reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

a ja w terminach obowiązkowych USG miałam robione 4D i powiem że co do cen to chyba się zdziwicie, bo z racji tego, że chodze prywatnie do ginki w gabinecie gdzie jest jakaś specjalizacja w wykonywaniu USG czy coś takiego (zabrakło mi odpowiedniego słowa) i jej mąż tez jest ginem (to on obsługuje ten aparat USG 4D) miałam je wykonane za 100 zł to jak patrzyłam w porównaniu z innymi miejscami niska cena, jedna wada to to, że nie pytałam o możliwość nagrania i nie wiem czy u nich można :(
ach i sama już nie wiem czy napisałam to co chciałam i tak jak chciałam żeby nie było zbyt pogmatwane to :(

reklama
Ale te terminy usg to terminu obowiązkowych usg jakie sie robi, czyli te pierwsze to na przezierność (tzw genetyczne), drugi trymestr połówkowe i jeszcze jedno właśnie w okolicy 30 tc. Z tym, że one są 2d. Z tego co wiem to 3d/4d robi się po 25 tc lub jakoś tak.

Tak one się pokrywają z obowiązkowymi ale jak mam płacić te 250zł to już niech je lepiej zrobią drugi raz dla pewności a nie tylko nagrają filmik jak dzidzia skacze :-D

Ewitka, masz myśleć POZYTYWNIE nooooo :)))
a ja trzymam kciuki za was
Staram się, ale zawsze po wizytach łapię doła, na szczęście następne badanie daleko. No i obiecuję, dość smucenia, więcej optymizmu, dla dobra niuni.
Angel jestem w szoku, jak lekarz z ciebie zdziera!Co prawda ma dwa razy więcej pomiarów, ale żeby liczyć razy dwa?
A ja mam za darmo USG 3d i to nie jedno. Następnym razem to może poproszę lekarza, żeby oprócz rzutów główki dał mi jakieś pamiątkowe zdjęcie USG z twarzyczką.

Ostatnia edycja:
Angelka też się zastanawiam, zwłaszcza, że w przeciągu 4 tygodni miałam robione 3 razy, ale na takim sobie sprzęcie. Raz było za wcześnie, drugi raz u kogo innego (po USG miałam wrażenie, że gościu nie bardzo się pdo tego przyłożył), trzeci raz lekarz skupiony był na pomiarze NT, ale ogólnie na tym USG był problem z ustawieniem się dzidzi, no i NT mierzy się z przodu a nie z tylu główki.
Sam jak zauważył na połówkowym, to pytał się kto mi robił poprzednio USG, a ja mu na to, że on :-D
Ale akurat dobrze, że tak się stało. Ja bym się tylko dłużej denerwowała, bo organy można byłoby oglądnąć i tak dopiero na połówkowym, a tak przynajmniej wiem, ze w tym temacie na razie jest OK.

witam ja tez juz po polowkowym:tak: Izunia wazyla 460 gram, i wszystko jest dobrze, chodz troche sie denerwowalam, dostalam fotke 3d i widac usteczka i nosek bo reszte zaslonila :szok: i moj S stwierdzil ze ma moj nosek:tak::tak::tak:. Ja badanie na cukier czy jak to sie nazywa bede miala za 4 tyg. na nastepnej wizycie.

hej dziewczyny,
ja też po połówkowym i powiem coś niesamowitego...
Mój bobasek waży prawie 900gr :) klopsik niesamowity :)
O dziwo mieści się w normie, ale w tej górnej granicy.

Jak byłam w sierpniu prywatnie u ginekologa, to powiedział wtedy, że na jego oko widać, że będzie facet, a dzisiaj jak pytałam babeczki czy widać płeć to powiedziała, że chyba dziewczynka, ale ręki sobie za to obciąć nie da :D
Mój mąż to zgłupiał jak mu o tym powiedziałam :)

Najważniejsze, że mimo tej sporej wagi jest wszystko ok.
W piątek prywatna wizyta i 4D jak się uda :)

Pozdrawiam 8)

reklama
O rany BeatkaT!!! Aż 900 g?:happy2:Ale fakt-ważne,by było zdrowe "maleństwo".;-)
Moja mała w 20 tyg ważyła 331 g,ale wiadomo-zawsze jest +/- kilka gram.
Teraz (czyli w 24 tyg) pewnie już z pół kilo.:-)
Pozdr

Do góry