reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

dziewczyny, super, że wszystko w porzadku po wizytach, a za ciebie Ewitka, trzymam kciuki
co do ważenia się, to ja wolę się ważyć w domu, wiem, że nie jestem poubierana w ciuchy które też troche ważą, wagę mam na płaskiej powierzchni, bo to też zakłamuje wynik
a u gina mam zawsze więcej hehe

reklama
Ewitka też trzymam mocno kciuki
margoz ja też zdecydowanie wole bardziej ważyć się w domu, waga u gina dodaje mi aż trzy kilo więcej!!! Wiem że oszukuje, bo ważyłam się na kilku innych z ciekawości i na każdej mam tyle co na mojej domowej.
Ja wczoraj odebrałam wyniki moczu, no i nie jest za ciekawie, za dużo białych krwinek pewnie znowu dostane jakieś leki, kurcze czy w tej ciazy będzie chociaż jeden cały tydzień kiedy nie bede musiała brac żadnych leków? Może dzisiaj jak zdążę to podlece do lekarki z tymi wynikami, a jak nie to już poczekam do następnej wizyty.

Ewitka, jak zawsze i niezmiennie mocno zaciśnięte kciuki.

Majusia, tak to już jest w ciąży. Jak już trzy różne rodzaje tabletek łykam (w tym witaminy), do tego globulki. Ale co tam, jak trzeba to trzeba.

Margoz, właśnie płaska powierzchnia. A ja wczoraj u gina miałam wrażenie, że się zakołysałam :-)

Ewitko trzymam mocno kciuki! Napisz co u Was.
Ja tez dzis do lekarza, o wage boje sie bardzo, ja sie waze w domu codzień rano, a do lekarza ide popoludniu i waza mnie w ciuchach jak nic 2 kg dodatkowo....

Wiem, że jak mus to mus, najważniejsze jest zdrowie dzidziusia, ale jestem trochę załamana, spis tabletek które brałam od początku ciąży do teraz nie zmieścił by się chyba na jednej stronie z zeszytu i to zapisywanej linijka pod linijką no i w dodatku dwa razy antybiotyki, mam tylko nadzieje, że to nie bedzie miało zlego wpływu na dzidzie, nie ma dnia, żebym o tym nie myślała.

Dziewczyny,
nie wiem czy pamiętacie jak pisałam o mojej infekcji przeziębionego pęcherza.
WYLECZYŁAM I TO W JEDEN DZIEŃ.
W nocy spadła mi kołdra i gdzieś musiałam się lekko podziębić. Od rana się zaczęło. Wyczytałam w necie co trzeba zrobić .... oto sprawdzony środek.

litr soku z zurawiny kupiony w aptece bądź sklepie ze zdrową żywnością, ma cierpki smak bardzo, ale musicie go wypić!OBOWIĄZKOWO CAŁY, TROSZKĘ do szklaneczki i łyk, potem znów. Po drugie, 3 litry wody mineralnej niegazowanej, i do tego 2 litry soku z czarnej porzeczki, też w sklepie ze zdrową żywnością ... te wszystkie kartonowe mają cukier ! Do łóżka, pampersa między nogi !! nie wstawać do kibelka i grzać się, lać w pampersa jak małe dziecko! ZASADA JEDNA, TRZEBA JAK NAJWIĘCEJ PIĆ I JAK NAJWIĘCEJ SIKAĆ, W ŻADNYM WYPADKU NIE WSTRZYMYWAĆ .... BO NAMNAŻAJĄ SIĘ BAKTERIE! PO TAKIM DNIU W ŁÓŻKU, WYGRZANIU SIĘ .... myslę wieczorem, ze wezmę może coś, kurde dzwoniłam do gina i powiedział co mogę.... ale myślę, poczekam do jutra.
RANO WSTAŁAM JAK NOWO NARODZONA! POLECAM

JEŚLI JUŻ INFEKCJA POSZŁA TAK DALEKO ZE TRZEBA TO POLECAM MONURAL - PROSZEK (JEDNA DAWKA NA NOC, I RANO PRZECHODZI).

