reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Czesc Dziewczynki, ja natomiast jutro w pędach biegnę do lekarza, bo wyczytałam w książce a potem w necie ze przy niezgodności grup krwi (ja posiadam A Rh- a moj mąż +) można podać szczepionkę z immunoglobuliny - dokladnie w 28 tygodniu w którym właśnie jestem. Obdzwoniłam najbliższe apteki i dzień oczekiwania jest na tę szczepionkę. Mam nadzieję, że mój lekarz nie zrobi z tego problemu (z tego ze chce profilktycznie dostać przed porodem immunoglobluinę - zreszta nierefundowaną) Po porodzie przy konflikcie podają ją z NFZ a za profilaktykę trzeba bulic 400-450 zl - ale to zadne pieniądze jeśli ma mi to dać szanse na większe powodzenie kolejnej ciąży i zdrowie dzidzi po porodzie. Moja kolezanka urodziła niespełna 3 tygodnie temu córkę z konfliktu i mała miala bardzo ostrą żółtaczkę wlasnie przez konflikt, wczesniej kumpelka nie brala immunoglobuliny. Przezornie sprobuje zoribc wszystko zeby mi sie to przyjęcie szczepionki udało. Trzymajcie kciuki, napisze co i jak, Apropos, któraś z Was ma niezgodność grupy krwi?

ja wlasnie w piatek ide na ta szczepionke, tutaj podaja profilaktycznie w 28 tyg dlatego ze byly przypadki ze pod koniec ciazy cialo matki zaczelo wytwarzac przeciwciala

z tym ze u nas wyglada to tak pierw idziesz na pobranie krwi i szczepionka jest gotowa dopiero za min 2 godzin bo oni dostosuja ta szczepionke do twojej krwi, i musi byc podana w ciagu 72 godzin

Rutkosia to super ze jestescie w domu iw szystko idzie w dobrym kierunku

Anja26 no właśnie, i to jest to, profilaktyka lepsza od interwencji. Super ze tę szczepionkę dopasowują wam pod wasza krew, w Polsce jednak jeszcze jesteśmy 100 lat za murzynami, wszędzie piszą, że Polski nie stać na taką profilaktykę, dobrze ze stać na tryliard innych rzeczy i wylewanie pieniedzy w błoto, albo na emerytury dla 35 letnich policjantów ;-), .. przepraszam za przykład :p ale dziś jestem wyjątkowo wściekła na świat ;-)) Mi tych pieniędzy nie jest żal, ale TU mało kto mówi o stosowaniu tej szczepionki (gdzie indzej popularnej), nawet wsrod lekarzy.

majuska do 110 jest chyba granica - dzwon jutro i umawiaj sie wczesniej, po krzywej zreszta wyniki od razu powinny trafic do twojego ginekologa. Nie zwlekaj, bo nie ma co, Przez telefon mu powiedz jakie masz wyniki i sam ci powie kiedy masz przyjsc

Ostatnia edycja:
Witam :)

Pisalam wczesniej ze chcielismy z CH zrobic jeszcze jedno usg, upewnic sie co do plci dziecka i ogolnie wypytac o wage, wody plodowe itp Wizyta byla super, trwala godzine, dostalismy zdjecia 4D ,wspaniale przezycie ;-) na 100 % bedzie Daniel Alexsnder :-) Synus jest duzy jak na wiek ciazy bo wg wymiarow 29tygodni i 3 dni! wazy juz 1,5kg :szok: Ogolnie perfect pregnancy jak to powiedzial doktor :tak: dzidzia rosnie i ladnie sie rozwija , wody plodowe tez na bardzo dobrym poziomie. Jestem szczesliwa

reklama
Do góry