reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
dokładnie każde dziecko inaczej sobie nabiera ciałka.. mój to sie wdał pewno w tatusia.. z reszta ja tez do drobnych nie należę.. więc psychicznie przygotowuję sie na to ze dziecko też będzie spore..

Mamusie - trzeba koniecznie nastawiać się pozytywnie!!! Stres wpływa niedobrze na dzieciątko i wolno się martwić na zapas.
Gienek - trzymam kciuki, nigdy nie wiadomo, jak będzie, ale: patrz punkt wyżej :-).

Ja chodzę do 2 lekarzy ;-). Jeden, bo mam bezpłatny abonament i badania w prywatnej! klinice - i co. Lekarz w pośpiechu zważył i zmierzył ciśnienie, zapytał, jak się czuję. Kiedy odpowiedziałam, że od kilku dni coraz gorzej, jakby nie dosłyszał!!! NIC, i do zobaczenia za miesiąc!!! Na parę dni przed terminem, bez badania posiewu, bez ustalenia, gdzie rodzić, itd. ZLEWKA.
Ale na szczęście drugi, oczywiście płatny, ordynator szpitala, co będę się w nim ciąć,
zbadał wszystko. Bez pytania dał zwolnienie jak daje od dawna. Powiedział o posiewie, USG i za 3 tyg ustalimy termin cięcia.
Obaj lekarze mają płacone za wizytę podobną kwotę. Ordynator poświęcił mi 25 minut - wyjaśniał, uspokajał. Ten drugi - olewacz - całe 5 minut (bo sporo jeszcze pacjentek czekało)! Kobiecie w 8 miesiącu ciąży...
Jak to widać dokładnie są tacy i tacy lekarze...
Mam nadzieję, że Wy wszystkie macie tego "mądrzejszego"...

ja jak poszłam na kase chorych żeby mi ciąze potwierdziła to pielęgniarka w okienku powiedziała ze do lipca nie ma terminu. ale jak chce to mnie prywatnie przyjmą.. ja odwróciłam sie na pięcie i poszłam.. wolę płacić za wizytę u konkretnego lekarza który wiem ze ma dyżury w szpitalu i dobra opinie i zajmie sie mna odpowiednio.. i dobrze zrobiłam bo koleżanka niedługo później sama wymieniła ta lekarke na mojego lekarza..

asiorrek lekarz mi to pobierał a za badanie płciłam 55 zł.. mi następne badane wypada przed samymi świętami więc już teraz dlatego mi to pobrał ;-)

gratulacje udanych wizyt i też jestem zdania że z tą wagą to duuuża ilość lekarzy się myli ;-)

Gratuluję udanych wizytek Życzę wszystkiego najlepszego nam wszystkim Aby dzieciaczki w naszych brzuszkach wytrzymały jak najdłużej i żeby po drodze nic złego się nie wydarzyło

reklama
caroline duzo wyszło ja płaciłam 35 zł
A to badanie powinna zrobić każda ciężarna ale nie jest to przymusem dla własnego spokoju by potem nie miec do siebie pretensji warto wydac

Do góry