i teraz tylko zapobiegawczo co dwa razy w tygodniu globulkę.

reklama
DorissŁ gratuluję córci :) Wiem jak długo czekałaś na informację o płci :)
Zapewne z chłopca cieszyłabyś się równie mocno, ale teraz przynajmniej wiesz kto Cię kopie :)
Najważniejsze że zdrowo się rozwija.

Ja boję się o moją dzidzię. Zastanawiam się czy ten antybiotyk jest konieczny, ale skoro lekarz kazał i gin potwierdził to pewnie wiedzą co mówią. Postaram się wziąć pełną dawkę antybiotyku (10 dni) żeby uniknąć ponownego brania po zbyt krótkiej kuracji.

Ja juz po wizycie u lekarza. Na szczęście wszystko jest OK, szyjka długa na 4 cm. Na wszelki wypadek mam brac nospę dwa razy dziennie i obserwować, czy nadal będa te skurcze.

a ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest w porządku tylko trochę za dużo przytyłam ;/ 4 kg w 3 tygodnie, ale ja się tym nie martwię, bo i tak dalej jestem chudzina.. Od początku ciąży przytyłam już 14 kg :confused: Lekarz mnie dzisiaj zbadał tak niedelikatnie, że aż zakwiczałam z bólu na fotelu :( Mam nadzieję, ze nie będzie z tego powodu jakiś komplikacji, np. krwawień. Troszkę się tym martwię..
A USG będę miała jakoś przed świętami, 16 grudnia mam iść się zapisać. Będę miała prezent świąteczny przynajmniej :)

Super dziewczyny, że wszystko ok, oby tak dalej.
Ja od początku ciąży przechodziła juz dwa razy kurację antybiotykową, pierwszy raz w I trymestrze, drugi raz w II, strasznie martwilam się i martwię nadal czy nie miały one jakiegos negatywnego wpływu na dzidzie, ale musiałam zaufać lekarzom, tłumaczę sobie, że w końcu maja wieloletnie doświadczenie i na pewno nie chcieli by zrobić krzywdy ani nam ani naszym maleństwom. Tak jak napisała ligotka czasami lepiej wziąć leki niż męczyć dzidzie chorobą, będzie dobrze!!!
Umówiłam się dzisiaj na wizytę na ósmego grudnia, myślałam, żeby odwiedzić lekarkę już po usg koło 20 grudnia, ale to może za długo, byłam u niej w 25 tygodniu wiec myślę, że 30 tydzień będzie ok

Czy któraś z Was ma może niezgodność grup krwi z partnerem? Tj. ona Rh-, on Rh+? Czy miałyście robione w okolicach 28 tygodnia badania krwi na antygeny? Mój lekarz twierdzi, że nie trzeba, ale czytałam co innego.....

U nas jest niezgodność...ja mam "-" mąż "+"....obecnie jest tak ze każda kobieta musi zrobić test Coombsa będąc w ciąży, pozatym nawet jak oboje partnerów ma "+" dzieci mogą mieć "-" i juz jest konflikt, mimo ze czynnik Rh ten sam

reklama
Ela oczywiście, że trzeba i to przynajmniej 2 razy w ciąży bada sie tzw odczyn Coombsa. Wystarczy, że ty masz RH- to już o ojca dziecka nawet się nie pytają. Co to za lekarz?
A mnie nadal boli gardło i kłuje jedno ucho, a do lekarza po skierowanie do laryngologa ostatnio nie mam kiedy iść...

Do góry