reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Cześć mamcie!
Rutkosia, fajnie że Twój bąbelek tak ładnie rośnie, ja juz pisałam wczesniej, że moje to dopiero małe kluseczki!Lenka 790g a Oskarek 788g!cieszę się że rosną słoneczka!
Agula13, przełkniesz ta 75-tkę jak nic, tak jak pisały dziewczyny lepiej raz wiecej łyknąć i mieć spokój, co do dzieciaczka to pokaże się jak będzie chciał, takie te nasze bobasy!Ja już wiem że u mnie parka ale też długo sie ukrywały!(tyle że Ty masz dwie wersje do wyboru a u mnie przy bliźniakach były trzy wersje:dd, chch lub tak jak wyszło dziewczynka i chłopczyk)
Lizzy0209 tez myślałam o tym usg 3d!myślisz że tak w 30t.c najlepiej je wykonać?u mnie dwójka więc może w innym tygodniu najlepiej je zrobić?musze zapytać lekarza jak to jest przy bliźniakach, chyba że któraś z Was wie?aaaa i napewno dopytam o cenę bo jak do tej pory robiłam usg kilka razy to moze dwa razy policzyli normalnie a tak to albo jak normalnie kosztuje 80 zł to doliczą 20 lub 30 zł a ostatnio to już przesadził lekarz bo policzył mi razy dwa czyli 160 zł!!!no pogięło ich!nie chciałam się tam denerwowac i kłócić bo w cenniku nic o tym nie pisało ale teraz mną trzęsie jak pomyslę wiec zapytam bo jak normalnie w Krk za 3d biora tak średnio 300zł to żeby mi nie powiedzieli 600zł!
Figa777 dziękuję za miłe słowa! tak właśnie zaczynam o sobie myśleć bo jestem dobrą osobą i będę cudowną mamą-szczęściarą!a ten palant jeszcze pożałuje, jak pisałam wczesniej zaskomli ale juz bedzie za późno!sam wybrał, jego wola!
Buźki wielkie dla Was wszystkich i uśmiechu bo dzis pogoda nas nie rozpieszcza!aż mnie znów zatoki zaczęły meczyć!jak cholerka!
przed ciażą własnie w takich porach jak jesień poczatek zimy miałam problem z zatokami ale nigdy ich nie leczyłam u lekarza tylko brałam ibuprom zatoki i jakoś mijało no a teraz zero prochów!dostałam bioparox od laryngologa, ale mało pomaga, mam też maść tranową do nosa ale też nie daje rezultatu i cuchnie rybami jak pieron!( a ryby lubię)
muszę coś kupic w aptece, oczywiście zapytam panią czy moge stosować!
miałyscie podobne problemy z zatokami?
ale ze mnie gaduła!hehe.

Bardzo dziekuje wam za modlitwę i za wszystkie dobre słowa otuchy i nadziei.
A wam życzę samych dobrych wiadomości po badaniach i zdrowo rosnących maluszków. Mam nadzieję, że takie przypadki, jak straty dzieciątek lutówek, których już nie ma tu z nami, czy też nasz przypadek pozwoli wam naprawdę docenić ten cud życia, że słowa "żeby tylko zdrowe było" nie są tylko takim wyświechtanym tekstem wypowiadanym z przyzwyczajenia, ale płynie głęboko z serca.

Ostatnia edycja:
angel75 z tym USG 3d to jest tak ze można je zrobić w każdym terminie ale w odpowiednich tygodniach wykonuje się dodatkowe pomiary. Tez o tym nie wiedziałam.
I trymestr – pomiędzy 11 i 14 tygodniem
II – około 20 tygodnia +/- 2 tygodnie
III – około 30 tygodnia +/- 2 tygodnie

U nas na Śląsku ceny są w przedziale 180-300zł z nagraniem badania na płytkę (30min film;-)). Stwierdziłam że jak mam tyle płacić to lepiej żeby zrobili też te pomiary. Co do bliźniaków może być inaczej najlepiej zadzwonić i zapytać w konkretnym miejscu gdzie by sie chciało zrobić.
pozdrawiam

