reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta, PREZENTY :) i takie tam :)

dziewczyny,
a co mam kupić DWULATKOWI-CHRZEŚNIAKOWI na święta i na urodziny - bo ma 29 grudnia zaraz po świętach...
muszę mieć 2 prezenty...
pomóżcie...
no i miejcie litość finansową nade mną przy okazji...:-D

reklama
My niestety nie mamy nic dla małego na mikołaja :-:)-:)-:)-( A to przeciez już jutro... Niestety kwestia finansowa nas troszkę przerosła, organizacja chrzcin itd, a dopiero w piątek mąż dostanie bony świąteczne w pracy... Smutno mi strasznie :-:)-:)-:)-( Pierwszy mikołaj a Piotruś nic nie dostanie :-(Aż głupio mi o tym pisać bo wy takie wspaniałości maluchom nakupowałyście... Mysz- a tak przy okazji, marzę o tym zeby małemu sprawić pana metkę :tak:Ma taką jedną przy maskotce co ciućka godzinami wiec w Panu metce napewno by sie zakochał :-D

eh ja na razie nie mam żadnych prezentów - nawet pomysłów brak
Piotrusiowi chyba kupimy tę skrzynkę na narzędzia z fischer prica bo szczeniaczka uczniaczka i wywrotkę już mamy :tak: swoją drogą to ta betoniarka - wywrotka to jak już pisałam super zabawka i Piotrus cały czas się nią bawi ale jest okrutnie głośna :dry:
garnuszek na klocuszek jakoś mnie nie korci :-p

ale wybrałam sobie prezent na gwiazdkę od mamy - torebkę a na mikołaja kupiłam sobie dziś sweterek :tak: w ogóle ostanio zaszalałam i uzupełniłam swoją szafę :tak: w końcu muszę mieć jakieś korzyści z tego stypendium ;-)

SIMAMA mój Maks to juz prawie dwulatek więc jesli jemu miałabym kupować to np. garaż taki plastikowy na samochody, ostatnio jak byliśmy u mojej kuzynki to u niej taki był i podobał mu się bardzo, a jeśli chodzi o drugi prezent to np jakis ciuszek albo paczuszka slipek albo skarpetek albo chociażby rajstopki, to sie zawsze przyda:tak:
u nas prezentów też nie ma, bo kasy brak ale na szczęście dzieci maja dziadków i chrzestnych (sama z babcia wybierałam dla każdego coś fajnego: Maks dostanie buty, Ola rękawiczki- od chrzestnego już ma lale baby anabell i mamusia jej zaraz po wypłacie dokupiła dla nie wózio;-)no a Kamilka będzie miała fajną ciepłą czape)

Nie wiem czym się bawią dwulatki niestety :no:

Marti!! Daj małemu ogromnego buziaka, poświęć więcej czasu na zabawę niż zwykle i bedziesz miała najszcześliwsze dziecko na świecie :tak::-)

To u nas moja mama zaszalała, wariatka z mojej mamy, kupi Zuzi, a potem nie ma co zjeść ... :baffled::baffled: co prawda tata i brat siedzą w Anglii, ale więcej zapłacą za własne utrzymanie i mieszkanie a to co mamie wyślą idzie na opłaty ... szkoda gadać, ale moja mama woli nie zjeść ( ile razy ją zapraszam, to ocziwście się do mnie nie przyzna!!!:wściekła/y:) ale kupi zuzi prezenta ( z okazji świat i mikołaje kupiła chodzik, ale jeszcze nie wiem jaki, jakieś dwie zabawki edukacyjne i książeczkę do kąpieli,jutro zobaczę!
My z mężem kupujemy mojej mamie grzejnik elektryczny, bo moja mama mieszka na starówce, a tam jak nie masz okien plastikowych to jest strasznie zimno, tak beznadziejnie grzeją!
Mojemu mężowi z okazji Mikołaje kupiłam serię "Włatcy Much" :)laugh2::laugh2::laugh2:-błędy rzecz jasna celowe) oraz biografię Boba Marleya, mam nadzieję, że się ucieszy, wydałam co prawda więcej niż mogłam, ale co tam Mikołajki i święta są raz w roku!
A dla Zuzi od nas mąż ma jutro coś kupić, specjalnie powierzyłam mu to zadanie!

SIMAMA- proponuję kupić samolot albo helikopter ( ponoć w Smyku są fajne i nie dtrogie- jestem w temacie, bo sąsiadka ma chrześniaka, który ma 2 latka)

Marti my Piotrusiowi na Mikołaja też nic ni kupiliśmy ;-) od rodziny i znajomych w ostatnuch dniach dostałs poro prezentów a od nas na gwiazdkę dostanie prezent :tak: zresztą u nas nie ma tradycji duzych prezentów na mikołaja zawsze są to jakieś drobiazgi albo słodycze - dopero gwiador szaleje :-D

Marti my Piotrusiowi na Mikołaja też nic ni kupiliśmy ;-) od rodziny i znajomych w ostatnuch dniach dostałs poro prezentów a od nas na gwiazdkę dostanie prezent :tak: zresztą u nas nie ma tradycji duzych prezentów na mikołaja zawsze są to jakieś drobiazgi albo słodycze - dopero gwiador szaleje :-D

święta racja u nas też to samo Mikołaj przynosi czekoladę, cukierki lub jakies drobiazgi, dopiero gwiazdor za to dźwiga wór z prezentami:-D:tak:

Maja dostanie jutro garnuszek bo do Polski nie chcemy go wozić żeby tam na gwiazdke dostała i znów go tu ciągnąć bez sensu by było, a tak to w Polsce dostanie prezenty od cioć wujków babć prababć i reszt a od nas jakąś książeczke dostanie na gwiazdke żeby nie było głupio że od wszystkich cos ma a od rodziców nie:)

Marti!! Daj małemu ogromnego buziaka, poświęć więcej czasu na zabawę niż zwykle i bedziesz miała najszcześliwsze dziecko na świecie :tak::-)

Też tak na to patrzę :tak:Pobawimy się gazetą lub poprzesypujemy chałasujący cukier :-D Najważniejsze że razem :tak:;-)

reklama
Ano właśnie Marti, ja tez tak zamierzam dzisiaj :tak:

Gaal, a nie boisz sie, ze zrujnujecie mamę rachunkami za prąd?? :shocked2:

Do góry