reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Jak zwykle ciesze sie ze moge podtrzymac humorek na forum.Czasami boje sie komentowac ze kogos uraze ale taka juz jestem.Zboczylas z wieksza iloscia dni w dobrym humorku.Jak sie wnerwie na cos to sprzatam(tak samo bylo jak dostawalam okresu i bolal mnie brzuch)by sie wyzyc.Mozecie na moje komenty liczyc od pon-piatku.W weekendy przewaznie wygrywa rodzina nad kompem oraz zakupy wiec jak mnie w weekend nie ma to zawsze nadrabiam w poniedzialki.Nie martwcie sie tak latwo sie mnie nie pozbedziecie ;)

reklama
Cześć,
oj byłoby smutno crazy mamo bez Ciebie!
miłego dnia Wam życzę, dzis wstałam i juz inaczej podchodze do problemu, nie ma co ryczeć!wiem pewnie przyjdzie czas i znów łzy pociekną ale postaram sie zeby nie było ich za duzo i za czesto!
Ewitka buziaki dla Was i duuuużo usmiechu mamusiu to pomaga na rózne problemy!

ewitka - będzie dobrze !!! :)
angel - nie przejmuj sie ..
ja kiedys strasznie rozpatrzałam po stracie kogoś kto nie był w ogóle tego wart..
a teraz sie ciesze ze tak wyszło bo mam wreszcie tego właściwego faceta.

odebrałam dzisiaj wyniki z krzywej cukrowej 2 stopniowej wyszło mi 81mg% na czczo i 1 godzinę po 50mg glukozy 131mg% myślę że dobre te wyniki są :D
powiedzcie mi czy macie anemie? bo mi wyszło 11,8 a norma jest 11-16,5 więc raczej dolna granica, poprawiło mi się od ostatniego razu bo miałam 10,7 ale po kuracji tardyferonem-fol i feminatalem który biorę stale ze względu na tarczycę bo tam dużo jodu jest :D
pozdrawiam

Ja mam anemie :-/ tez zazywam tardyferon-fol mam nadzieje ze teraz wyniki beda lepsze :-) A norma dla krzywej cukrowej po 2 godzinach wynosi 142mg% wiec wynik masz chyba dobry :-)

jak robiłam ostatnio badanie krwi to miałam 10,6 jak dobrze pamiętam , więc słabo i dostałam żelazo w płynie do picia na czczo Feroplex 20 ampułek, zostało mi jeszcze pare i zrobie następne badania może będą lepsze:tak:

Ewitko - to dobrze,że rokowania są korzystne, że jest nadzieja.

odebrałam dzisiaj wyniki z krzywej cukrowej 2 stopniowej wyszło mi 81mg% na czczo i 1 godzinę po 50mg glukozy 131mg% myślę że dobre te wyniki są :D
powiedzcie mi czy macie anemie? bo mi wyszło 11,8 a norma jest 11-16,5 więc raczej dolna granica, poprawiło mi się od ostatniego razu bo miałam 10,7 ale po kuracji tardyferonem-fol i feminatalem który biorę stale ze względu na tarczycę bo tam dużo jodu jest :D
pozdrawiam

Wyniki masz dobre po obciążeniu.

Mi wyszedł 188 po godzinie przy 50 g. Na czczo miałam 82. W piątek lub jutro idę pić 75 g. I mam nadzieję, że to była u mnie tylko chwilowa nietolerancja, że po 2 godzinach mi się strawi wszystko.

Ewitko bardzo się ciesze, że wszystko jest na dobrej drodze!!!! Widzisz wiara na prawdę czyni cuda!

Dziewczynki moja ginka zalecila mi od razu badanie 75 g glukozy. Myslicie ze to przeoczenie czy tez tak sie praktykuje ze od razu 75 g z pominęciem 50?

reklama
Do góry