reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

ja to chyba tak normalnie przytyłam. startowałam z wagą 53kg przy 173cm wzrostu i dzis rano się ważyłam i wyskoczyło 60kg. tylko że ja bym nie chciała już wracać do 53kg tylko sobie z 3-4kg dodatkowe zostawić. zobaczymy jak to się skończy.
jedyne co mnie przeraża to cellulitis na udach! straszny mi wyskoczył! :szok:

reklama
Mila nie martw się ja też mam, ale z tego co mi wiadomo to wina hormonów albo wody która się zatrzymała, nawet jeżeli dużo nie przytyłaś to miał prawo się pojawić. Z tego co mi wiadomo zniknie po ciąży:tak: Zapewne to nie jest cellulit tłuszczowy tylko wodny więc szybko się z nim uporasz ;-)

P.S cellulit a cellulitis to dwie różne rzeczy:-) i nie czepiam sie tylko tak dla ogólnej informacji:-p

cyt. "Cellulit pochodzi od francuskiego słowa cellulité. Jest to przede wszystkim problem kosmetyczny i objawia się jako „skórka pomarańczy", czyli pofałdowanie i grudkowatość skóry przypominające powierzchnię tego owocu."

cyt."Cellulitis oznacza natomiast zapalenie skóry właściwej i tkanki podskórnej. Nazwa pochodzi z łaciny, a końcówka -itis wskazuje na zapalenie. W około 80% przypadków jest ono spowodowane zakażeniem bakteryjnym: paciorkowcem lub gronkowcem. Cellulitis to problem dermatologiczny, który leczy się antybiotykami."

Witam dzi bylam na wizycie malutki ma 780g i 33 cm ogólnie jest mały przesunąl sie termin na 4 luty ale ja i tak z wami zostane.
przytylam ogólnie 8 kg
BB 27 SEM_13.JPG

flamandka moze i malutki, ale jaki sliczny!!! A tutaj nie przesuwaja terminow, trzymaja sie tych co byly wyznaczone jakos w 12 tygodniu. I dobrze, bo by mi sie moglo pojscie na macierzynski przesunac. Ciekawa jestem jaka duza juz moja Zuzia. A wedlug naszego suwaczka na 26 tydzien, to Twoja dzidzia jest ponad norme.

Flamandka- gratulacje sliczny maluch!!!
Aninek a ty jeszcze dlugo na wizyte musisz czekac?? ja ide teraz we wtorek i bede chciala zeby usg zrobil, bo jak nie teraz to bede musiala do 30 ktoregos tygodnia czekac !! a chce na 100% pewnosc miec ze ubrania neibieskie nie zamienie na rozowe :tak:
Milej niedzieli i udanych poniedzialkowych wizyt!!!!1

reklama
Do góry