CO DO TABLETEK, JAK TRZEBA BRAĆ TO TRZEBA, MAM NADZIEJE ZE GINY WIEDZĄ CO ROBIĄ I CHYBA NIE DAJĄ CZEGOŚ CO MOGŁOBY NAM ZASZKODZIĆ

O WADZE NIE WSPOMNĘ, PO CO MA SIĘ STRESOWAĆ, PRZEKROCZYŁAM 10 KG I PRZESTAŁAM SIĘ WAŻYĆ:)
A I WIDZĘ JAK MI SIĘ RUSZA JUŻ BRZUCH! :0 sUUUUUUUUUUPER
CHCIAŁAM DODAC, ZE UMIERAM OD DWÓCH DNI ... MIGRENY WRÓCIŁY :(

Ostatnia edycja:
Kupiłam sobie irygator Tantum Rosa i tak mam stosować, wczoraj płukałam pierwszy raz, dziwnie mi szło ale skoro mnie czeka to codziennie to nabiorę wprawy. Ale nie jest źle, to zaraz i tak wszystko od razu wypływa.
Ewitka niestety zapalenie dróg rodnych. Lekarz powiedział, że być może do końca ciąży będę już musiała tak robić ale zobaczymy. Następna wizyta 30.11.

KOCHANE,WIDZE MACIE TEN PROBLEM CO I JA ... PISAŁAM O NIC JAKOŚ I ..
mam przekichane bo grzybica dopada mnie zaraz po wyjściu od gina, jestem uczulona na gumę z której zrobiona jest rękawiczka :) walczyłam długo i juz piszę co pomaga

IRYGACJI NIE WOLNO ROBIĆ W CIĄŻY! TYLKO JUŻ PO, NYSTATYNA NIBY OK ALE TO ANTYBIOTYK ... JA LECZE I ZAWSZE POMAGA ... GLUBULKIM PIMAFUCIN OD 3 -m-ca mozna brać plus maść o tej samej nazwie na zewnątrz jeżeli swędzi, ale u mnie to typowo objaw wewnętrzny. Tantum rosa do podmywania i nie w misce, zeby nie bakteriami ... rozpuszczam sobie w dzbanku i tak sobie leje :)
do tego granulki homeopatyczne na grzybicę i super jest :)

Ja od poczatku ciąży mam grzybice i mam zalecone irygacje z Tantum rosa... Do tego globulki GynoPavaryl, jak mocno swędzi to Clotrimazol lub taka masc L3 Prurigo...

MONURAL jest rzeczywiście świetny jedna dawka i po choróbsku, ja jako takich objawów zapalenia pęcherza nie mam od czasu do czasu kłuje mnie mocno nerka, na początku ciazy miałam w pęcherzu e coli i gronkowca, później została już tylko ecoli, ale w małych ilościach no i brałam leki, myslicie, że mogło sie to dziadostwo przenieść na nerki?

reklama
Ja miałam bardzo dokuczliwe zapalenie pęcherza w poprzedniej ciąży. Nie mogłam chodzić i w końcu trafiłam na izbę przyjęć. I musiałam brać antybiotyk, augmentin. Jak się Wam uda bez antybiotyku w tej sytuacji to super :)
Ja bym teraz nie mogła przeleżeć np całego dnia i sikać w pampersa, bo mam dziecko w domu i raczej leniwego męża... Choć w kryzysach zwykle się sprawdzał. Tylko kto lubi czekać na kryzysowe sytuacje, żeby się przekonywać, że to porządny partner? Ech
A co do wizyt - mój gin nie sprawdza mi szyjki... chyba się sama zaczne dopominać. USG robi rewelacyjnie - ale przecież szyjkę powinno się sprawdzać prawda? Czy się nie skraca albo czy rozwarcie się nie robi...

Do góry