reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Monia współczuję, ale masz racje lepiej teraz niż później, dzieci to łagodniej przechodzą... a jak refluks? pomogły leki?

reklama
Monika my przeszlismy ospę w listopadzie o ile nie wyskoczy temperatura to przynajmniej dla nas była to o wiele bardziej lightowa choroba w porównaniu do zapalenia krtani np.
My nie żałowalismy starego sprawdzonego fioletu.Tylko nastaw sie na 2 tyg uziemienia bo ospy nie można przeziębić.

Ika tak wiem ze 2 tygodnie jestem uziemiona ... nie musze mówic chyba ze najbardziej niezadowolona jest z tego moja szefowa :sorry2:

Elisku jesli chodzi o refluks to poki co nadal podajemy leki i tak jeszcze do 11 lutego ... 25 mamy kontrole wiec sie okaze ... ale cos mi sie wydaje ze leki nie za bardzo pomagają :-(

Moniqa zdrówka dla Dawidka i trzymam kciuki,zeby ospa przeszła łagodnie,a kontrola u nefrologa pomyślna:tak: - bo jesteście pod opieką nefrologa prawda:confused:

Iwonko to nie my to Amelka od Moni3 :tak: ... my kontrole mamy miec 25 pod względem refluksu ;-)

a u Nas coraz wiecej kropek ... i buuu na buzi zaczynają wyskakiwac :-( ... powiedzcie jak dlugo wyskakują kropki :confused:
goraczki nadal nie ma .... i w sumie dobrze bo nie jest marudny ... ale z drugiej strony mówi sie ze jak jest goraczka to organizm walczy :sorry2:

Monika ja się wypowiem na temat ospy bo taka doświadczona jestem;-)
Kropki wyskakują max do 4,5 dni u nas niecałe 4 doby ale schodzą długo muszą wyschnąc i zrobic się z nich strupki,własnie wtedy nie wolno drapać:no:
odpadanie strupków zajeło ponad 2 tyg najdłużje na skórze głowy i do tej pory ma lekko fioletowo skórę w jednym miejscu :tak:z pozostałych częsci ciała szybko się odmyło to tak dla pocieszenia :-D:tak:;-)

A ja znowu z mlodymi w chacie od srody....
Hania ostre obustronne zapalenie uszu,ostre zapalenie gardla i niezyt nosa.dobrze,ze w juz jej tak uszka nie bola i wreszcie nie goraczkuje.W czwartek kontrola,oby bylo dobrze.To juz 3 zapalenei uszu w tym roku,a od 2 zaledwie minelo 10 dni!!
Zuzinek w koncu sie okazalo po rtg zatok,ze miala tylko zapalenie spojowek i zapalenie gardla.Zuzka w przyszlym tygodniu ma miec wycinany migdal.... no nie wiem....
Ech dziewczyny.... zwala mi sie na glowe lawina za lawina.....

Katko, nie wiem co powiedzieć, co zrobić żeby zatrzymać te lawiny u ciebie :-( Przytulam was mocno!!!
Zuzia pozbywa się trzeciego migdała jak rozumiem? Pewnie to on jest sprawcą nawracających infkcji u małej. Lepiej więc go ciachąć i oby pomogło.

reklama
Do góry