reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Hej dziewczynki ja jutro idę na badanie krwi i na tą nieszczęsną krzywą cukrową:/ 17 mam wizytę u ginka i już nie mogę się doczekać;D Figa trzymaj sie dzielnie i wracaj szybko do domku;D Ewitka cieszę się bardzo z twoich wieści i niech kruszynka rośnie zdrowiutka.

reklama
Ewitka strasznie się ciesze, że lekarz miał dla ciebie dobre wiadomości, oby tak dalej, niech dzidzia rośnie zdrowo.
Figa wracaj jak najszybciej do domku i dużo odpoczywaj!!!
Brzuszka rzeczywiste nie wolno masować, w pierwszej ciąży dostałam straszną zjebe jak położna zobaczyła, że trzymam ręce na brzuchu, więc teraz staram się tego unikać, żeby nie wywołać przedwczesnych skurczy. W środę byłam u lekarki z tymi moimi badaniami i co prawda nie jest dobrze, ale tez nie jest najgorzej na razie mam brać dalej te leki które biorę i zgłosić się na wizytę za miesiąc.

Hej dziewczyny ja już po badaniu na krzywą cukrową i nie było tak źle jak się spodziewałam wyniki już mam i wyszło mi że na czczo miałam 64 a po godzinie 126 po 50 glukozy ale norm nie znam i nie wiem czy to dobry wynik czy zły:/

Hej dziewczyny ja już po badaniu na krzywą cukrową i nie było tak źle jak się spodziewałam wyniki już mam i wyszło mi że na czczo miałam 64 a po godzinie 126 po 50 glukozy ale norm nie znam i nie wiem czy to dobry wynik czy zły:/
A gin nic nie powiedział przy zlecaniu badania?
Mi mój powiedział, że norma po jest do 140. Jak będzie więcej, to jak w dym do niego. Z tym, że ja mam od razu 75 g.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już się martwiłam.... Całe szczęście że już po tym badaniu jestem bo bardzo nie lubię pobierań krwi (mam fobię na igły i krew) ale przeżyłam i zniosłam to dzielnie;D

Wynik masz dobry po obciążeniu norma jest tak jak dziewczyny piszą do 140, ale to na czczo to tak na skraju.

Ja się melduję, że jesteśmy już w domku. Ponowne wyniki wyszły w normie, więc nie mam cukrzycy, ale z kolei muszę odpoczywać i leżeć i nie masować mojego brzuszeczka, by nie powodować skurczy....
Buziaki w sobotnie popołudnie :*

reklama
Do góry