reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Cześć mamcie!
Rutkosia, fajnie że Twój bąbelek tak ładnie rośnie, ja juz pisałam wczesniej, że moje to dopiero małe kluseczki!Lenka 790g a Oskarek 788g!cieszę się że rosną słoneczka!
Agula13, przełkniesz ta 75-tkę jak nic, tak jak pisały dziewczyny lepiej raz wiecej łyknąć i mieć spokój, co do dzieciaczka to pokaże się jak będzie chciał, takie te nasze bobasy!Ja już wiem że u mnie parka ale też długo sie ukrywały!(tyle że Ty masz dwie wersje do wyboru a u mnie przy bliźniakach były trzy wersje:dd, chch lub tak jak wyszło dziewczynka i chłopczyk)
Lizzy0209 tez myślałam o tym usg 3d!myślisz że tak w 30t.c najlepiej je wykonać?u mnie dwójka więc może w innym tygodniu najlepiej je zrobić?musze zapytać lekarza jak to jest przy bliźniakach, chyba że któraś z Was wie?aaaa i napewno dopytam o cenę bo jak do tej pory robiłam usg kilka razy to moze dwa razy policzyli normalnie a tak to albo jak normalnie kosztuje 80 zł to doliczą 20 lub 30 zł a ostatnio to już przesadził lekarz bo policzył mi razy dwa czyli 160 zł!!!no pogięło ich!nie chciałam się tam denerwowac i kłócić bo w cenniku nic o tym nie pisało ale teraz mną trzęsie jak pomyslę wiec zapytam bo jak normalnie w Krk za 3d biora tak średnio 300zł to żeby mi nie powiedzieli 600zł!
Figa777 dziękuję za miłe słowa! tak właśnie zaczynam o sobie myśleć bo jestem dobrą osobą i będę cudowną mamą-szczęściarą!a ten palant jeszcze pożałuje, jak pisałam wczesniej zaskomli ale juz bedzie za późno!sam wybrał, jego wola!
Buźki wielkie dla Was wszystkich i uśmiechu bo dzis pogoda nas nie rozpieszcza!aż mnie znów zatoki zaczęły meczyć!jak cholerka!
przed ciażą własnie w takich porach jak jesień poczatek zimy miałam problem z zatokami ale nigdy ich nie leczyłam u lekarza tylko brałam ibuprom zatoki i jakoś mijało no a teraz zero prochów!dostałam bioparox od laryngologa, ale mało pomaga, mam też maść tranową do nosa ale też nie daje rezultatu i cuchnie rybami jak pieron!( a ryby lubię)
muszę coś kupic w aptece, oczywiście zapytam panią czy moge stosować!
miałyscie podobne problemy z zatokami?
ale ze mnie gaduła!hehe.

Bardzo dziekuje wam za modlitwę i za wszystkie dobre słowa otuchy i nadziei.
A wam życzę samych dobrych wiadomości po badaniach i zdrowo rosnących maluszków. Mam nadzieję, że takie przypadki, jak straty dzieciątek lutówek, których już nie ma tu z nami, czy też nasz przypadek pozwoli wam naprawdę docenić ten cud życia, że słowa "żeby tylko zdrowe było" nie są tylko takim wyświechtanym tekstem wypowiadanym z przyzwyczajenia, ale płynie głęboko z serca.

Ostatnia edycja:
angel75 z tym USG 3d to jest tak ze można je zrobić w każdym terminie ale w odpowiednich tygodniach wykonuje się dodatkowe pomiary. Tez o tym nie wiedziałam.
I trymestr – pomiędzy 11 i 14 tygodniem
II – około 20 tygodnia +/- 2 tygodnie
III – około 30 tygodnia +/- 2 tygodnie

U nas na Śląsku ceny są w przedziale 180-300zł z nagraniem badania na płytkę (30min film;-)). Stwierdziłam że jak mam tyle płacić to lepiej żeby zrobili też te pomiary. Co do bliźniaków może być inaczej najlepiej zadzwonić i zapytać w konkretnym miejscu gdzie by sie chciało zrobić.
pozdrawiam

