reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta Święta już tuż tuż

u moich rodziców bywa dwu kolorowa, u nas jest tzw mix i ja nawet wolę taki "festyn", jakoś dla mnie to takie polskie, a jednokolorow czy dwu to takie sklepowe;-)No ale każdy po swojemu robi, moja kuzynka np wiesza orzechy, jabłka, zabawki ze słomy i papieru a nie wiesza wcale świecidełek

reklama
my swieta spedzimy u moich rodzicow (stasia niestety nie zyja - do nich jedziemyw ten likend), bedzie nas duuuzo, szczegolnie tych mlodszych, bo pawelek ma jeszcze dwoch mlodszych kuzynow - blizniaki mojej siostry Mateusz i Dawid:-)

wiec bedzie wesolo!!!! a choinka pewnie zywa jak co roku, i ubierana pod gust mojej mamy, co roku inaczej,

o jedzeniu nie mysle bo dopiero co udalo mi sie schudnac:-D

o prezentach jeszcze tez nie:laugh2:

ja za to u siebie w salonie kupilam małą choinke ale poprzyklejama orzehcy cynamon suszone pomarancze dokupiłam na giełdzie kwiatowej skrzydełka aniołkow i powiesilam jasne lampki taka nowoczesna choinka :) Za to ta na fotce to taka tradycyjna :)

Ale się dziewczyny rozmarzyłyście :) No w sumie święta tuż tuż, po Wszystkich świętych w klepach zaczną się pojawiać dekoracje :) My w tym roku musimy kupić dużą sztuczną choinkę, osobiście wolałabym żywą, ale na święta nas nie ma wyjeżdżamy 250 km, zostają koty, które też trochę mogą napsocić :p

my zdecydowaliśmy, że w tym roku bedzie mała i sztuczna choinka. i jeszcze do tego ustawiona wysoko- ze względu na Olę. cały czas pamietam, jak mój brak zwalił na siebie dużą, ale sie wystraszył!!! no i zjadał bombki ;-) chce tego uniknąć jednak ;-)
my na świeta bedziemy sami, mam nadzieję, ze może mój brat przyjedzie :-) i nie pokaże Oli jak ściągac ozdoby, heheh ;-)

oj ale się rozmarzyłam :):)

ale to już tuż tuż. u nas choinka sztuczna ale za to ozdoby już od 3 lat robione razem z moją Julką, jest i łańcuch z bibułu, z zapałek i papieru kolorowego. są suszone pomarańcze, cukierków masę ( bo moje dziecko ma radochę jak sobie podje tak z choinki. a trzy tygodnie przed świętami to pieczemy pierniczki:) potem je zdobimy i jak znalazł są na choinkę i jako prezent dla gości :)
Wigilia wspólna taka duża: są teście i moi rodzice. moje rodzeństwo i rodzeństwo R, teraz będzie nas o dwuch nowych członków rodziny więcej :) bo Pola i Samira moja przyszła szwagierka :)
a jedzonko :) pierogi z kapustą i grzybami - to przysmak Julki na Wigilii :)
jest i żur z grzybami i ziemniaczkiami, barszczyk czerwony z uszkami, makaron z makiem, miodem i orzechami - to znowu mój przysmak :) i oczywiście rybka mojej teściowej która jest palce lizać:)
a ciasta: serniczek, makowiec, grysikowiec, obowiązkowo szarlotka dla Julki, i jak ci roku ciasto z dużą ilością kremy dla mojego M :)
a prezenty: jeszcze nie wiem. małej chyba pchacz-jeździk. a dla reszty to jeszcze nie mam pomysłu.

a ja wlasnie musze kupic choinke, ale sztuczna chce taką wysoką gdzies na 1,8 m albo na 2,2m ale chyba jednak na 1,8 sie zdecyduje, i chyba jakos na początku listopada zamowie na allegro, bo podejrzewam ze w grudniu mogą ceny skoczyc w gore
ach no i wszystkie ozdoby mussze kupic, zastanawialam sie nad plastikowymi bąbkami ale nie wiem czy dostane, na allegro wbytnio w plastikowych wyboru nine bylo ,a te szklane niektore takie cudne :) boje sie ze maly bedzie mi je tlukl tylko

reklama
Marciaa bardzo ładne:)

ja muszę w tym roku pomyśleć nad jakimiś ozdobami jeszcze domu, bo na ostanie święta nie bylo kiedy bo co dopiero przeprowadziliśmy się a mnie się bardo podoba jak na święta koło domu też jest przystrojone :)

katrinka ja kupuję plastikowe bańki co roku i nawet byś nie powiedziała że to plastik :)

a i u nas w krakowie to targi Bożonarodzeniowe obowiązkowo musimy zaliczyć, zawsze coś fajnego kupimy.

a mój M i Julka w zeszłym roku robili szopkę, w tym roku mają ją ulepszyć, jak znajdę zdjęcia to wkleję :) zobaczycie jaki mój M zdolny modelarz a córeczka pomocnik :)

Ostatnia edycja:
Do góry