ja już dzisiaj po wizycie. Według wszelkich znaków na niebie będzie dziewczynka )) Jestem taka szczęśliwa Mimo że lekarz nie był pewien na 100% bo dziecko leży brzuszkiem skierowane do moich pleców. Cięzko jej dostrzec cokolwiek co ma z przodu. Ale malutka zdrowa i lekarz powiedział, że jest wiecej niż pewien, że ciąża jest prawidłowa a jeśli nie to jest dupa nie lekarz ) Wyleczyłam też swoją infekcję i teraz tylko zapobiegawczo co dwa razy w tygodniu globulkę.
reklama
DorissŁ gratuluję córci Wiem jak długo czekałaś na informację o płci
Zapewne z chłopca cieszyłabyś się równie mocno, ale teraz przynajmniej wiesz kto Cię kopie
Najważniejsze że zdrowo się rozwija.
Ja boję się o moją dzidzię. Zastanawiam się czy ten antybiotyk jest konieczny, ale skoro lekarz kazał i gin potwierdził to pewnie wiedzą co mówią. Postaram się wziąć pełną dawkę antybiotyku (10 dni) żeby uniknąć ponownego brania po zbyt krótkiej kuracji.
Zapewne z chłopca cieszyłabyś się równie mocno, ale teraz przynajmniej wiesz kto Cię kopie
Najważniejsze że zdrowo się rozwija.
Ja boję się o moją dzidzię. Zastanawiam się czy ten antybiotyk jest konieczny, ale skoro lekarz kazał i gin potwierdził to pewnie wiedzą co mówią. Postaram się wziąć pełną dawkę antybiotyku (10 dni) żeby uniknąć ponownego brania po zbyt krótkiej kuracji.
ligotka
Fanka BB :)
doriss gratuluje, fajnie że w koncu dzidzia sie pokazala
jtaudul nie martw sie kiedys czytalam ze lepiej wziac antybiotyk niz meczyc dzidzie choroba wiec glowa go gory na pewno nic jej nie bedzie!
jtaudul nie martw sie kiedys czytalam ze lepiej wziac antybiotyk niz meczyc dzidzie choroba wiec glowa go gory na pewno nic jej nie bedzie!
krysiaczek86
a ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest w porządku tylko trochę za dużo przytyłam ;/ 4 kg w 3 tygodnie, ale ja się tym nie martwię, bo i tak dalej jestem chudzina.. Od początku ciąży przytyłam już 14 kg Lekarz mnie dzisiaj zbadał tak niedelikatnie, że aż zakwiczałam z bólu na fotelu Mam nadzieję, ze nie będzie z tego powodu jakiś komplikacji, np. krwawień. Troszkę się tym martwię..
A USG będę miała jakoś przed świętami, 16 grudnia mam iść się zapisać. Będę miała prezent świąteczny przynajmniej
A USG będę miała jakoś przed świętami, 16 grudnia mam iść się zapisać. Będę miała prezent świąteczny przynajmniej
majusia221
Super dziewczyny, że wszystko ok, oby tak dalej.
Ja od początku ciąży przechodziła juz dwa razy kurację antybiotykową, pierwszy raz w I trymestrze, drugi raz w II, strasznie martwilam się i martwię nadal czy nie miały one jakiegos negatywnego wpływu na dzidzie, ale musiałam zaufać lekarzom, tłumaczę sobie, że w końcu maja wieloletnie doświadczenie i na pewno nie chcieli by zrobić krzywdy ani nam ani naszym maleństwom. Tak jak napisała ligotka czasami lepiej wziąć leki niż męczyć dzidzie chorobą, będzie dobrze!!!
Umówiłam się dzisiaj na wizytę na ósmego grudnia, myślałam, żeby odwiedzić lekarkę już po usg koło 20 grudnia, ale to może za długo, byłam u niej w 25 tygodniu wiec myślę, że 30 tydzień będzie ok
Ja od początku ciąży przechodziła juz dwa razy kurację antybiotykową, pierwszy raz w I trymestrze, drugi raz w II, strasznie martwilam się i martwię nadal czy nie miały one jakiegos negatywnego wpływu na dzidzie, ale musiałam zaufać lekarzom, tłumaczę sobie, że w końcu maja wieloletnie doświadczenie i na pewno nie chcieli by zrobić krzywdy ani nam ani naszym maleństwom. Tak jak napisała ligotka czasami lepiej wziąć leki niż męczyć dzidzie chorobą, będzie dobrze!!!
Umówiłam się dzisiaj na wizytę na ósmego grudnia, myślałam, żeby odwiedzić lekarkę już po usg koło 20 grudnia, ale to może za długo, byłam u niej w 25 tygodniu wiec myślę, że 30 tydzień będzie ok
Czy któraś z Was ma może niezgodność grup krwi z partnerem? Tj. ona Rh-, on Rh+? Czy miałyście robione w okolicach 28 tygodnia badania krwi na antygeny? Mój lekarz twierdzi, że nie trzeba, ale czytałam co innego.....
U nas jest niezgodność...ja mam "-" mąż "+"....obecnie jest tak ze każda kobieta musi zrobić test Coombsa będąc w ciąży, pozatym nawet jak oboje partnerów ma "+" dzieci mogą mieć "-" i juz jest konflikt, mimo ze czynnik Rh ten sam
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Ela oczywiście, że trzeba i to przynajmniej 2 razy w ciąży bada sie tzw odczyn Coombsa. Wystarczy, że ty masz RH- to już o ojca dziecka nawet się nie pytają. Co to za lekarz?
A mnie nadal boli gardło i kłuje jedno ucho, a do lekarza po skierowanie do laryngologa ostatnio nie mam kiedy iść...
A mnie nadal boli gardło i kłuje jedno ucho, a do lekarza po skierowanie do laryngologa ostatnio nie mam kiedy iść...