reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

sunshine, ewelinka, super, że wszystko w porzadeczku :)
ja dzisiaj robiłam akcję "glukoza", mam w domciu glukometr, więc tylko zakupiłam sobie preparat i sama przeprowadziłam "operacyję"
i dobrze że w domu siedziałam, bo tak mnie zemdliło, że przeleżałam całą godzinę w łóżku a i jeszcze czuję mdłości, ten ulepek jest wstrętny, lubię słodycze i słodkie, ale to jest okropne hehehe
ale tyle z tego dobrego, że wyniki mam dobre: 60 na czczo i 112 po godzinie po 50 g glukozy

reklama
sunshine duży Twój synuś no i super że wszystko wporządku. Masz 3 tyg. do przodu z usg, ciekawe jak to się przełoży na faktyczny termin.
Ja za 30 min jadę na wizytę, już nie mogę się doczekać.

Dziewczyny pochwalcie się zdjęciami z usg :)

Sorki ze musicie sie meczyc z ta insulina dziewczyny.Pewnie to nie nalezy do przyjemnosci.Ja dowiem sie jak to u mnie bedzie wygladac za 2 tygodnie.Mam cicha nadzieje ze wszystko bedzie ok.Jak narazie wyniki krwi w normach.
Ewelinka i Sunshine zamiast sie chwalic jakie dzieciaczki ladne podzielily byscie sie tymi widoczkami z nami.Ja tam chetnie popatrze na dzieciatka w 3d ;)

Crazy mama dalam na jakis czas zdjecie w moim profilu to mozna sobie zerknac. USG mialam robione w 4D, na dvd super widac dzieciaczka i jest ladniutki, ladnie twarz widac. Zdjecie to tez pamiatka ale to zalezy jak lekarz uchwyci :-) ja mam 4 kolorowe zdjecia i kilka czarno bialych. A zapomnialam dodac ze dzidzia ulozona glowka do dolu

jtaudul , duzy ten moj synek, az w szoku jestem prawie 1,5kg, nie dziwie sie ze mu ciasno i tak kopie :-) Lekarz powiedzial ze sie bardzo dobrze rozwija.
Trzymam kciuki za twoja wizyte :-)

dziewczęta, ja po wizycie wczoraj. Był też mąż i synek (nie było go z kim zostawić). Maluszek pokazał płeć - na sto% dziewczynka! Widać było co trzeba bardzo wyraźnie. Nie wiem jak damy na imię, ale wstępnie Helenka, będę pisać Lenka
No i ma 1 kg już. Nie wiem czy to mało czy dużo...
No i chyba wszystko w porządku, poza tym, że mam glukozę powtórzyć.
Aha, widziałam jak mała otwiera i zamyka oko, fajne to bylo :)

Anulka wydaje mi sie ze waga jest dobra :) w tym tygodniu powinno dziecko warzyc ok 1kg z tego co czytalam. Ja jestem w 26 i 6 dniu, czyli podobnie jak ty i moj syenk wazy prawie 1,5kg. Czyli o 3 tygodnie starsze jest bo na wydruku dostalam 29tyg 3 dni, a dzis juz 4:-)
I gratulacje dziewczynki :-) My mamy zdjecie z usg wczorajszego potwierdzajace ze to chlopiec ;-)

Ja sprawdzam sobie fajna stronke:
Week 27 - Month 7 Fetal development information How your baby is Eyes can open growing inside you over weeks months trimesters

Anulka gratuluje wizyty i dziecko waży ok, no i powodzenia w teście z glukoza.

Sunshine to, że dziecko waży 1,5 kg to nie znaczy, że jest 3 tygodnie starsze, po prostu możesz mieć je większe, bo teraz każde dzieci rozwijają się różnie, przecież dzieci rodząc sie nie zawsze mają tę samą wagę. A pomiary co do wieku ciąży z usg są najlepsze do 13 tc.

Wiem GosiaLew , moze zle sie wyrazilam:-) ja nie patrze na ta date ktora mi wczoraj dal, wiem ze niektore dzieci sa wieksze. U mnie na suwaczku itak jest troche namieszane, bo date mam na 18 lutego ale nie zmienilam. lekarz tez mi mowil ze najwiarygodniejsza data jest na pierwszym scanie

Anulka gratuluje wizyty i dziecko waży ok, no i powodzenia w teście z glukoza.

Sunshine to, że dziecko waży 1,5 kg to nie znaczy, że jest 3 tygodnie starsze, po prostu możesz mieć je większe, bo teraz każde dzieci rozwijają się różnie, przecież dzieci rodząc sie nie zawsze mają tę samą wagę. A pomiary co do wieku ciąży z usg są najlepsze do 13 tc.

ja znam wiele przypadkow gdzie USG zapowiadalo duze dziecko a dziecko rodzila sie o wiele mniejsze niz z USG
USG moze sie mylic jesli chodzi o wage i to dosc duzo

reklama
Do góry