reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Januarka-tak u mnie dwojaczki podwójne obciążenie i podwójne ryzyko:-( od początku ciąży jakieś akcje, jak już urodzę i wszystko będzie dobrze ze mną i z dziećmi,to będę przeszczęśliwa. Najpierw miałam poronienie zagrażające z powodu krwiaka w macicy, potem wyszło nieprawidłowe NT u córki, potem ja zaczęłam omdlewać, tracić siły, leżałam w szpitalu-leczyli mi anemię a ja miałam nierozpoznaną cukrzycę..dopiero od 30 tygodnia stosuję dietę i robię pomiary glukozy,ale jak obniżyłam cukier to pojawiło mi się dużo ciał ketonowych-nie wiem czy to to samo,co ty miałaś?Walczę z tym cały czas,jak jednego dnia cukier super to z kolei ciała ketonowe masakrycznie wysokie a jak cukier powyżej normy to ciał ketonowych brak już nie wiem,co robić..tydzień temu na KTG powiedziano mi,że jedno dziecko jest w b.złym stanie,bo ma lekko wyczuwalne tętno-od razu kazali jechać do szpitala, tam już się okazało,że tętno jest w porządku,więc jestem w domu. Tyle stresów.. Januarko ty już jesteś w 36 tygodniu nawet jak zaczniesz rodzić to dzieciątko już jest bezpieczne. Bardzo mocno trzymam kciuki za WAS:tak:

reklama
januarka dobrze ze u laryngologa wszystko ok ;) Ja tez mam dosc suche dlonie i lokcie ;0
caroline super ze wyniki masz dobre ;)
gienek to sie biedna cala ciaze stresujesz takie przezycia mialas;/ Ale fajnie bo parke bedziesz miala ;) A ja wierze ze wytrzymasz i do 37 tyg bede trzymac za Was kciuki ;-)

gienek- napewno wszystko sie dobrze zakonczy, i to co jest teraz szybko zapomicie!!!! trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie i nasze forumowe blizniaki!!!!!! ;-)

Nie straszmy i nie opowiadajmy jakis strasznych historii dziewczyny!!tu ma byc wszytsko dobrze!! wiec bez jakis horrorow ktore zdazaja sie raz na .... wiec assiorek- sorry ale nie strasz!! na necie jest multum takich historii ktorych nie poinno sie czytac , bo automatycznie czlowiek wyszukuje choroby u siebie!!

gieniek trzymam kciukaski za Was:-)

ja juz po wizycie,Natalka wazy juz 2700,posluchalismy serduszka-wszystko wporzasiu,a mi przez ten miesiac przybylo az 3kg,a srednio co mies.mialam 1na plusie,w sumie to juz 10kg,ale to nic wazne,ze z dzidzia ok.Teraz co 2tyg.mam miec wizyty,i ostatnie badanie moczu i morfologie za tydzien.ale Natalka juz duza,ledwo co na monitorze sie zmiescila na usg:-)

powodzenia na kolejnych wizytach:-)

Alicja jak fajnie ze wizyta udana Natalka twoja to juz duza dziewczynka ładnie rosnie;) Ja tez mam wizyty co dwa tyg od 3 trymestru nie wiem czemu tak. Ja to bym mogla nagrac bicie serduszka na plyte i sluchac tak ciagle hehe ;D Fantastyczne uczucie ;D

Alicja ja tez mam dziewczynke a usg bede miala tez w 34i4 dniu ciazy zobaczymy ile moja bedzie wazyla w tym samym czasie ;) Musze zapamietac twoja wage dzidzi bo ja sie niepokoje wlasnie ze jest za malusia.

reklama
no 2.700 duża dziewucha:) fajnie ze wszystko ok..:) moj Teo tyle ważył w 31 tygodniu...ciekawe ile będzie miał w piątek.. teraz też mam wizyty co 2 tygodnie albo nawet szybciej.. mi przez 3 tygodnie przybyło 3 kg.. :) ah... szybko sie to później straci bedzie wiosna będą spacerki z maleństwem i ani sie obejrzymy jak kg nie będzie..

Do góry