reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Analizowałam sobie co mogłam jeść wcześniej przed pobraniem próbki moczu i poczytałam trochę na ten temat - teraz wiem że jadłam w środę i czwartek buraczki czerwone ze słoiczka - taką sałatkę którą robiła moja mama - a w piątek oddałam mocz. Czytałam że buraczki właśnie tak mogą wpłynąć na wynik. Więc mam nadzieję że to jednorazowo tak wyszło.

reklama
Cześć,
jtaudul, zawsze mozesz iść do przychodni do lekarza rodzinnego poprosić o skierowanie na badanie moczu i zrobić je bezpłatnie w swojej przychodni, u mnie tak to działa.
Co do badań na glukozę to u mnie w Krk na ul.Olszańskiej kosztuje ok.25 zł, ja pojechałam tam i na miejscu w aptece kupiłam glukozę 75 ml ok.3 zł, ale okazało sie że nawet nie trzeba było bo mieli swoja w laboratorium, więc można najpierw podejść lub zadzwonić do laboratorium i zapytac czy mają swoją czy kupić ( ale koszt niewielki)
pozdrawiam

Hej :)
Pisalam na watku ogolnym, ale w sumie to chyba jest lepsze miejsce na wyniki badan.
Bylam dzis u ginekologa i okazalo sie ze po pierwsze ilosc wod na dolnej granicy normy, po drugie jakies skurcze (dla mnie nieodczuwalne) i twarda macica, a po trzecie szyjka z tendencja do skracania :no:
Nadal luteina i Asmag, ale zamiast 2x1 to 3x2 tabl dziennie. Tyle rzeczy i to w 23 tyg...
Jestem smutna i wystraszona. A najgorsze jest to, ze nic mnie nie bolalo i nic nie przepowiadalo, ze jest nie dobrze. Aha... no i jak najwiecej lezec, nic nie podnoscic. Boje sie bardzo... A nerwy tez nie sa wskazane przeciez.

Mysia trzymaj się i dużo odpoczywaj na pewno będzie dobrze!!! ja gdzieś od 14 tygodnia jadę na magnezie, bo nawet gdy wstawałam z łóżka brzuch robił się twardy i napięty, nie mówiac już o tym, żeby gdziekolwiek wyjść z domu. Na szczęście na razie wszystko wróciło do normy, na razie nie czuje, żadnych skurczy, wizytę mam dopiero za trzy tygodnie a w przyszłym tygodniu idę pic glukozę, trochę się boje bo w pierwszej ciąży po wypiciu bardzo źle się czułam, mało nie zemdlałam

reklama
Do góry