Ewitka ja wierze ze jest Wam strasznie ciężko, zadne słowa nie sa w stanie Was uspokoic....ale ja naprawde wierze ze dacie rade to przezwyciężyć :-)
znam przypadki ze kobiety w czasie ciazy dowiedzialy sie ze dzieciaczki sa chore, nie bylo zadnych szans na wyleczenie....moja znajoma np. miala urodzic dziecko z bardzo powazna, nieoperacyjna wada serca...wszyscy lekarze radzili przerwac ciaze, ale ona sie uparla ze urodzi to dziecko...miala bardzo ciezko poniewaz lekarze w poblizu Katowic nie chcieli sie podjac prowadzenia tej ciazy i porodu... jakism cudem znalezli jakiegos profesora w Warszawie ktory podjal sie opieki nad nia i dzieckiem....ostatnie miesiace ciazy przelezala w szpitalu w stolicy, młodzi byli swiezo po slubie, całkowicie spłukani wiec nie bylo ich stac na hotel, jak młody przyjezdzal do zony to spał zima w samochodzie na parkingu :/ wyznaczyli termin CC, zrobili zabieg i lekarze przezyli szok... córeczka urodziła sie silna, z niegrozną, niewymagająca operacji wada serca.... jest tylko pod opieka kardiologa, ale nic jej nie grozi, nie bierze lekow....CUDA SIĘ ZDAŻAJĄ !!!!!Musisz tylko uwierzyc i sie nie poddawac!!!Ja Wam tego życze z całego serducha!!!!!

angel75 z tym USG 3d to jest tak ze można je zrobić w każdym terminie ale w odpowiednich tygodniach wykonuje się dodatkowe pomiary. Tez o tym nie wiedziałam.
I trymestr – pomiędzy 11 i 14 tygodniem
II – około 20 tygodnia +/- 2 tygodnie
III – około 30 tygodnia +/- 2 tygodnie

U nas na Śląsku ceny są w przedziale 180-300zł z nagraniem badania na płytkę (30min film;-)). Stwierdziłam że jak mam tyle płacić to lepiej żeby zrobili też te pomiary. Co do bliźniaków może być inaczej najlepiej zadzwonić i zapytać w konkretnym miejscu gdzie by sie chciało zrobić.
pozdrawiam

Ale te terminy usg to terminu obowiązkowych usg jakie sie robi, czyli te pierwsze to na przezierność (tzw genetyczne), drugi trymestr połówkowe i jeszcze jedno właśnie w okolicy 30 tc. Z tym, że one są 2d. Z tego co wiem to 3d/4d robi się po 25 tc lub jakoś tak.

Najlepiej wychodzą, bo dzidziuś jest większy:)
Ja miałam robione w 22 tyg usg 4D, płeć znamy i to pewne, do tego bajery tj. filmik zdjęcia
Cześć mamcie!
Agula13, przełkniesz ta 75-tkę jak nic, tak jak pisały dziewczyny lepiej raz wiecej łyknąć i mieć spokój, co do dzieciaczka to pokaże się jak będzie chciał, takie te nasze bobasy!Ja już wiem że u mnie parka ale też długo sie ukrywały!(tyle że Ty masz dwie wersje do wyboru a u mnie przy bliźniakach były trzy wersje:dd, chch lub tak jak wyszło dziewczynka i chłopczyk)
Lizzy0209 tez myślałam o tym usg 3d!myślisz że tak w 30t.c najlepiej je wykonać?u mnie dwójka więc może w innym tygodniu najlepiej je zrobić?musze zapytać lekarza jak to jest przy bliźniakach, chyba że któraś z Was wie?aaaa i napewno dopytam o cenę bo jak do tej pory robiłam usg kilka razy to moze dwa razy policzyli normalnie a tak to albo jak normalnie kosztuje 80 zł to doliczą 20 lub 30 zł a ostatnio to już przesadził lekarz bo policzył mi razy dwa czyli 160 zł!!!no pogięło ich!nie chciałam się tam denerwowac i kłócić bo w cenniku nic o tym nie pisało ale teraz mną trzęsie jak pomyslę wiec zapytam bo jak normalnie w Krk za 3d biora tak średnio 300zł to żeby mi nie powiedzieli 600zł!
(..)
miałyscie podobne problemy z zatokami?
ale ze mnie gaduła!hehe.

na dietla 111 robisz usg 4D.. niestety ciąża mnoga +100 zł. W sumie wyjdzie dla ciebie 400 zł ale już z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Zawsze jakiś wyzysk.. wejdź na stronkę internetową i zobacz cenniki.

A zatoki zawsze na jesień i wiosnę. Zalecam czosnek...

etit:
ale miałam się pochwalić dobrymi wynikami z laboratorium!!:D Dostałam też oryginalny wynik grupy krwi. Będzie potrzebny w szpitalu. Mój gin zawsze zapobiegawczy.. pogratuluje mi jak zobaczy córeczkę:) ale przynajmniej nie lekceważy niczego^^

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry