reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Jak zwykle ciesze sie ze moge podtrzymac humorek na forum.Czasami boje sie komentowac ze kogos uraze ale taka juz jestem.Zboczylas z wieksza iloscia dni w dobrym humorku.Jak sie wnerwie na cos to sprzatam(tak samo bylo jak dostawalam okresu i bolal mnie brzuch)by sie wyzyc.Mozecie na moje komenty liczyc od pon-piatku.W weekendy przewaznie wygrywa rodzina nad kompem oraz zakupy wiec jak mnie w weekend nie ma to zawsze nadrabiam w poniedzialki.Nie martwcie sie tak latwo sie mnie nie pozbedziecie ;)

reklama
Cześć,
oj byłoby smutno crazy mamo bez Ciebie!
miłego dnia Wam życzę, dzis wstałam i juz inaczej podchodze do problemu, nie ma co ryczeć!wiem pewnie przyjdzie czas i znów łzy pociekną ale postaram sie zeby nie było ich za duzo i za czesto!
Ewitka buziaki dla Was i duuuużo usmiechu mamusiu to pomaga na rózne problemy!

ewitka - będzie dobrze !!! :)
angel - nie przejmuj sie ..
ja kiedys strasznie rozpatrzałam po stracie kogoś kto nie był w ogóle tego wart..
a teraz sie ciesze ze tak wyszło bo mam wreszcie tego właściwego faceta.

odebrałam dzisiaj wyniki z krzywej cukrowej 2 stopniowej wyszło mi 81mg% na czczo i 1 godzinę po 50mg glukozy 131mg% myślę że dobre te wyniki są :D
powiedzcie mi czy macie anemie? bo mi wyszło 11,8 a norma jest 11-16,5 więc raczej dolna granica, poprawiło mi się od ostatniego razu bo miałam 10,7 ale po kuracji tardyferonem-fol i feminatalem który biorę stale ze względu na tarczycę bo tam dużo jodu jest :D
pozdrawiam

Ja mam anemie :-/ tez zazywam tardyferon-fol mam nadzieje ze teraz wyniki beda lepsze :-) A norma dla krzywej cukrowej po 2 godzinach wynosi 142mg% wiec wynik masz chyba dobry :-)

jak robiłam ostatnio badanie krwi to miałam 10,6 jak dobrze pamiętam , więc słabo i dostałam żelazo w płynie do picia na czczo Feroplex 20 ampułek, zostało mi jeszcze pare i zrobie następne badania może będą lepsze:tak:

Ewitko - to dobrze,że rokowania są korzystne, że jest nadzieja.

odebrałam dzisiaj wyniki z krzywej cukrowej 2 stopniowej wyszło mi 81mg% na czczo i 1 godzinę po 50mg glukozy 131mg% myślę że dobre te wyniki są :D
powiedzcie mi czy macie anemie? bo mi wyszło 11,8 a norma jest 11-16,5 więc raczej dolna granica, poprawiło mi się od ostatniego razu bo miałam 10,7 ale po kuracji tardyferonem-fol i feminatalem który biorę stale ze względu na tarczycę bo tam dużo jodu jest :D
pozdrawiam

Wyniki masz dobre po obciążeniu.

Mi wyszedł 188 po godzinie przy 50 g. Na czczo miałam 82. W piątek lub jutro idę pić 75 g. I mam nadzieję, że to była u mnie tylko chwilowa nietolerancja, że po 2 godzinach mi się strawi wszystko.

Ewitko bardzo się ciesze, że wszystko jest na dobrej drodze!!!! Widzisz wiara na prawdę czyni cuda!

Dziewczynki moja ginka zalecila mi od razu badanie 75 g glukozy. Myslicie ze to przeoczenie czy tez tak sie praktykuje ze od razu 75 g z pominęciem 50?

reklama
Do góry