Ewitka ja wierze ze jest Wam strasznie ciężko, zadne słowa nie sa w stanie Was uspokoic....ale ja naprawde wierze ze dacie rade to przezwyciężyć :-)
znam przypadki ze kobiety w czasie ciazy dowiedzialy sie ze dzieciaczki sa chore, nie bylo zadnych szans na wyleczenie....moja znajoma np. miala urodzic dziecko z bardzo powazna, nieoperacyjna wada serca...wszyscy lekarze radzili przerwac ciaze, ale ona sie uparla ze urodzi to dziecko...miala bardzo ciezko poniewaz lekarze w poblizu Katowic nie chcieli sie podjac prowadzenia tej ciazy i porodu... jakism cudem znalezli jakiegos profesora w Warszawie ktory podjal sie opieki nad nia i dzieckiem....ostatnie miesiace ciazy przelezala w szpitalu w stolicy, młodzi byli swiezo po slubie, całkowicie spłukani wiec nie bylo ich stac na hotel, jak młody przyjezdzal do zony to spał zima w samochodzie na parkingu :/ wyznaczyli termin CC, zrobili zabieg i lekarze przezyli szok... córeczka urodziła sie silna, z niegrozną, niewymagająca operacji wada serca.... jest tylko pod opieka kardiologa, ale nic jej nie grozi, nie bierze lekow....CUDA SIĘ ZDAŻAJĄ !!!!!Musisz tylko uwierzyc i sie nie poddawac!!!Ja Wam tego życze z całego serducha!!!!!

angel75 z tym USG 3d to jest tak ze można je zrobić w każdym terminie ale w odpowiednich tygodniach wykonuje się dodatkowe pomiary. Tez o tym nie wiedziałam.
I trymestr – pomiędzy 11 i 14 tygodniem
II – około 20 tygodnia +/- 2 tygodnie
III – około 30 tygodnia +/- 2 tygodnie

U nas na Śląsku ceny są w przedziale 180-300zł z nagraniem badania na płytkę (30min film;-)). Stwierdziłam że jak mam tyle płacić to lepiej żeby zrobili też te pomiary. Co do bliźniaków może być inaczej najlepiej zadzwonić i zapytać w konkretnym miejscu gdzie by sie chciało zrobić.
pozdrawiam

Ale te terminy usg to terminu obowiązkowych usg jakie sie robi, czyli te pierwsze to na przezierność (tzw genetyczne), drugi trymestr połówkowe i jeszcze jedno właśnie w okolicy 30 tc. Z tym, że one są 2d. Z tego co wiem to 3d/4d robi się po 25 tc lub jakoś tak.

Najlepiej wychodzą, bo dzidziuś jest większy:)
Ja miałam robione w 22 tyg usg 4D, płeć znamy i to pewne, do tego bajery tj. filmik zdjęcia
Cześć mamcie!
Agula13, przełkniesz ta 75-tkę jak nic, tak jak pisały dziewczyny lepiej raz wiecej łyknąć i mieć spokój, co do dzieciaczka to pokaże się jak będzie chciał, takie te nasze bobasy!Ja już wiem że u mnie parka ale też długo sie ukrywały!(tyle że Ty masz dwie wersje do wyboru a u mnie przy bliźniakach były trzy wersje:dd, chch lub tak jak wyszło dziewczynka i chłopczyk)
Lizzy0209 tez myślałam o tym usg 3d!myślisz że tak w 30t.c najlepiej je wykonać?u mnie dwójka więc może w innym tygodniu najlepiej je zrobić?musze zapytać lekarza jak to jest przy bliźniakach, chyba że któraś z Was wie?aaaa i napewno dopytam o cenę bo jak do tej pory robiłam usg kilka razy to moze dwa razy policzyli normalnie a tak to albo jak normalnie kosztuje 80 zł to doliczą 20 lub 30 zł a ostatnio to już przesadził lekarz bo policzył mi razy dwa czyli 160 zł!!!no pogięło ich!nie chciałam się tam denerwowac i kłócić bo w cenniku nic o tym nie pisało ale teraz mną trzęsie jak pomyslę wiec zapytam bo jak normalnie w Krk za 3d biora tak średnio 300zł to żeby mi nie powiedzieli 600zł!
(..)
miałyscie podobne problemy z zatokami?
ale ze mnie gaduła!hehe.

na dietla 111 robisz usg 4D.. niestety ciąża mnoga +100 zł. W sumie wyjdzie dla ciebie 400 zł ale już z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Zawsze jakiś wyzysk.. wejdź na stronkę internetową i zobacz cenniki.

A zatoki zawsze na jesień i wiosnę. Zalecam czosnek...

etit:
ale miałam się pochwalić dobrymi wynikami z laboratorium!!:D Dostałam też oryginalny wynik grupy krwi. Będzie potrzebny w szpitalu. Mój gin zawsze zapobiegawczy.. pogratuluje mi jak zobaczy córeczkę:) ale przynajmniej nie lekceważy niczego^^

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry